Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Kayra gerçek hayatta başarılı olmuş, mesleğinde ilerlemiş, hayatın zorluklarıyla mücadele etmiş her gördüğü insanın hakkında şöyle derdi: "İçi ne kadar doldurulursa doldurulsun, yine de hafiftir hayat. Çünkü altı deliktir. Delikse ölümdür! Bütün kazançlar bu delikten kayip gider." Ve böylece kendi vahşiliğini, mevcut dünyayı reddedişini kendince meşrulaştırırdı.
Sayfa 463Kitabı okudu
ABD, İsrail ve Rusya'ya bakarsanız, katliamların gerekçesi "terörle mücadele". İran'a sorarsanız, "Kudüs'ü savunmak ve direniş hattını korumak". Suudilere göre "meşru yönetimin tekrar tesisi". Ortaya çıkan şey ise üst üste yığılmış çocuk ve kadın cesetleri, viraneye dönmüş İslâm şehirleri, kaybolan zamanlar, talan edilen ülkeler...
Reklam
“Nasıl mücadele eder ruh, Niyetlerle, Arzular saklıysa kendi içinde? Nasıl ulaşır erdeme kişi, İradesi vermiyorsa güç, Kalbinin isteğine?”
Sayfa 59
"Sen, Rabbinin yoluna hikmet ve güzel öğütle çağır ve onlarla en güzel şekilde mücadele et!" (Nahl, 16/125)
halk, ordu ve milliyetçi idarecilerin işbirliğinden meydana gelen milli mücadele, türkiye tarihinde ilk defa yeni bir siyasi ve sosyal gelişimin örneğini ortaya koymuştur
"Karşısında yaşamaya değer bir şey vardı işte; kazanmak için savaşmaya, mücadele etmeye ve evet uğruna ölmeye"
Sayfa 11 - İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
Süt kuzusu lafları bunlar. İnsan her durumda saygınlığını koruyabilir. Mücadele yüceltir, alçaltmaz.
Bütün uygarlıklar, toplumun neredeyse tüm bilinçli çabalarını engelleyebilecek ya da karşı çıkabilecek bilinçsiz bir güçle mücadele etmek zorundadır.
Karşında yaşamaya değer bir şey vardı işte; kazanmak için savaşmaya, mücadele etmeye ve evet uğruna ölmeye.
Psikoloji insanı mutlu etmeye çalışmaz, insanın daha anlamlı ve güçlü bir hayat yaşaması için çalışır.
Reklam
Çok küçük bir nesneyi, söz gelimi küp şekeri, gözümüzün dibine kadar yanaştırsak küp şekerden başka şey göremeyiz ve bu da dünyayı görmemize engel olur. Dertleri gözümüzde büyütüp olduğundan büyük görmek buna benzer. Her şeyin bir yeri vardır ve her şey yerine konmalıdır.
Bazı insanlar dertliliği kendisinin mazur görülmesi için meşru bir mazeret olarak ileri sürerler. Dertli olmanın kaba, anlayışsız, sabırsız davranmayı makul hâle getirebileceğini düşünerek hareket ederler.
Bir büyüğümüz, "Vaktim yok deme, iradem yok de" demişti.
İnsan içindeyken anlamıyor hayatının kırılma anlarını, kendini duvardan duvara vuran tutsak bir kuş gibi mücadele ediyor ve hayatla başa çıkmaya çalışıyor.
Yürek de mücadele verir. Hatta belki en çok o mücadele eder hayatta kalmak için. Hayatta "iyi" kalmak için
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.