Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Suna

Suna
@Laa_edrii
İstanbul Üniversitesi
İstanbul
27 Nisan
25 okur puanı
Haziran 2022 tarihinde katıldı
"İnsanın içinde tedirginlik ve korku yerine umut ve sevinç var ise hayatın anlamı da değişiveriyordu."
Reklam
"Doğun, ölüm için! Toplayın yok olmak için, yapın yıkılmak için, ilerleyin varmak için. İş odur ki kişi gittiği yolu uyanık gide. "
"Dünyaya ait her bir ilgi, insanın eteğine farkına varılamayacak kadar ince ve gizli bir çengel atar. Evlatlar, arzular, mal mülk kaygısı, varlığa hükmetme ihtirası, benlikler, yönetme ve emretme hâkimiyeti... Bir uçtan diğer ucu koca bir dünya işte... O küçük küçük çengeller gitgide bizim yürüyüşümüzü, ilerlememizi, farkında olsak da olmasak da geciktirmeye başlar."

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
"Şecaat arzederken merd-i kıptî sirkatin söyler. "
"A canım! Altın istedin toprak buldun! Bil ki altınla oyalanmaktan toprakla ovalanmak yeğdir. Toprak, altından değerli hazinedir. Kim kendini toprak görürse yücelir, altın olur. Benliğini toprağa göm ki tohumun yeşersin, altın olsun. Unutma; umut kestiğin şeye karşı özgür, tamah ettiğin şeye karşı tutsaksın."
Reklam
Keşke dünyayı bu denli kirletecek kadar büyümeseydik..
"Aşk içinde mâşuk her zaman kayıp sayılır, uyu artık! "
Mûsâ yenilip yanılıp bir hata işlemiş, bir tokatla bir adamı öldürmüş, katil olup elini kirletmişti. Eli kirlenen Músá artık elim işe yaramaz karamsarlığına düşmedi. Eğer düşseydi elini kaldırıp atması gerekirdi. Oysa Mûsâ elini temizlemenin çarelerini aradı. Tövbeye yöneldi, ettiği zulmü Allah'a arz etti, af diledi. Allah da onun kirlenen elini rahmetiyle Yed-i Beyza'ya dönüştürüp pırıl pırıl bir el yaptı. İmdi, insana düşen, kirleneni atmak değildir, kiri atmaktır! Kirleneni dışlamak değildir, kiri dışlamaktır.
"Simone Weil'in dediği gibi "Ağacın kökleri gerçekte göktedir." Bütün ağaçlar hayat enerjilerini güneşten alırlar. Gökyüzü ile bağını kopartmış bir ağacın yaşaması mümkün değildir."
Düşünmenin dereceleri, varlığın mertebeleriyle uyum halindedir. Varlıkların fiziksel özelliklerini beş duyuyla algılarız. Soyut ve genel bir kavram olarak varlığı, akılla idrak ederiz. Hakikat olarak varlığa, şehadet ederiz. Hakikatin kendisini ise bütün varlığımızla tecrübe ederiz.
Reklam
... Nitekim harikulade kelimesi Arapçada hârik ve âde kelimelerinden oluşur ve sıradan (adi) olanın bir yüksek gücün müdahalesi ile delinmesi/parçalanmasını (harik) ifade eder. İlahi varlığın zuhuru, böyle bir hâriku'l-âde durumun husule gelmesine sebep olur.
Bize düşen insanları günahlarıyla yüzleştirmektir, asla günahlarıyla yüzsüzleştirmek değildir.
Sayfa 276
184 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 saatte okudu
"Çekingenliğinden dolayı ilim öğrenmeyi terk eden kişi, cehalet elbisesini giymek zorunda kalır. "
"Kemdürür yoksulluktan nicelerin varlığı, Bunca varlık var iken gitmez gönül darlığı. " Yunus Emre Kemdürür: daha kötüdür
120 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.