Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ferman Mamedov

Aramızda şeytana pabuçunu ters giydirenler var
Sayfa 70 - TİBKY, XV. Basım, Haziran 2023,İstanbul.Kitabı okudu
Reklam
Sürekli verilen bir örnek ama bir gün bir güvercin Tanrı'dan bir istekte bulunmuş:' Uçarken hava bana engel oluyor ve hızla ilerleyemiyorum, havanın yok olmasını istiyorum.' Tanrı onun bu dileğini dinleyip yerine getirmiş. Ancak daha sonra güvercin ne kadar kanat çırpsa da uçamamış. Yani bu güvercin aslında özgür düşüncedir. Güvercin ancak hava direnci olunca uçabilir. Mücadele gayesi olmayan özgür düşünce, sanki bir vakum tüpünün içinde kanat çırpan güvercin gibidir, hiçbir zaman uçamaz."
Sayfa 100 - 4. Baskı, Mayıs 2023, İstanbul / İthaki Yayınları.Kitabı okudu
İnsan ölümle tamamlanır. Yaşarken herkes eksiktir.
Sayfa 40 - 4. Baskı, Mayıs 2023, İstanbul / İthaki Yayınları.Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Zoraki açıklamalar sıkça yalanların çarpıtılmasıyla sonuçlanır.
Sayfa 8 - 4. Baskı, Mayıs 2023, İstanbul / İthaki Yayınları.Kitabı okudu
Oğuz bəyləri yeddi gün yatardı, ona görə də yuxuya "kiçik ölüm" deyirdilər.
Sayfa 189 - TEAS Press Nəşriyyat evi, 2016.Kitabı okudu
Reklam
Ata malından ne fayda, başda ağıl olmasa... Ağılsız adamın şərindən Allah saxlasın, xanım, sizi!
Sayfa 62 - TEAS Press Nəşriyyat evi, 2016.Kitabı okudu
Fəlakət zamanı ən kiçik bir ehtimal belə insanın xəyalında min ümid oyadır.
Sayfa 355 - Şərq-Qərb, 2005. "Gələcək gün" romanı.Kitabı okudu
(...) ...həqiqət hissini itirməmiş bir millət hər cür zülmü və zənciri qıra bilər.
Sayfa 190 - Şərq-Qərb, 2005. "Gələcək gün" romanı.Kitabı okudu
Külli məmləkətin adamlarına yazığım gəlir. Hərə canını bir şeyə bağlayıb: biri qızıla, biri mülkə, biri dövlətə... İnsan ürəyini tapşırıp əlinin zəhməti ilə qayırdığı şeylərə, eləyib özünü qul, nökər. Mal dərdi can çıxardır. Allah kəssin belə yaşayışı!..
Sayfa 71 - Şərq-Qərb, 2005. "Gələcək gün" romanı.Kitabı okudu
O, dünyadakı bütün fəlakətlərin səbəbini cəhalətdə görürdü.
Sayfa 11 - "Şərq-Qərb", 2005. "Gələcək gün" romanı.Kitabı okudu
Reklam
#vorzakon #blatnoy
Sibirya gulaglarında hayatta kalabilmenin tek bir yolu vardır: doğanın ve devletin yasalarına karşı savaşmak. Yasalardan çalmak ve bunu yaparken kardeşlik çerçevesinde dayanışmak. Kendilerine vorı v zakone diyorlar, "sabıkasız hırsızlar". Rus devletinin islah olabileceğine asla inanmayan vorı v zakone, çareyi yeni bir devlet, Rusya devleti içinde devlet kurmakta buluyor. Kendi Rütbeler Cetveli, temaülleri, ritüelleri, maliyesi, hazinesi, yasaları, mahkemeleri, idari teşkilatı, hatta kendi dili olan bu devletin adı Blatnoy mir.
Sayfa 352 - Everest Yayınları, 11. Basım: Aralık 2017Kitabı okudu
Aleksandr Soljenitsin:
"Bir ulusun gücü ya da güçsüzlüğü, sanayileşme seviyesinden çok manevi yaşamının seviyesine bağlıdır. İnsan yaşamının nihai hedefi, ne serbest piyasa ekonomisi ne de genel refah seviyesinin artmasıdır. İster en mükemmel yönetim sistemi, ister sanayi kalkınma gerçekleştirilsin, bir ulusun manevi enerjisi tükenmişse o ulus çökmekten kurtulamaz."
Sayfa 33 - Everest Yayınları, 11. Basım: Aralık 2017Kitabı okudu
Rus kiliselerinin kubbeleri şekillerini ateşten alırlar. Starovera derler Eski İnananlar, Hazreti İsa'nın dünyayı ateşle vaftiz ettiğine iman ederler. Ateşin huzuruna abdestli çıkılır. Saygıyla yakılır, saygıyla söndürülür. Manastırlarda ocak yakmak bir ayindir, sakristan'dan* başkası ateş yakamaz. * Kilise görvlisi, zangoç.
Sayfa 27 - Everest Yayınları, 11. Basım: Aralık 2017Kitabı okudu
Batı ruhen o kadar çöküntü içindedir ki, zaten yuttuğu kötüden sonra iyiyi de ele geçirmek için, insanın buyruğuna girmeyen ve de girmeyecek olan ruhsal gücü, yani Tanrı'yı yadsımak zorundadır. Nietzsche'nin Zerdüşt'ünün bir de psikololjik açıdan dikkatle okunmasını öneririm. Nietzsche, tanrısı ölen ve tanrısal paradoksu ölümlü insanın dar kılıfına hapsettiği için yıkılan "Üst-İnsan"ın psikolojisini eşine az rastlanır bir tutarlılıkla ve gerçekten dindar bir insanın tutkusuyla tasvir etmiştir. Bilge Goethe, "Üstün insanın nasıl bir dehşete kapıldığını" elbette fark etmiş, fakat bunun karşılığı, eğitimli cahillerin kibirli tebessümü olmuştur.
Sayfa 43 - Metis Yayınları. Sekizinci Basım: Kasım 2021.Kitabı okudu
Hepimiz biliyoruz ki bir nesli şaşırtan değerler, ondan sonraki kuşak için çok tabii sayılabilir. Ahlâk değerlerindeki değişmelere gösterilen bu uyum, bazen toplumdaki gelişmenin delili olarak memnuniyetle kabullenilir. Halbuki bu değişme olayı, gelişmeden ziyade, insanların ahlâk hükmlerini ne tutarsız temellere oturtabileceklerinin bir delilidir.
Sayfa 96 - 1. Baskı, Paradigma, Aralık 2007Kitabı okudu
1.579 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.