Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

arifsahin

arifsahin
@AaSs1
İstanbul
874 okur puanı
Kasım 2017 tarihinde katıldı
72 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
11 saatte okudu
Bu tip derleme kitaplar eğer felsefe/deneme türünde eserler veren birine aitse çok iyi olabiliyor ama cümleleri daha çok romanlarının içinde anlamlı olan Jane Austen gibi yazarlar için eksik olabiliyor. Yine de yazarı tanımak için iyi bir yöntem, benim de kendisini ilk kez biraz da olsa tanıdığım bir kitap oldu.
Hayata Geç Kalma
Hayata Geç KalmaJane Austen · Aylak Adam Yayıncılık · 2016699 okunma
Reklam
99 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
33 saatte okudu
Camus'nun tarzını bilenler bilir, bu tarz yazdığı eserlerde yarattığı karakteri içe dönük konuşturarak aslında önemli derecede felsefe yapar ve bunu okuyucuyu sıkmadan yaparak müthiş bir iş yapar. Ününü daha çok 1942'de yazdığı "Yabancı" ile sağlamış olsa da, 14 yıl sonra yazdığı bu eserin "ustalık eseri" olduğunu söyleyebiliriz ki ertesi yıl da Nobel Ödülü alması başarısını gösterir.
Düşüş
DüşüşAlbert Camus · Can Yayınları · 201915,2bin okunma
424 syf.
8/10 puan verdi
·
14 günde okudu
Öncelikle söylemek gerekir ki, bu kitabın yazarıyla ilgili pek bir bilgiye ulaşamadım ama Cevat Akşit'le karıştırılmaması konusunda dikkatli olunması gerekir... Böyle bir eser kaleme alınırken, yazarın çok dikkatli olması gerekir ve yazar da bunu hissettirmis zaten. Dini konularda pek bilgisi olmayan veya yabancı inanç sistemlerini tanımak isteyenler için önemli bir rehber ortaya çıkmış. Bana kalırsa, işin tarihsel boyutunu -ozellikle üç büyük din konusunda- aşırı uzatmış ve bazen çok da gerekli olmayan ayrıntılar içerisinde boğulduğunuzu hissedebilirsiniz. Uzakdoğu Asya dinleri başta olmak üzere, dilimizdeki eserlerde çok da bulamadığımız önemli bilgilere yer verdiğini de not edeyim
Dinler Tarihi
Dinler TarihiCahit Akşit · Kamer Yayınları · 2016102 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
216 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Bu kitabı puanlamanın haksızlık olacağını düşünüyorum, çünkü kitabın büyük bölümünü anlamadığımı ve açıkçası çok da çaba harcamadıgimi itiraf etmem gerekir. Schopenhauer'ın bu eserini tam anlamıyla kavrayabilmek için, çok ciddi bir felsefe bilgisi olması gerekir okuyucunun. Başta Kant olmak üzere, Schopenhauer birçok yere atıfta bulunuyor ve bunların tamamını okuyup, tam manasıyla anlamak çok ciddi bir çaba ister. Kitabın satır aralarında Schopenhauer felsefesine dair bilgiler bulmak mümkün.
Felsefe Tarihinden Kesitler
Felsefe Tarihinden KesitlerArthur Schopenhauer · Say Yayınları · 2014120 okunma
360 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Kitabın tanıtımında yazdığı gibi "ölümsüz bir deneme" . Daha çok tiyatro veya roman tarzındaki eserleriyle varoluşçuluk felsefesini ortaya koyan Camus, felsefe ve tarih alanında da ne kadar başarılı yazabilecegini kanıtlamış. Eserin dilinin kısmen zor olduğunu ama bütün olarak bakılırsa son derece tutarlı olduğunu söyleyebiliriz. Camus kitabinda başkaldırı, yoksayicilik, yıldırıcılik gibi çok aşina olmadığımız terimlerden ve Rusya, Fransa tarihi başta olmak üzere çok da hakim olmadığımız olaylar ile kişilerden bahsediyor. Temel bilgiye sahip olmadan bu kitabı okumak oldukça can sıkıcı olabilir ama kitabın genelini kavramak için de çok ileri düzey bir felsefe ve tarih bilgisine ihtiyaç olmadığını düşünüyorum. Camus, özellikle Marksizm ve Leninizm eleştirisinde oldukça cesur yazmış ve sorunların aslında sonraki liderlerden değil de kökten kaynaklandığını açık yüreklilikle dillendirmis.
Başkaldıran İnsan
Başkaldıran İnsanAlbert Camus · Can Yayınları · 20152,630 okunma
Reklam
175 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Bu kitap için söylenecek olan en önemli şeyi kitap, adıyla birlikte söylüyor zaten... Bu tip bir eserin kaderi ilk olarak Nigel Warburton'ın 'Felsefenin Kısa Tarihi' kitabıyla karşılaştırılmak olur. Bu kitabın, Warburton'a göre daha fazla felsefi bilgi gerektirdiğini söyleyebilirim. Belki birbirlerini tamamlayan kitaplar olarak düşünmek hoş olur. Kitabın diline bakarsak, genel olarak yorucu değil, hem doğru örnekler, hem de arada yazarın kendi fikirlerini belirtmesiyle okuyucu rahatlatıyor ama yeri geldiğinde de oldukça ciddi ve belki de anlaşılması güç oluyor.
Yirmi Önemli Felsefe Kitabı
Yirmi Önemli Felsefe KitabıJames Garvey · Nail Kitabevi · 20165 okunma
266 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Bu kitap sıklıkla Orwell'in '1984' romanıyla karşılaştırılır. İki kitabı da arka arkaya okuduğum için görece bir karşılaştırma yapabilirim. 1984'u okuduktan sonra bu kitabı aynı kategoride değerlendirmek haksızlık olur diye düşünüyorum. 1984'un her sayfasında o karanlık dünyayı hissederken, Cesur YD için onu söylemek haklı olmaz. Orwell'in kesinlikle, kaçışı olmayan bir distopya kurguladığı doğru iken Huxley o kadar kötümser değildir cevabı biraz okuyucuya bırakır
Cesur Yeni Dünya
Cesur Yeni DünyaAldous Huxley · İthaki Yayınları · 202160,3bin okunma
432 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Baştan eleştirilerle başlayalım; Gandhi'yi ve felsefesini daha önce biraz tanımamış olsam kitap acayip derecede sıkıcı gelirdi. Yazar, birçok ismi kitaba dahil etmiş ve belki de birkaç cümleyle özetlenebilecek olayları uzun uzadıya anlatarak okuyucuyu yoruyor. Diğer taraftan bakarsak, Gandhi tartışmalı bir siyasi profile sahip olduğu için yazarın biraz da bu sebeple fazla ayrıntıya girdiğini söyleyebiliriz. Benim ve birçok okuyucunun asıl merak ettiği şey ise Gandhi'nin hayat felsefesi ve Satyagraha politikası olduğunu düşünürsek, onu kopuk anlatımda bulmaya çalışmak biraz can sıkıcı. Gandhi'nin politik kariyeri dışında hayat hakkındaki düşüncelerinin de oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Yazar, bu açıdan biraz eksik kalmış desek fazla ayıp olmaz diye düşünüyorum. Kitap, daha çok ansiklopedik bir anlatıma sahip olmuş ve okuyucunun aradıklarını direkt bulması mümkün olmuyor. Yine de Gandhi'nin mutlaka tanınması gereken bir kişi, Satyagraha felsefesinin benimsenmese bile içinden önemli dersler alınması gereken bir sistem olduğunu düşünüyorum.
Gandi'nin Tutkusu
Gandi'nin TutkusuStanley Wolpert · Ayrıntı Yayınları · 201420 okunma
3/10 puan verdi
Bu kitabın ancak bir bölümünü okuyabildim. Aslında elime aldığım bir kitabı bitirmeden bırakmayı sevmem ama bu kitap adeta okunmamak için yazılmış. Kitapta inceledikleri ustalardan daha ağır bir dille yazmayı başarmışlar. Belki ben anlamamisimdir diyebilirdim ama kitap öyle bir muğlaklikla yazılmış ki Hegel ile Kant gelse bile anlamaları için yoğun mesai yapmaları gerekirdi diye düşünüyorum :) Kötü bir kitap diyemem, aradaki metinlerden çıkarılacak güzel notlar olabilir ama kitap hiçbir merak bırakmıyor okuyucuda. Sürükleyici olsun demiyorum ama okuyucu bir Camus, bir Warburton kitabı okur gibi de cekilebilirdi içine.
Batı Felsefesindeki 100 Temel Mesele
Batı Felsefesindeki 100 Temel MeseleKolektif · İletişim Yayıncılık · 201424 okunma
279 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Nietzsche hakkında birçok tanıtıcı kitap okudum ama bu kitap hem Türkçe olarak, hem de bu topraklardan çıkmış bir eser olarak daha özel, daha anlaşılır. Nietzsche gibi kavraması çok zor bir kişiyi çok yalın bir dille güzel ifadelerle yazmış yazar, bence atlanmamasi gereken bir eser.
Nietzsche'siz Hayat Bir Hatadır
Nietzsche'siz Hayat Bir HatadırSüleyman A. Örnek · Nemesis Kitap · 201242 okunma
Geri17
115 öğeden 106 ile 115 arasındakiler gösteriliyor.