Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gamze Arslan

43 syf.
·
Puan vermedi
M.Ö. 6.yy da yazılmış kitap günümüzde de ışık tutabilecek şekilde. Çok net ve sade bir anlatımı var. Bir asker olarak okusaydım çok daha farklı yorumlayabilirdim. Ama son zamanlarda yaptığım yaşamak değil savaşmak olduğu için bende bazı yerlerinde kendime ışık tutacak yerler buldum açıkçası. Bir de kitapta geçen şu cümle " Hükümet galeyana gelip orduyu seferber etmemelidir, askeri liderler öfkeye kapılıp savaşa yol açmamalıdır. Kızgınlık sevince, öfke neşeye dönüşebilir fakat yıkılmış bir ulus geri döndürülemez ve ölüler yaşama döndürülemez." kısmı nedense ülkemi anımsattı bana.
Savaş Sanatı
Savaş SanatıSun Tzu · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202038,9bin okunma
Reklam
176 syf.
·
Puan vermedi
Teknik olarak inceleme yapacak donanıma sahip değilim ama bu kitap için bir iki cümle sıralamak isterim. Allahınız aşkına ne okudum ben? Okuduktan sonra zaten kara olan içim kapkara oldu. Tertemiz deliren, intihar eden, ölen, öldüren kadınların hikayeleri var kitabın içinde. Bir de hikayelerin sonlarında en az anlatılanlar kadar karamsar resimler... Görmek, duymak istemediğimiz, korktuğumuz ve kaçtığımız bazı intiharları, yaşarken öldürülenleri, şanssız doğanları, kadersiz kadınları anlatmış yazar. Bu karanlığa hazırsanız okuyabilirsiniz bence.
Deli Kadın Hikayeleri
Deli Kadın HikayeleriMine Söğüt · Yapı Kredi Yayınları · 20198,9bin okunma
64 syf.
·
Puan vermedi
Her şey düşünmekle başlar, eylemsiz olmaz tabi. Küçük Meşe de düşünmekle başladı; dinledi, konuştu ve bir çözüm bulmaya çalıştı. Sonunda meşelerin üzerinde tahakküm kuran meşeyi devirmeyi, güneşi ve yıldızları görmeyi başardı. Meşeler artık özgürdü. Kendisi de Filozof Meşe oldu. Çocuk kitabı olarak görülse de her yaş grubunun rahatlıkla okuyabileceği bir kitap. Bilhassa yaşadığımız bu siyasi ve sosyal atmosferden iz bulmak mümkün. Erk, birinin elinde toplandı mı o şakşakçılarıyla büyür büyür de köksüz kalır, bunun farkında değildir sadece. Sonunda birileri çıkar, bu köksüz düzeni bozmamız gerek der, özgür olmamız gerek. İnsan haysiyetsizdir birilerine mahkumken, şahsiyetsizdir. Tabiatımıza aykırıdır her şeyden önce bu durum. Kitapta Küçük Meşe'nin kız çocuğu olması da dikkatimi çeken ayrıntılardan biri. Yazar İranlı ki bu coğrafyada kız çocuklarına verilen kıymeti biliyoruz. Değişim kadınlarla başlayacak diyor sanki. Onlar, yeni düzenin kurucuları olacaklar, baş eğmeyecekler! Son dönemlerde Ortadoğu'da kadınlara yapılanlar da göz önüne alındığında toplumsal bir eleştiri söz konusu diyebiliriz. Kimse inanmadı da Küçük Meşe'ye annesinden başka. Herkes dalga geçti onunla. Son olarak birlikten kuvvet doğar diyelim; karıncalar, tahtakurtları ve Küçük Meşe'nin işbirliği devirdi yaşlı meşeyi. Kitabı okurken İranlı bir diğer yazar Samed Behrengi geldi aklıma, o da şahlık rejimine karşı durduğu için eleştirilmiş çok, faili meçhul bir ölüm olarak kalmış sonu. Filozof Meşe'ye selam edelim...
Filozof Meşe
Filozof MeşeAnooshirvan Miandji · Bilgi Yayınevi · 2018492 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
536 syf.
·
Puan vermedi
Son zamanlarda okuduğum en iyi kitaplardandı diyebilirim. İçerisinde felsefe, din, tarih, matematik, fizik ne ararsanız var. Bu yaşıma kadar Hallâc-ı Mansûr u tanımamış olmanın utancını yaşadım bu kitabı okuyunca. Yazar akıcı bir şekilde anlatmış. Ben normalde sıkılırım ama sürükleyiciydi.
Nigahdar
NigahdarBaşak Sayan · İnkılap Kitabevi · 20191,319 okunma