Eylül İrem Atik

Eylül İrem Atik
@Eycle1923
Güneş doğacak ve tekrar deneyeceğiz.
İstanbul
6 okur puanı
Mart 2018 tarihinde katıldı
- Güneşiniz doğru çalışmıyor, biz de ona ayak uydurmak için saatlerimizi kâh ileri kâh geri alıyoruz! +Canına yandığım! Diye bağırdı ucube adam, hakkınız var üstadım! Güneşim öğle vaktini sizin saatlerinizle aynı anda göstermiyor her zaman; ama günün birinde bunun sebebinin, Dünya'nın Güneş çevresindeki hareketinin değişkenliği olduğu anlaşılacak ve bu düzensizliği gidermek için ortalama bir öğls vakti icat edilecek!
Reklam
Dünyada en iyi mutluluğun,kimseye muhtaç olmamak ile mümkün olduğuna inandığından,işleriyle uğraşmayı pek severdi.
“dar kapıdan girmeye çabalayın. çünkü kişiyi yıkıma götüren kapı büyük ve yol geniştir. bu kapıdan girenler çoktur. yaşama götüren kapı ise dar, yol da çetindir. bu yolu bulanlar çok azdır.”
“Dünyada hayatın bir tek manası varsa o da sevmektir.Hatta mukabele edilmesini bile beklemeden sadece sevmek.Başka bir insanı bahtiyar edebilmek ,kendini bahtiyar edebilmekte daha güç fakat daha insancadır.Bugün böyle düşünenlere saf hatta enayi derler.Fakat ne derlerse desinler ,biz kalbimizin ve kafamızın doğru bulduğu şeyleri etrafın ne dediğine bakmadan yapmalıyız.”
"Başka uluslar,çağdaş uygarlığa girmek için geçmişlerinden uzaklaşmak zorundadırlar; oysa Türklerin çağdaş uygarlığa girmeleri için yalnız geçmişlerine bakmaları yeterlidir.
Reklam