Günaydın dostlar
.
Virüs, karantina, kolonya, #evdekal derken mayıs geldi bile. Güzel haberler, sürprizler, çareler getirsin
.
Ayın ilk kitabı tabii ki Türk Klasikleri serisinden. Sergüzeşt macera demekmiş. Küçük yaşta memleketinden koparılıp esir olarak satılan Dilber'in hüzünlü hikâyesi anlatılıyor.
.
.
Yazar asıl olarak insan ticaretinin iğrençliğine parmak basıp dönemin yaşayışıyla, alışkanlık ve inançlarla ilgili bazı eleştirilerde bulunmuş. Bu kitabı da serinin tamamını da okumanızı öneririm. Hem edebiyatımızın gelişimi hem de dönemsel olarak halkın yaşayışı hakkında çok şey öğretiyorlar.
.
Alıntı:
.
Yıldızlar karanlık içinde parladığı gibi fakirlik ve sefalet içinde de saflık ve yücelikle parlayan ruhlar yok mudur? Bir kalp sevmek için mutlaka servete ve asalete mi muhtaçtır?
.
Sevgiyle kalın
.
.
.
.
.