Ahmet

Ahmet
@Ahmet2247
Malatya
Malatya, 6 Mart 1994
42 okur puanı
Aralık 2019 tarihinde katıldı
Puan vermedi·84 syf.··
2026 9. kitabı
Yazaramız aslında hepimizin bildiği ama uygulamadığımız İlişki dinamiklerinin nasıl olması gerektiğinden tatlı tatlı bahsetmiş. Öncelikle kitapta dikkatimi çeken şey her bölümde karakalem çiziminin olması çok hoşuma gitti seviyorum böyle şeyleri. Her bölüm üzerine konuşalası ve tartışalası bir konu etrafında şekilleniyor. Ama benim en sevdiğim ve katıldığım kısım belirli dönemlerde ilişki üzerinden konuşmak ama tartışma yaratma amacıyla değil yazarın kendi deyimiyle mesela tanrı varmı yok mu gibi felsefik konuşma üzerine sunulan görüşler gibi bir sohbet ortamından bahsediyor. Bazen oturup ne durumdayız nedir yanlış giden bir şey veya içine atılan proplemler karşı tarafa kurulma var mı yok mu kritiği yapmak çokça faydalı olcağını düşünüyorum. Kitap öyle makalevari üslupla da yazılmamış. Yazar üst perdeden konuşmuyor veya nutuk çekmiyor. Açıkçası kitabı okuduğumda çay içerken yapılan sohbet havasında hissettim.
AşkWilhelm Schmid · İletişim Yayınları · 20251,211 okunma
10/10
·408 syf.··
Beğendi
·
2026 7. kitabı
·
6 günde okudu
·
Okunma: 02 Mart 2026 00:00
Böylesine ağır yaşanmışlıkların üzerine hangi kelimeyi hangi cümleyi yazsak yeterli gelebilir ki? Bazı hikayeler insanlar tanıklık etsin diye yazılır. Bende yaklaşık 40 yıl önce yaşanmış bu gerçek hikayenin artık şahidiyim.
Kızım Olmadan AslaBetty Mahmudi · Sonsuz Kitap Yayınları · 20177,2bin okunma
7/10
·293 syf.··
2026 6. kitabı
Kitabın ilk bölümünde geçmiş ve şimdi arasında gidip gelmeler olduğu için dikkatim çok dağıldı ve olayların ilerleyişini kavramada biraz zorlandım.Özellikle 132–142. sayfalar arasındaki kısımda odak İntiharı yaşamış olabilirim. Bu kısmı birkaç kez dönüp dönüp okumak zorunda kaldım ve neredeyse kitabı yarım bırakıyordum.Ama esas anlatı ikinci bölümde başlıyor. O andan sonra kitabı elimden bırakamadım. Anlatılan her şeyin ruhu bana çok geçti. Hamnet’in "Judithle yer değiştirelim, ölümü kandıralım" ve "Ölüme bir saniyecik gözünü kapa" sözleri beni derinden etkiledi.Agnes oğlunun yasını tutarken, kocasının "ölen öldü, işimize bakalım" tavrıyla onu o halde bırakıp gitmesi sinirimi gerçekten hoplattı. Agnes ile bahçedeyken onun ayaklarını lime lime etmesini istemem biraz da bundan.Ama Agnes ne yaptı? Yine kendini onun kucağına bıraktı. Büyük bir yasın içindeyken buna da bir şey diyemiyorum elbette.Shakespeare’in oğluna bir atıf olarak Hamlet’i yazması bana biraz vicdan hafifletme çabası gibi geldi. Ölen geri gelmez, ama çocuğunun annesi bu kadar yıkılmışken onu yalnız bırakmak bana göre oğlunun hatırasına yapılabilecek en büyük saygısızlık.Velhasılı ikinci bölümden sonra okuması akıcı olan bu kitapta Agnesla beraber üzüldüm sinirlendim ağladığım yas sürecine ortak olduğum güzel bir eserdi. 7/10
HamnetMaggie O'Farrell · Domingo Yayınevi · 20249,2bin okunma
8/10
·344 syf.··
Beğendi
·
2026 5. kitabı
SPOİLER!!! Kitabın özetlersek Kuzey ve Güney dizisindennn Cemre ile Güney balkonda öpüşürken kuzeyin elindeki çiçekle onları gördüğü ikonik sahne vardı ya işte bizim kuzeyimizde K güney ise hoca.
GönülNatsume Soseki · İthaki Yayınları · 20222,342 okunma
1/10
·120 syf.··
2026 4. kitabı
Schopenhauer’a ikinci şans vermek için bu kitabına başladım. Yaşamın özünde acı ve ıstırap olduğunu, mutluluğun sadece geçici bir durum veya acının yokluğu olduğundan, istenç kavramından bahsederken bu ıstıraplardan sanat ve estetikle, başkalarına merhamet ederek, inzivaya çekilerek ve arzularımızdan vazgeçerek kurtulabileceğimizi anlatıyor. Ancak; kadınlarla alakalı sığ, korkunç düşüncelerini görünce imdat çığlığı atmamak elde değil. Evet, bir kez daha pekiştirmiş oldum ki yazarımız kronik bir incel. Zaten bu kişilikteki insanlar mutsuz, pesimist, depresif ve acımasız olurlar. Kadınlarla alakalı sığ düşüncelerin olduktan sonra diğer düşüncelerin hiç önemi kalmıyor. Velhasılı, seni hiç sevmedim sütoğlan.
Dünyanın Istırabı ÜzerineArthur Schopenhauer · Sel Yayıncılık · 2025373 okunma