Gaye Safi

10/10
·430 syf.··
2021 26. kitabı
Konusu küçük yaşta evlendirilen, çocuğu olmayan Meryem'in ve çocukluk arkadaşına aşık olan Leyla'nın bir araya gelmesi ve dostlukları olan, bu kitap aslında kadınların zaman farketmeksizin ne kadar da değersizleştirildiğini gün yüzüne çıkaran bir kitap. Aslında olay Meryem etrafında dönüyor. Meryem ah Meryem insanın sarılası geliyor. Çok gerçekti olaylar ve okurken insan yaşıyor. Bazen Meryem oluyorsunuz bazen Leyla. Ağlamaklı okudum kitabı çok etkileyiciydi. Mutlaka okuyun ve okutun.
Bin Muhteşem GüneşKhaled Hosseini · Everest Yayınları · 2026119,5bin okunma
“Yeterince kitabın var” diyenlere cevabımız hazır.
10/10
·163 syf.··
2021 11. kitabı
İnanılmaz bir kitaptı, tek oturuşta okunacak bir kitap. Zaten yazarın bütün eserleri çarpıcı bu eserinde de etkilendim. İnsanların bilinmeyen yanlarını ortaya çıkaran, olaylara farklı bakış açısı ile bakamamızı sağlayan yazarın kitabını okurken bitmesin diyor insan. Güzel bir aşk anlatılmaktadır. Okunmasını tavsiye ederim.
Kürk Mantolu MadonnaSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2025376,5bin okunma
8/10
·352 syf.··
2021 31. kitabı
Çok akıcı ve sürükleyici bir kitaptı. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Müslüman bir bey oğluyla bir Rum kızının tüm engellere rağmen filizlenen sevdası, önüne çıkan ne varsa yakıp yıkacak güçte bir kora dönüşür. Ancak ayrılık kaçınılmazdır. Her sevda ayrılık barındırır ya bu kitap da öyle işte. Bir aşkın yarım kalışı ve yarım kalmışlığın getirmiş olduğu hasret anlatılmaktadır. Konusu kurtuluş savaşı ve cumhuriyet öncesi döneme uzanan ve son derece samimi bir dille yazılmış bir aşkı okudum. Güzeldi.
HasretCanan Tan · Doğan Kitap · 20198,5bin okunma
"Yani korku sizlere zarar vermez, düşlerin zarar vermediği gibi."
"..ve yaşamları öylesine dopdoluydu ki, umuda gerek duymuyorlar, umudun ne olduğunu unutuyorlardı o sırada."