10/10
·224 syf.··
Beğendi
·
2026 165. kitabı
·
6 günde okudu
·
Okunma: 17 Haziran 2026 00:00
"GÜÇLÜ BİLİNÇALTI MÜKEMMEL ZİHİN" "Başarılarının başkaları tarafından takdir edilmesini bekleyen insanlar bu duyguya bağımlı olur. Onlar amigdalanın etkisi altındadır ve dış etkenler duygularını manipüle eder. Gerçek özgürlüğünüze kavuşmak istiyorsanız sizin için -başkası için değil, sizin için gerçekten önemli olana bağlı kalmanız çok önemlidir. Amigdalanız devreye girdiğinde körleşirsiniz ve sizin için gerçekten önemli olana veya size soru soran kişinin amacına odaklanma yetinizi kaybedersiniz." Hepimiz hayatımızda daha başarılı olmak, ilişkilerimizi güçlendirmek ve zorluklarla daha kolay başa çıkmak isteriz. Peki ya tüm bunların sırrı beynimizin derinliklerinde saklıysa? Nörobilim alanındaki son çalışmalar, zihinsel performansımızı artırarak hem kişisel hem de profesyonel hayatımızda çığır açabileceğimizi gösteriyor. Kötü düşünceler çoğu zaman farkında olmadan zihnimizi işgal eder ve iletişimimizi zehirler. Peki bu döngüyü nasıl kırabiliriz? Beynimiz değişime dirense de, doğru tekniklerle olumsuz düşünce kalıplarını yeniden şekillendirebiliriz. Günlük farkındalık egzersizleri, düşüncelerimizi gözlemlemeyi ve onları yargılamadan kabul etmeyi öğretir. Bu, zihinsel gürültüyü azaltmanın ilk adımıdır. Dr. Biliana Todorova, nörobilim ve psikoloji kökenli bir yazar. Kitabın merkezinde şu iddia var: Hayatını değiştiren şey “bilinçli irade” değil, bilinçaltı programların. Yani %95 oranında düşüncelerini, alışkanlıklarını, duygularını bilinçaltın yönetiyor. Sen sadece sonucu yaşıyorsun. Yazar bize “mükemmel bir zihin” vaat etmiyor. Amacı: Bilinçaltındaki negatif kayıtları silip, yerine seni destekleyen yeni programlar yüklemek. Tıpkı bilgisayara format atıp yeni yazılım kurmak gibi. Bilinçaltı Nasıl Çalışır? Bilinçaltı 0-7 yaş arası kurulan inançlarla doluyor. “Yeterli
Edebiyat
Güçlü Bilinçaltı Mükemmel ZihinBiliana Todorova · Altın Kitaplar · 202673 okunma
95 Tez Endüljans
3/10
·84 syf.··
2026 3. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 17 Haziran 2026 13:40
Merhabalar, bugün sizlerle beraber 95 tezi inceleyeceğiz. Ama önce yazarı olan Martin Luther'i ele alalım. 1483'te orta hâlli bir ailenin çocuğu olarak doğan Martin Luther; besteci, ilahiyatçı ve keşiş olarak hayatını sürdürmüştür. Yaptığı reform hareketleri ve yayımladığı 95 tez ile dünya tarihinde damga vurmuş isimlerin arasında kendisine hak kazandı. Yaşamı boyunca Papa'nın samimiyetsizlikle yaptığı endüljansı eleştirmiş ve her daim mücadele etmiştir. Bu metinde gerisine pek de değinmeye gerek yok. Zira bir zamanlar Papa'nın insanları nasıl kandırdığı apaçık ortada. O hâlde biz metini inceleyelim. Kitapta çoğu Papa'nın günahları bağışlamasının, özellikle para karşılığı ve samimi olmadan yapılan çıkar ilişkisinin, aşağılandığı barizdir. Ancak Papa'yı tamamen reddetmek değil onun yetkilerini kısıtlamayı seçer. Fakat kendi metininde bir o kadar çelişkili olduğu aşikârdır. Mesela ilk 10 tezde 6-8.p tezler arasına baktığınızda Papa'nın aracılığıyla Kutsal Ruh'un insanlara lütuf verdiğini söylerken, 30-35 tezler arasına baktığınızda Papa'nın insanları Tanrı'ya yaklaşırdığını söyleyenlerden kaçınılması gerektiğini ifade etmiştir. Bir yandan endüljansı reddederken öteki taraftan da Papa'nın lütuflarının her yere yayılmasını istiyor. Papa'nın insanları affetme konusunda samimi ve istekli olmasını isteyip son 5 tez de "lütuft"tan ve müjdeden kaçınılıp cehennem ve günahla insanları Tanrı'ya yaklaştırılması gerektiğini söyler. Bu kadar çelişkili ve üç maymuna oynayan bu metne verebileceğim puan ancak 3 olur. Bu metinden kalite beklemiştim ve açıkçası hayal kırıklığına uğradım. Martin Luther de Papa'dan farksız değilmiş o kadar. Aynı şeyin laciverti Neyse, Tanrıya emanet olun, ilimden başka kerametiniz olmasın.
Doksan Beş TezMartin Luther · İş Bankası Kültür Yayınları · 20191,368 okunma
Reklam
8/10
·528 syf.··
Beğendi
·
2026 8. kitabı
·
144 günde okudu
·
Okunma: 17 Haziran 2026 01:08
Merhaba sevgili okurlar.1000Kitap’taki ilk incelememe, Ahmet Ümit’in bu harika polisiye ve tarih romanı ile başlamak istedim... Romanda en çok hoşuma giden şey, günümüzdeki bir cinayet hikayesi ile Fatih Sultan Mehmet dönemi tarihinin iç içe anlatılması oldu. Romandaki başkarakterlerin olay örgüsü dışında, tarihi olaylara daha çok yer verilmişti. Bu durum tarih sevmeyenleri biraz zorlayabilir. Ama romanın başkarakteri Müştak’ın yaşadığı psikolojik durumlar ve kitabın akıcılığı beni hikayeye bağladı. Ahmet Ümit'le yeni tanışıyorum ama yazarın İstanbul'un tarihi mekanlarını tasvir etme yeteneğini de beğendim. Romanı okurken sadece bir cinayet çözmüyor, aynı zamanda o dönemin saray entrikalarını ve Fatih Sultan Mehmet'in insani yönlerini de keşfediyorsunuz. Kitap bana tarihin sadece geçmişte kalan bir şey olmadığını, bugünümüzü de nasıl şekillendirdiğini derinden hissettirdi... Hepinize keyifli okumalar diliyorum... Sultanı Öldürmek Ahmet Ümit
1000Kitap
Sultanı ÖldürmekAhmet Ümit · Everest Yayınları · 201924,6bin okunma
2/10
·416 syf.··
2026 29. kitabı
Ancak 95 sayfa okuyabildim. Çok bariz belliydi başından erkek karakterin sırrı. Kızın başına gelen olayların aynı günde bu kadar fazla olması her şeyi açık etti. Ve ilk sayfalarda 30 sayfa kadar erkeğin övülmesini okuduk. Bu kadar abartı çok gereksizdi. Öyle olan birinin kızın karşısına çıkmaması da ayrı saçmalık.
Milyon Dolarlık YalanJ.T. Geissinger · İndigo Kitap · 2025245 okunma
Müfid Ekdal - Kadıköy Konakları
Puan vermedi
20. YY Kadıköyü tarihi ile ilgili en önemli kaynaklardan biridir, müellifin diğer kitapları da çok önemlidir. En son Kadıköy Belediyesi neşrediyordu. Said Naum Duhanî’nin Beyoğlu’nun 19. YYna ışık tuttuğu gibi (Eski İnsanlar Eski Evler) Ekdal’ın bu kitabı da Kadıköy’deki konakları, sakinlerini, yaptığı işleri vs. sosyal tarihe dair çok şey anlatır. 2026 Haziran’ında Rahmi Koç’un, Türkiye’de linç edilen en yaşlı vatandaş ünvanı almasının müsebbibi bu kitabın 90-95. sayfasında yer verilen bir doktorun anılarıdır. Koç, ya bu kitabı okuyup fıkra haline getidi ya da Moda Deniz Kulübü’nde oturduğu bir masada kahkahalar eşliğinde bu fıkra anlatıldı. Zihninde yer etmiş olacakki, o da malum hastane açılışında 96 yaşına mütecaviz bir ihtiyarken fıkrayı hatırlayıp anlattı.
Kapalı Hayat KutusuMüfid Ekdal · Yapı Kredı Yayınları · 20140 okunma
Inceleme
10/10
·96 syf.··
2026 5. kitabı
H.P Lovecraft'ın şu ana kadar gördüğüm en iyi eseri. 95 sayfa bir çırpıda bitiverdi. Olay anlatım tarzı olarak çoğunlukla Akaley ile ana karakterimiz arasındaki mektuplaşmalar aracılığıyla anlatılan, birinci şahıs bir eser. Betimlemeleri fazla uzun değil ve gözümde canlanabilmesi içinde gayet yeterli. Kitabın sonuda gayet tatmin ediciydi. Herkese keyifli okumalar.
Karanlıkta FısıldayanH. P. Lovecraft · Kızıl Panda Yayınları · 20211,364 okunma
Reklam
Reklam