Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

ibrahim Hatipzãde

Amerikalılar her devlette iktidarın doğrudan halktan kaynaklanmasi gerektiğine inanırlar ancak bu iktidar bir kez kurulduktan sonra önünde adeta hiçbir sınır olmayacağını düşünür, herşeyi yapma hakkını kolayca tanırlar.
Reklam
Bu perşembe Nüzhet'le Ragıp Bey'in nikâhları olacak.
Sayfa 111Kitabı okudu
Dünyanın bütün tavanlarına lânet olsun. Arka üstü yatmaktan usandım.
Sayfa 110Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Büyük bir hastalık geçirmeyenler, herşeyi anladıklarını iddia edemezler.
Sayfa 111Kitabı okudu
Tarih
Tarih, insanları; insanlar da tarihi oluşturduğuna göre ebediyete kadar devan edecek fâsid bir dairenin içinde kapalıyız demektir ve tarihin bedbahtlığı da kendisinin menfaat gördükleri zaman en ilâhî hakikatı bile red, inkâr, tahrif veya ihfâ edebilen insanlar tarafındanhikâye edilmesindedir. Uzağa gitmeden çatırtısı hâlâ işitilen bir hâileyi
Sayfa 91 - ÖtükenKitabı okudu
Reklam
Hüküm
Sizin bir şairiniz vardı, neydi onun adı? Hani sen anlatmıştın: Vaktiyle edebî çevrelerdeküçümsenmiş de sonra Yirminci Asırda birinci sınıf bir şair olduğu keşfolunmuş, söylesene adını... -Yunus Emre -Evet Yunus Emre. Kaçıncı asrın adamıydı o? -On dördüncü Asır başlarında ölmüştür. -Demekki zavallı şair hakkında doğru bir hüküm vermek için altı asır beklemek lâzım gelmiş. Acaba on asır sonra anlaşılacak insanlar yok mu? Acaba ebediyen yanlış anlaşılarak yanlış hüküm giymeye mahkûm bedbahtlar yok mu? Aksine ilahlaştırılan alçakların bulunabileceğini kabul etmez misin?
Sayfa 90 - ÖtükenKitabı okudu
İnsan denilen muamma resmini çizerken, kâinat ressamının neden bu kadar zıt boyalar kullandığını, hangi zekâ idrak etmiş?
Sayfa 332 - Can
Fakat sanatkârların sanatkârı Halik'in işlerindeki hikmete hangi fanî akıl erdirmiş?
Sayfa 332 - Can