Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ahmet bey

Ahmet bey
@Ahmetbeyy
Sıkı Okur
youtu.be/h0ffIJ7ZO4U?fea... youtu.be/u1ygTDu9aJs?fea... Bu topraklarda ilaç diye sadece şiir içilir.
Tahsin Özmen
Tahsin Özmen
Eskişehir, 23 Nisan 1920
649 okur puanı
Aralık 2019 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
Sözün kısası
1. Aynı sosyal ortamda birbirlerini algılayan kişilerin iletişim kuramamaları olanaksızdır. 2. Her iletişim faaliyetinin bir içerik, bir de ilişki olmak üzere iki düzeyi vardır; ilişki düzeyi içerik düzeyine anlam veren çerçeveyi oluşturur ve bu nedenle daha üst aşamadadır. 3. Mesaj dizisini yapılaştırma biçimleri, iletişim ilişkilerini be lirleyen önemli faktörlerden biridir. 4. Sözlü iletişim akıl ve mantığı, sözsüz iletişim ise duygu ve ilişkileri en etkili ifade etme aracıdır. 5. Tüm iletişim etkileşimleri, benzerlik ya da farklılığa dayanarak, ya eşit yada eşit olmayan ilişkiler içinde yer alır.
Reklam
Tarık bey sigarasının izmaritini tablada söndürdü. Akşam dönerken de yine aynı şey, Kalabalığın bireyleri, bıkıp usanmadan, "Sen yoksun, yeryüzünde var değilsin," demeyi sürdürüp gidiyorlar. Ben de "Ben yokum, var değilim," diye mırıldanmaya devam ediyorum içimden. Adam yerine konmamak insanın gücüne gider değil mi? Benim hiç gitmiyor. Bir toplumun kendi kendini adam yerine koymamakta inatlaştığı dönemlerde kimleri adam yerine koymaya kalktığını biliyorum çünkü.
Ben hep yaya geçidinden geçtiğim için beklediklerine kızıyorlar. Varmış gibi yürümem sinirlendiriyor onları. Yok olduğumu, var olmadığımı hatırlatmak istiyorlar bana, Ben de "Merak etmeyin, yokum, var değilim," diye geçiyorum karşı kaldırıma. Bazen oralarda bir trafik polisi duruyor. Çok seviyorum o polisi. Çünkü o da şoförlerin olmadığı kanısında. Onlara "Bas ulan geri", "Kör müsün ulan ayı" diye bağırıyor. Arada bir sinek kovalar gibi hiçbirinin suratına bakmadan eliyle "Geç geç," yapıyor. Yani şoförler beni, polis de şoförleri adam yerine koymuyor. Herhalde komiseri de polisi adam yerine koymuyordur.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İnsanların çoğu doyumlu bir yaşam gerçekleştirme çabası içindedir:
Uzun yıllar okula gitme, meslekte yükselmeye çabalama, aileyi en rahat düzeyde yaşatmak ve çocukları en iyi biçimde yetiştirmek için uğraşma anlamlı ve doyumlu bir yaşamı gerçekleştirebilmek içindir. Doyumlu yaşamı gerçekleştirme yönünde en önemli araç ise iletişimdir.
İletişim sorunlarının çözümü, iyi niyete ve bu sorunların altında yatan psikososyal süreçlerin bilinmesine bağlıdır. İletişim konusunda bilinçlenme, kişiye önemli etkileşim olanakları sağlar. Bu olanaklardan yararlanarak doyumlu bir yaşamı gerçekleştirmek, kişinin kendini değerli görmesiyle başlar. Üstün Dökmen'in şiirsel diliyle söylersek, "Bir selam da kendimize vermemiz, gerekir.“ Bir insan olarak kendimizi anlamlı görebilmemiz ise, "Bu dünyada bizim de var olduğumuzu, dostluğumuzu tüm evrene yönelttiğimizde bir kısmının bizi de saracağını," bilmemizden geçer. Bir başka deyişle, iç ve dış dünyayla anlamlı ilişkiler içinde olan bir insan olmamız gerekiyor.
Reklam
Burada iletişim sorunlarının listesini yapmanın anlamı yok; ancak şu noktayı vurgulamakta yarar var, “İletişim sorunlarını çözmeden doyumlu bir yaşam sürdürmek olanaksızdır.”
Bir insanın ilişkilerinin niteliği, o insanın yaşamının kalitesini belirler.İlişki sorunları, gerçekte iletişim yani düşünce alışverişi sorunlarıdır ve yaşamın değişik yönlerinde kendini gösterir.
Bazı kimseler fazla konuştukları, karşılarındakilere konuşma fırsatı vermedikleri için bir iletişim sorunları olduğunu düşünürlerken, diğerleri, sürekli sözleri kesildiği halde hiç seslerini çıkaramadıklarından şikayetçidirler. Kimileri, en son söylenecek sözü ilk başta söylediklerinden başlarının sık sık derde girdiğini düşünürken, başkaları, az ve öz konuşmayı beceremediklerinden, sözü uzatarak karşıdakinin ilgisini yitirdiklerinden yakınırlar.
İletişimin iki yönlü bir olay olduğunu unutan kişiler sadece konuşmak, konuşmak ve yine konuşmak isterler. Karşılarındaki ağızlarını açınca hemen atılırlar ve “Lafını balla kestim,” tavrıyla kendileri konuşmaya başlarlar. Sizin kafanızı bir süre daha ütüledikten sonra, “Ne kadar güzel sohbet ettik, yine gel, beklerim,” diye sizi uğurlarlar.
Niçin uygarca iletişim kuramıyoruz? Demokratik yaşamı gerçekleştirmiş demokratik toplumların insanlarından daha mı az yetenekliyiz? Elbette ki hayır! Din öğesinin ağır bastığı geleneksel otoriter kültür, demokratik bir toplumun temelinde yatan iletişim becerilerini içermez. Demokratik yaşam, yeni iletişim becerilerini öğrenmeyi zorunlu kılar….
Reklam
Sonuçta, ne küçümse insanları kızım, Ne de önemse gereğinden çok. Ama anlamaya çalış. Nedir ve ne kadar genişleyebilir yüzölçümleri…
Kötü şey uzakta olmak Dostlarından, sevdiğin kadından. Yasaklanmak bütün yaşantılara. Seni tamamlayan, arındıran Ama bir devrimciyi haklı kılan Biraz da acılardır unutma…
Aşkın buruk tadında, buluşması iki yalnızlığın. Bir akşamı geçecek. Belki de dağılan sesleri, hüznün ve akşamın Belki de… Bir kadın gelecek Bir kadını bekliyorum Eteklerini ve saçlarını uçurarak gelecek…
Birazdan geleceksin, bakışacağız Bakışacağız, hem var hem yok gibi Hem var hem yok gibi öpüşeceğiz Aramızda söylenmemiş sözlerin uzaklığı Aramızda yaşanmamış şeylerin uzaklığı Yakın ayrılıkların sezgisi tenimizde…
1.226 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.