752 syf.
9/10 puan verdi
·
13 günde okudu
Diana Gabaldon'un kitapları yaklaşık 2 senedir aklımdaydı. Her ne kadar Yabancı'nın genel okuma zevkimin dışına çıkabileceğini düşünsem de kuzenimin teşvikiyle seriye ani bir şekilde başlama kararı aldım. İyi ki başlamışım. İskoçya'yı ve tarihi kurguları hep ilgi çekici bulmuşumdur fakat seride aşk oluşu beni korkutuyordu. Asla korktuğum gibi olmadı, aşk kısmı boğucu değildi hatta benim için güzel bir değişiklik oldu. Yabancı beni atmosferiyle büyüledi resmen. Kendimi 1700'lerin İskoçya'sında etrafı ve tarihi keşfederken buldum. Bir yandan yeni karakterlerle tanışırken diğer yandan yeni yolculuklara çıkmak çok keyifliydi. Başı beladan kurtulmayan karakterler bazı anlarda içimi dağlasa da hikaye boyunca tek bir yerde kalamıyor oluşları olaylara farklı bir dinamik katıyordu. Olay akışı merak uyandırıcı olduğundan insanda sürekli okuma isteği uyandırıyordu. Kafamda Claire'nin yolculuğuyla ilgili çok fazla soru var. Spoiler olmaması adına fazla bahsedemesem de; yan karakterleri hem sevdim hem de karakterlerin hikayelerini okumaktan çok zevk aldım. Çözülmesini beklediğim gizemler ve önümde uzun bir yol var. Yazarın dili oldukça akıcı, keyifli, atmosferi güzel bir kitap. Konusunu ilgi çekici buluyorsanız bir şans verin derim.
Yabancı
Yabancı
Diana Gabaldon
Diana Gabaldon
Yabancı
YabancıDiana Gabaldon · Epsilon Yayınları · 20171,025 okunma
Matematiğin Kısa bir Tarihi Bu konuşmada sizlere, Matematiğin nasıl başladığı ve hangi aşamalardan geçerek günümüze geldiğini anlatmaya çalışacağım. Bir Matematik tarihçisi olmadığımı, anlatacaklarımın okuduklarımın bir sentezi olduğunu, orijinal çalışmaları inceleyerek hazırlanmış bir konuşma olmadığını belirtmek isterim. Giriş. Matematik
Reklam
318 syf.
·
Puan vermedi
·
22 saatte okudu
Semerkant 1070'li yıllardan 1900'lü yıllara dek uzanan, temelde İran olmak üzere aynı zamanda etkileşimde bulunduğu kültürlerle de harmanlanmış tarihi bir kurgu. Semerkant iki bölümden oluşmakta. İlk bölüm 1700'lü yıllarda yaşamış olan Ömer Hayyam'ın Rubaiyat'ı üzerinden kurulan bir kurgu olsa da bunun yanısıra Alparslan ve ondan sonraki sultan Melihşah döneminde vezirlik yapan Nizamülmülk ve hakkında çeşitli rivayetler aktarılan Hasan Sabbah'ın hikayesini anlatmakta. Amin Maalouf tarihi gerçeklerden yola çıkarak işin içine magazinsel parıltılar katıp akıcı bir olay örgüsü oluşturmakta. İkinci bölümde olayların nasıl şimdiki zamanla bağlantı kurduğu anlatılırken aynı zamanda o yıllardaki (1900'lerin başı) İran siyasi hayatına dair kapılar aralayıp, merak uyandırmakta. Kitabın içine serpiştirilmiş rubaileri de zevkle okuduğumu belirtmek isterim. Genel olarak beğendiğim bu esere dair bir eleştiri yapacak olursam fazla tesadüfi bulduğum ve şimdiye bağlanmaya çalışılırken buna gerek yoktu dediğim yerler oldu. Benim okurken geç kaldığımı hissettiğim Semerkant'ı, bekletmeden okumanızı tavsiye ederim. İyi okumalar.
Semerkant
SemerkantAmin Maalouf · Yapı Kredi Yayınları · 202062,3bin okunma
1700'lerin başı
Carl Linnaeus insanı dört ırka ayırmıştır: dahi ve al yanaklı, neşeli beyaz Avrupalılar; melankolik sarı Asyalılar; tembel siyah Afrikalılar; gamsız Amerika Kızılderilileri.
Metis yayınları