Oldukça sürükleyici bir kitaptı. Dönemi, coğrafyayı ve beşeri konularını başarılı bir şekilde işlemiş. Cemo'yu önce babasının (Cano) gözünden ardından kocasının gözünden (Memo) anlatıyor. Ağalık düzeninin ve dağ insanının yaşamını konu olan roman Cumhuriyetin ilk yıllarına geçmektedir. Keyifle okuyacağınızı düşünüyorum.
Cumhuriyet tarihinin ve Atatürk'ün yaşantısının anlaşılması açısından oldukça faydalı buldum. Osmanlı zamanında İslamın, softaların elinde kendi çıkarlarına alet olduğunu görüyoruz. Atatürk tüm hayatı boyunca İslamiyetin Türk milleti tarafından doğru şekilde anlaşılması için çaba harcar. Kendisinin de oldukça inançlı olduğunu yazılan bir çok anıda görebiliriz. Laikliğin üzerine oldukça geniş yer ayıran yazar bu konuda kafanızda hiç soru işareti bırakmadan konuyu tarihsel alıntılarla anlatıyor. Dinin Türkçeleşmesindeki çabasının nedenini ve gerekliliğini oldukça güzel anlatıyor. Kitabın ek kısmında da oldukça önemli belgeler var, okumanızı tavsiye ederim.
Ayrıca dünyadaki gelişim ve değişimler de dikkate alınarak bilimsel verilerin aydınlığında Kur'an ayetleri ve Hadislerin yeniden yorumlanmasında zorunluluk bulunmaktadır. İvedilikle İslam dininin temel ilkeleri dışındaki yaşama yönelik yorumlarının hepsi güncelleştirilmelidir.