Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hümeyra

Hümeyra
@Hu_mey_ra
Valla beyle 😂
Emre Aktürk

Emre Aktürk

@emreakturk61
·
27 Eylül 2023 19:56
"Hocam, evde biz iki çocukla baş edemezken siz 30-40 çocukla nasıl baş edebiliyorsunuz?"
Reklam
Freedom is not free…
Gönderi kullanım dışı
Bu gerçekten mümkün mü? Bir insan kendisini bir başkasına bu derece açabilir mi? Kendi kendimize dahi itiraf etmeye korktuğumuz düşüncelerimizi bir başkasına göstermek mümkün mü????
Mehmet Bahoz Öztürk

Mehmet Bahoz Öztürk

@mehmetBahoz
·
19 Ağustos 2023 20:33
"Hiç olmazsa tek bir insanla, sanki kendi kendimleymişim gibi her şeyi konuşmak istiyorum."
Fyodor Dostoyevski
Fyodor Dostoyevski

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Lord Henry’nin Dorian Gray’in durumu hakkındaki enfes tesbiti. Oscar Wilde iki karakteri de müthiş yazmış.
Hümeyra

Hümeyra

@Hu_mey_ra
·
17 Ağustos 2023 00:04
“Sanatın ruhu var ama insanın ruhu yoktur.”
Sayfa 265Kitabı okudu
Reklam
Yahu her çağda her coğrafyada aynı mu bu durum. Sanki yazar bizim evdeki diyaloğu yazmış. O derece benzer. Üzücü…
Gizemli okur

Gizemli okur

@06Kalem06
·
16 Ağustos 2023 23:15
Kızın evlenmedi diye baba, bu kadar zalim olma..
_Babacığım! Bir düşünsenize, bana kaç kere söylediniz bunları? _Mezara girene kadar da söyleyeceğim! Çünkü yaşamın düzeni bozuldu. Huzurumu kaçırdınız... Sizi okutmakla iyi bir iş yapmadım... Bak işte Pyotr'u okuldan kovdular, Sen de kız kurları gibi evde oturuyorsun. _Ben çalışıyorum... ben... _Duydum. Ama kime yararı var bu işin? Yirmi beş rublen sen dahil, kimseye gerekli değil. Evlen, doğru düzgün yaşa, sana her ay elli ruble vereyim...
İlginçtir ki bu ifadeyi çok kez tecrübe ettim ben. Hiç de iyi hatıralar değil o anlar. Hep bi buruk anımsadığım olaylar. Oscar Wilde çok haklı. İnsanoğlu hiç değişmeyen bir varlık. Yazarın zamanında da varmış bu durum şimdi de var. Dahası var olmaya devam edecek.
Hümeyra

Hümeyra

@Hu_mey_ra
·
15 Ağustos 2023 15:35
“… iyi niyetlerde bir uğursuzluk vardır, her zaman çok geç kalırlar.”
Sayfa 127Kitabı okudu
Kitabı okumadan önce Lord Henry karakterini inceleyen pek çok yazı okumuştum. Yine de kitabı okumadan karakteri tam anlayamamışım. Şimdi farkettim ki hakikaten Oscar Wilde çok ilginç bir karakter yazmış. Aşağıdaki alıntı beni uzun uzun düşündürdü. Çünkü haklılık payı çok yüksek.
Hümeyra

Hümeyra

@Hu_mey_ra
·
15 Ağustos 2023 15:31
“İyimserliğin temeli katıksız korkudur.”
Nazife Şişman Hanımefendi’nin kitaplarını, ele aldığı konuları ve anlatım dilini çok seviyorum. Yaşadığımız çağda ortaya çıkan yeniliklere ve getirdiği problemlere bir nefes düşünme getiriyor. Her yeniliği sorgusuz hayatımıza almayalım, en azından önünü sonunu bir düşünelim diyor. En son Dijital Çağda Müslüman Kalmak kitabını okudum. Son derece istifade ettim. Sosyal medya ve internetin gelişimini endişeyle takip edenlerin hislerine tercüman olan bir kitap. Okuyalım, okutalım. İyi kitaplar ve iyi yazarlar iyi ki varlar 👏👏
Dijital Çağda Müslüman Kalmak
Dijital Çağda Müslüman Kalmak
Otostopçunun Galaksi Rehberi’ni okumaya başladım ve bugün perşembe 😉
Reklam
Ölüm gelene kadar hayat olasılıklarla doludur
Yazar ne kadar güzel anlatmış. Ölüm gelene kadar hayatta ne yapacağımıza veya ne tarafa doğru gideceğimize dair binlerce olasılık var. Ve seçim yapma özgürlüğümüz de var. Sadece ölüm bu olasılıkları durdurabilir. Öyleyse ne zaman geleceğini bilmediğimiz ölüm, bizi bulmadan bir an önce çabalamaya, olasılıkları denemeye, pişmanlıklarımızdan ders çıkarmaya, yeniden denemeye devam edelim. Durmayalım çünkü durmak ölüm gibi bir şey değil midir zaten!
Hümeyra

Hümeyra

@Hu_mey_ra
·
21 Ekim 2022 22:38
“Burası bir olasılıklar kütüphanesi. Ölümse olasılığın karşıtıdır. Anlıyor musun?”
Demlediğimiz çayı karşılıklı içerken derin derin sohbet etmek de istiyor insan
Gönderi kullanım dışı
Bir günde sekiz saat ders görmek insanî mi?
Ortalama bir lisede, öğrenciler günde sekiz ders görüyorlar. Derslerin neredeyse tamamını sınıflarında işliyorlar. Üstelik okul, nitelikli değilse bölge nüfusundan dolayı sınıf mevcutları 35-40 kişiyi buluyor. Bu sistemde öğrenciler ne kadar verimli eğitim alabilir? Her öğretmen gençlerin sessiz olmasını, dersi dikkatle dinlemesini ve derslere katılmasını istiyor. Bu nasıl mümkün olabilir? Benim derslerim genellikle son iki saat. Sınıfa giriyorum çocuklar yarı baygın, gözlerinden uyku akıyor, zaten bir sürü ders görmüşler yorulmuşlar, yemek yemişlerse onun mahmurluğu çökmüş, akıllarını derse verecek hal kalmamış. Öğretmen bir şeyler anlatıyor ama ninni gibi geliyor onlara. Yahu el-insaf! Elimizi vicdanımıza koyup bu işi çözmemiz lazım. Öğrencilere habire kendilerini geliştirmesini, bir hobi edinmelerini söylüyoruz ama bunun için çocuklara vakit tanımıyoruz. Okulların fiziki şartları da bunun için uygun değil. Yazıktır. Koskoca bir neslin hayatlarının en verimli çağını böyle yok ediyoruz. Bunu kendimize dert edelim. Öğretmeninden velisine, müdüründen bakanına kadar hepimizin elimizi taşın altına koyup bu derde bir derman bulması lazım. Üzülüyorum ve sadece üzülmekle kalmak istemiyorum.
Derin Mevzu
Bu benim içinden çıkmaya çalıştığım en derin mevzulardan biri. Gençlerle konuştukça, onları dinledikçe yaram daha da derinleşiyor. Öyle bir anlamsızlık hakim ki ne desem tatmin edemiyorum karşımdakileri. El birliği ile bu meseleye çözüm bulmak lazım. Hem de çok acil
İzdiham Dergisi

İzdiham Dergisi

@izdiham
·
16 Eylül 2022 12:07
Modernitenin en büyük mirası, anlamsızlık duygusudur.
Sayfa 34 - Cüneyt GönenKitabı okudu
Sahi ben kimim?
İnsanlık var olalı beri dünyanın en önemli sorusu bu. Bence tek bir cevabı yok. Gelmiş, geçmiş ve gelecek insan sayısı kadar cevabı var. İşin kötüsü ya bu soruyu kendimize hiç sormadan ve kendimizce bir cevap vermeden göçüp gidersek? Henüz hayattayken soralım bu soruyu kendimize. Sahi ben kimim?
Oğuz Aktürk

Oğuz Aktürk

@distopikokur
·
21 Ağustos 2022 15:49
Dünyanın en önemli sorusu
Ben kimim?
Sayfa 41 - Tuti KitapKitabı okudu