#24
Yarınım muallak, geleceğim kördüğüm Büyümem lazım da bilemem nasıl Tek bildiğim içimdeki çocuğu gömdüğüm
Müzik
Şu anki yeni nesil gençlerin en büyük problemi Kayhan Kırbaş hocanın dediği gibi: "branşlaşma" problemi. Bu konuda bende müzdaripim. Her alanda bilgi sahibi olup tek bir alanda uzmanlılık olmaması.. yıllarım bu hatam yüzünden heba oldu ve tek değilim benim gibi yüzlercesi belki binlercesi,mil var. Günümüz çağının en büyük sorunlarından bir tanesi'de Allah'ın bize vermiş olduğu odaklanma becerisini heba etmemiz..Bilimsel olarak 24 saatlik bir zaman dilimi içinde saf odak süremiz 6 saat. Ekran süremiz kaç saat peki? 2? 3? 6?? Dünyayı yöneten üst akıl mı dersiniz veyahut başka bir topluluk,grup fark etmez. Lakin kullandığımız telefonlar ve sosyal medya platformlarının hepsi binlerce mühendis tarafından bizim dikkatimizin en iyi şekilde bozulması adına tasarlanmış durumda.. Kısacası:Multitasking her zaman tökezler ancak deep working her zaman kazanır.
1000Kitap
Reklam
Gün aydı..
"Rabbî innî limâ enzelt eleyye min hayrin fakîr." "Rabbim! Doğrusu bana indireceğin her hayra (lütfa) muhtacım." Kasas Suresi 24. Ayet
24.05.1993 bingöl katliamı
Şehit Selahattin AYSAN🇹🇷 Şehit Birol İrfan ASKAR🇹🇷 Şehit Abdullah KARA🇹🇷 Şehit Hikmet ÖZDEMİR🇹🇷 Şehit Murat MENTEŞ🇹🇷 Şehit Musa SARIGÖZ🇹🇷 Şehit Adem ZONGUR🇹🇷 Şehit Aydın KUZEY🇹🇷 Şehit Murat ELİBOL🇹🇷 Şehit Haydar ASLAN🇹🇷 Şehit Ahmet ARAN🇹🇷 Şehit Ünal KALAFAT🇹🇷
Nina’dan denemeler serisi~
20/06/24-3:27 Bu gece 70-ci illərdə şair bir oğlan olsam və hər hansı bir səbəbdən sevdiyim insandan uzaq qalsaydım nə yazardım, deyə düşündüm və ortaya bu çıxdı( Mantık aramayın, mən buraxdım aramağı, Nina belədi): "Söylemeyi unuttum, bana aldığın o güzel saati düşürdüm. Hem de nerede bilmiyorum, düşünüyorum yani hatırlamaya çalışıyorum. Belki vedalaştığımız garda, belki kirpiklerinin ucunda, belki gözünden akan yaşta ya da son bakışında... Neydi kalbimi tutuşturan bilmiyorum. Ayaklarımdan bir alev tırmanırdı sanki Sonra göğsümün ortasında köz olurdu... Bütün renkler silinirdi. Bir sen kalırdın, bir ben, bir de o narin ellerin. Bakamazdım sana, içim titrerdi, sen içli içli bakardın. Bakışların konuşurdu sanki, kederliysen hele Ne anlatırdı içinden geçenleri! Sonra ben gülerdim, sen utanırdın. Can parem, güz çiçeğim, Allah'a ısmarladık, elbet geri döneceğim."
24 yaş sizce büyük bir yaş mı
Reklam
Reklam