Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Semih SAYIN

Semih SAYIN yorumladı.
...öyle geçici durumlar vardır ki, ömür boyu sürerler.
Semih SAYIN okurunun profil resmi
Madlen keki kadar etkili
Reklam
Semih SAYIN bir yorumu yanıtladı.
Göğünü yitiren yildiz Kumsal falına bakar Gök kuma mi yazılmış Nilgün Marmara
Oza okurunun profil resmi
"Eskiden bir yıldızmış. Göğünü yitirmiş. Kumda şimdi."
Nilgün Marmara
Nilgün Marmara
Semih SAYIN okurunun profil resmi
Deniz nasıl eklenmişse çöle... Yıldızlar da karışır kum tanelerine...
Semih SAYIN bir yorumu yanıtladı.
BİR KİTABIN SAYFALARI Baktım rüzgarsın sen. Baktım çamaşır ipini zorluyorsun Hepimizin derdi güzel yaşlanmak sevgilim Baktım bir kitabın sayfalarını çeviriyorsun. Ayağına terlik giy, bildiğimiz şeylerin taşında, Yalın ayak geziyorsun. Biz satranç oyuncusuyuz sevgilim, Üzerimizde kara bir leke Biz satranç oyuncusuyuz. İnanmıyoruz ceketlerin
Büşra Oğuz okurunun profil resmi
Bu şiir acaba hangi kitabında geçmekte Barış Bıçakçı'nın?
Semih SAYIN okurunun profil resmi
"Işe yarar bir şey" isimli filmde söylenmişti. Filme yakışan bir şiir. Filmi izlemenizi tavsiye ederim.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Semih SAYIN bir yorumu yanıtladı.
Schopenhauer e göre; dünyanın ancak onu kavrayan bir öznenin kurduğu ilişki bağlamında var olduğunu söyler. Ona göre dünyanın bizim tasarımımız oluşu zamandan, zamandan veya nedensellikten daha genel bir kalıp olması ve tüm nesneler sınıfının onu gerektirmesi bakımından a priori tek gerçeklik niteliği taşır: Bu tanım isteme ve tasarım olarak dunya kitabinda ki tasarima yaptığı tanimlamadir. Isteme ise oznenin emprik tasarimi olarak 2 şekilde tanımlama yapmıştır. Düşünün bu fikirleri henüz 28 yaşında doktora tezi aşamasında geliştirmiştir.
Ayşe Nur Şenel okurunun profil resmi
Düşünceler zaman kavramıyla eşleşmiyor.
Semih SAYIN okurunun profil resmi
Zaman ile ilişkisini Yeter-Sebep ilkesi ile rahatlikla açıklayabiliriz. Uzam ve zamanda bulunan fiziksel nesneler, nedensellik yasasına göre yönetilir. Uzam, zaman ve nedensellik formlarının empirik gerçekliğimizi oluşturduğunu söyleyen Schopenhauer’a göre, uzam ve zaman maddesellik kazandıkları zaman algılanabilirler. Uzam ve zamanı dolduran madde ise nedenselliktir. Nedenselliğin içindeki neden ve sonuç arasındaki etkileşim nedenselliğin hareket noktasını oluşturur. Dolayısıyla uzam, zaman ve nedensellik birbiriyle etkileşim içindedir ve cismin özünü oluşturur. Schopenhauer, anlama yetisinin tek fonksiyonunun nedenselliği bilmek olduğunu söyler ve fiziksel nesnelere karşı olan algımızın zihinsel gerçeklikler olduğunu dile getirir. Etkiden yola çıkarak nedeni bilen anlama yetisi, duyumları algıya dönüştürür ve maddenin tasarımında uzamı ve zamanı birleştirir.
Semih SAYIN bir yorumu yanıtladı.
Bütün dehalar melankoliktir.
Sayfa 23
Diotima okurunun profil resmi
Hemen hemen bütün filozoflar ya melankolik ya da kişilik bozukluğuna sahip. Bunu bir süre sorgulamıştım. Neden diye. Şu kanıya vardım, melankolik insanlar daha içine kapanık, bu yüzden duygularını hep içine atmayı tercih ediyorlar. Ama insanoğlu hiçbir duyguyu ve düşünceyi sonuna kadar içinde barındıramaz, bu onu zehirler. Bu yüzden duygularını düşüncelerini yazarak dökmeyi tercih ediyorlar. Kişilik bozukluğu yaşayanlar da genelde toplum tarafından anlaşılması zor bulunan ve de iletişim sorunu olan insanlar. Bu yüzden onlar da paylaşmak yerine kendi içine atıyorlar, ve sonra tabi bunu boşaltma ihtiyacı duyuyorlar. Buna birçok örnek verebilirim. Virginia Woolf başta olmak üzere. :)
1 önceki yanıtı göster
Semih SAYIN okurunun profil resmi
Virginia Woolf çok özel ve bambaşka bir örnek. Özellikle zihin akışı tekniği yaşadığı duyguların yoğunluğunu apaçık gösteriyor.