Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Davut BAYRAKLI

Davut BAYRAKLI
@DavutBayrakli
Lanetli Yeryüzünde Siyah Bir Türk
Şiir, onu yazana değil, ona ihtiyacı olana aittir.
Reklam
İnsan
Sadece Müslümanların birliği düşüncesine saygı duyduğum için görmezden geldiğim nice sahte kahraman var ortalıkta! Devirmek istesem de ümmet için vazgeçiyorum. Türk edebiyatı, siyaseti ve düşünce dünyası bu sahte kahramanlarla, kartondan aslanlarla dolu.
Sezai Karakoç ve Hâtıralar I-II
Sezai Karakoç üstadımızın yazdığı Haritalar I ve II, toplam 971 sayfa ve beş günde okunuyor. Bu okutun başarısı değil, yazarın eserini ne kadar güzel yazdığının göstergesidir. İsteseniz de kitabı elinizden bırakamıyorsunuz. Üstad, adeta sizi kitaba çiviliyor. Onunla üzülüp onunla seviniyorsunuz.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Sezai Karakoç ve Hâtıralar I-II
Üstad Sezai Karakoç'un Hâtıralar 1 ve 2 isimli eseri toplamda 971 sayfa. Biraz üstada sevgi ve muhabbetiniz varsa iki cildi bir kaç gün içerisinde bitiriyorsunuz. Beş yada altı günde okudum iki kitabı da. Üslup, dil, hatıraların anlatımındaki sıra muazzam. Hiç sıkmıyor eser sizi. Hele üstadın tahlil ve analizleri müthiş. Hem edebiyat dünyamızdan hem de yakın dönem siyaset sahnelerimizden tanıdığımız bazı isimlerle ilgili tespitleri çok kıymetli, çok değerli. Üstadın hatıralarını okuyun, okutun. Kitabı övmek için kelime bulamıyorum. Eserdeki dil işçiliği bile muazzam. Nasıl yazı yazılır diye merak eden genç edebiyatçı arkadaşlar da en azından bu açıdan okumalı. Kitap üzerine derinlikli bir yazı yazmayı düşündüğüm için burada analiz yapmayacağım. Ama Hâtıraları okumaya başlarken kitabın bitmesini hiç istemedim çünkü bitince üstadın vefat ettiği gerçeği ile karşılaşmaktan korkuyordum. Kitap bitti ve üstadın artık bu dünyada olmadığı gerçeği ile yüzleştim ve yine yeniden üzüldüm. Hatıraların böyle bir yani var galiba. Netice olarak Sezai Karakoç üstadımızın bu nadide eseri günümüz gençliğine dava ve sana adamı şuurunun nasıl olacağını, olması gerektiğini anlatan şu ana kadar okuduğum en iyi eser, tartışmasız. Üstadımız Sezai Karakoç'un mekanı cennet, makamı âlî olsun. Fatihayla...
Hikmet
Şef Seattle ne diyordu: "Yatağına pislik yığmaya devam eden, bir gece kendi pisliğinde boğulacaktır."
Reklam
Gör zâhidi kim sâhib-i irşâd olayım der, Dün mektebe vardı bugün üstâd olayım der.
Yıllar, aşıklar ve şarap kadehleri insanlara asla merhamet göstermezler. (İtalyan sözü)
Kafka'nın dediği gibi, hırslı olduğumuz için cennetten kovulduk ve tembel olduğumuz için geri dönemiyoruz.
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, BM Genel Kurulunda Batı'nın Zelensky hükümetinin işlediğini belirttiği suçlara karşı Batı ülkelerinin sessiz kalmasını Amerikan deyimiyle açıkladı: “O tabii ki bir orospu çocuğu ancak bizim orospu çocuğumuz."
İnsanların ne kadar aptal olabileceklerini sakın hafife almayın.
Reklam
Bütün kitaplar bir kitabı anlamak için okunur.
Tarihi temizlemek sahte kahramanlardan. Bir gün bu mümkün olacak mı?
İnsanın bu dünyadaki en önemli ve en öncelikli görevi ruhunu olduğu yerden daha yukarıya kaldırması olmalıdır. Çağın hastalıkları ile başka türlü mücadele etmek mümkün değil.
İnsanların kendilerinden bu kadar uzaklaşması korkunç birşey. Ama bundan daha korkunç olanı, neredeyse hiç kimsenin bu uzaklaşmayı fark etmiyor olması galiba. Ruhumuz ile bedenimiz bir hareket etmiyor neredeyse.
Modern çağın hastalığı, insanlığı zihin olarak "Hayvanlığın lüzumu yok!" cümlesinden "İnsanlığın lüzumu yok!" cümlesine getirdi. Ters başarı.
256 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.