Bu Koronavirüs saldırısı, insanlığa çok açık biçimde şu mesajı veriyor: “Proletarya Enternasyonalizmine geçin!” (Proleter enternasyonalizm, işçi sınıfına ait bütün dünyadaki insanların millete bakmaksızın dünya devrimini gerçekleştirmek için birlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini söyleyen Marksist sosyal sınıf teorisidir.) Çünkü
(Covid-19 Hastalığına karşı Biyolojik Araştırma)
Oleuropeinin Biyolojik Aktiviteleri Zeytin ağacının temel fenolik bileşiği olan oleuropein, zeytin meyvelerinin karakteristik acı tadından sorumludur. Zeytin yaprakları ve zeytin meyvesinde aktif olarak bulunan oleuropein elenolik asit ve hidroksitirozolün glukosidik esterleridir. Oleuropein zeytin yaprakları ve zeytin meyvesinde baskın olarak bulunur. Ancak zeytin- yağında bulunmaz. Sızma zeytin yağında baskın bulunan fenolik bileşik ise oleaceindir. Son zamanlarda yapılan çalışmalar oleuropeinin kanser önleyici, antiinflamatuar, antimikrobiyal özellikler gibi insan sağlığı üzerine olumlu etkilere sahip olduğunu gösterir Oleuropeinin antioksidan, antimikrobiyal, antienflamatuar, antiaterojenik, antikarsinojenik, antiviral aktiviteler dahil olmak üzere çok sayıda farmakolojik özelliğe sahip olduğu birçok araştırıcı tarafından ortaya konmuştur. Antiviral Etki ABD’de oleuropeinin mononükleoz herpes, hepatit virüslerine, rotavirüslere, bovin virüslerine, köpeklerde parvovirüslere ve kedilerde lösemi virüslerine karşı antiviral aktivite gösterdiği kanıtlanmıştır (Fredrickson, 2000). Ayrıca yapılan çalışmalarda, zeytin yaprağının sulu ekstraktından elde edilen fenolik bileşiklerin Anti-HIV özellik gösterdiği bildirilmiş olup, oleuropein ve parçalanma ürünü hidroksitriosolun ayrı ayrı ve birlikte kullanımı ile hücre içinde ve hücre dışında virüsün hücreye girişi ve hücreye entegrasyonunun engellendiği tespit edilmiştir.
Reklam
BU HAFTA NELER ÖĞRENDİM #11
İsvicre de Dört resmi dil Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Romence'dir. Her biri farklı bölgelerde konuşuluyor. Bu, herhangi bir uluslararası öğrenci için bir rüya yapar! Başkenti Bern dir Adı Fransızca'dan gelmesine karşın Türk mutfağına özgüdür. Supangle yani fransızcada "ingiliz çorbası" anlamına gelen "soupe anglais"
Dünya’yı Değiştiren Kitaplar Listesi
1. Odysseia (Homeros, Mö 8. Yy) 2. Tom Amca’nın Kulübesi (Harriet Beecher Stowe, 1852) 3. Frankenstein (Mary Shelley, 1818) 4. 1984 (George Orwell, 1949) 5. Things Fall Apart (Chinua Achebe, 1958) 6. Binbir Gece Masalları (Çeşitli Yazarlar, 8-18. Yy) 7. Don Kişot (Miguel De Cervantes, 1605-1615) 8. Hamlet (William Shakespeare, 1603) 9.
Dünyayı biçimlendiren 100 hikaye (40'tan sonrası da eklendi)
BBC Kültür, farklı ülkelerden yazarlara başvurarak kuşaktan kuşağa aktarılan, kıtaları aşan ve toplumu değiştiren hikâyeleri seçmelerini istedi. Nisan ayında yapılan ankette yazarlar, insanların düşüncelerini şekillendirdiği ve tarihi etkilediğini düşündükleri beş hikâye seçti. 35 ülkeden 108 yazar, akademisyen, gazeteci, eleştirmen ve
135 öğeden 141 ile 135 arasındakiler gösteriliyor.