Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dânâgöz

Fırsatların ancak onları kullanmaya hazır kişilerin işine yarayacağına inanan Sabancı’ya göre dikkatli,hevesli,çalışkan,sabırlı ve bir amacı olan insan,tesadüfleri değerlendirebilir,fırsatları yakalar ve şansı kaçırmaz.
Sayfa 45
Reklam
Evrensel yasa çalışıyordu: “Sen neye hazırsan,o da senin için hazırdır.”
Sayfa 32
H.İbrahim Daşöz’den başarı ve mutluluk tavsiyeleri
Kaymakam olarak gittiğim ilk görev yerinde bir köy yolunda durup,bir ihtiyarla sohbet etmiştim.Adamın bana söylediklerini hiç unutmuyorum.”Evladım,bir insan ya korkulduğu için sayılır,ya bir şey umulduğu için sayılır.Ya da sevildiği için sayılır.Siz ilk ikisine hiç güvenmeyin.Sevildiğiniz için sayılın,”dedi.
Sayfa 24

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
“Hayatın en büyük trajedisi ölüm değil.Yaşarken içimizde ölümüne izin verdiklerimizdir.” Norman Couizins
Sayfa 23
Reklam
Ta’dil-i Erkâna Riayet
Hayatın en faydalı,en kıymetli saatleri,ibadet ile geçen vakitlerdir.Boş yere veya geçici bir fayda uğruna saatlerini,günlerini harcayan insanların,namaz gibi değeri çok yüksek bir ibadetten ,ebedî bir saadet vesilesinden,ilahi bir huzur neşesinden bir ân evvel çıkıp kurtulmaya çalışmaları pek garip,pek acınacak bir hal değil midir ?
Sayfa 148
Azîzim,burada idrak ettin mi ? İş çokluk,soy,sop,silah,cengaverlikte değildir;bilakis iş,dînî buyruklara teslim,sevgi,ihlas yani samimiyet ve Allah Teâlâ’ya yalvarıştadır.
Sayfa 26
Önsöz
Çünkü insanın bilinçli eylemleri hep bir bilgiye göre olur.
Başarıya götüren tutum,bir insanın elinde olan çalışkanlık,azim,amaçlı düşünme,analitik akıl,otokontrol,meslek bilgisi,hayat boyu öğrenme gibi güçleri sonuna kadar kullanıp kendi seçimi olmayan güçlerin hayatı üzerindeki etkisini azaltmasına dayanır.
Sayfa 103Kitabı okudu
Olumlu çevre ,potansiyelimizde olanı aktifleştirir.Olumsuz çevre,potansiyelimizi atıl bırakır.
Sayfa 101Kitabı okudu
Reklam
Nöron yasaları acımasızdır: İş(lev)siz kalan nöronlar ölürler.
Veriler üzerine dikkatle odaklanmak ve birkaç tekrar uzun süreli hafızaya aktarım için çok ödenmlidir.Araştırmalara göre tekrarın,kesintisiz olanı değil,aralar verilerek yapılanı daha etkilidir.
Aktif bir dikkat ile dünyası algılamak beyin gelişiminin temelidir.Beyin Herkül’ü Leonardo da Vinci,günlüğüne ortalama insanın ,”görmeden baktığını,duymadan dinlediğini,hissetmeden dokunduğunu,tat almadan yediğini,fark etmeden hareket ettiğini,kokuları ayırmadan nefes aldığını ve düşünmeden konuştuğunu”not etmişti.
Ali Eıza Bey’in anlamadığı şeylerden biri de en acı sefalet içinde kıvranan birbirlerini yiyen bu insanların eğlence saati gelince birdenbire her şey unutmaları hiç bir şey olmamış gibi gülüp eğlenmeye başlamalarıydı. Demek çoçukları hissiz,haysiyetsiz,çingene gibi bir şey olmuşlardı.
544 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.