Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Saim

Saim
@LouisMalle
Psikolog
Çorlu
2 Temmuz 1994
11 okur puanı
Mayıs 2020 tarihinde katıldı
Saim
@LouisMalle·Bir kitabı okumaya başladı
Ulusların Düşüşü
Ulusların DüşüşüJames A. Robinson
8.5/10 · 2.696 okunma
Reklam
324 syf.
7/10 puan verdi
·
8 günde okudu
Sat Komandoları ve Anılarım
Sat Komandoları ve AnılarımAli Türkşen
9.1/10 · 113 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
320 syf.
8/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Spoiler içeriyor. Hayat ve Diğer Hastalıklar'da olduğu gibi antropoloji, sosyoloji, bolca felsefe ve psikolojinin bir araya gelmesiyle oluşan ve Hocanın "Klinik Felsefe" olarak adlandırdığı perspektiften ele alınmış başlıklarla dolu bir deneme. Pek çok tanıdık ve yabancı isme doğru yapılacak ikincil okumalara da zemin hazırlayabilecek bir kitap. Eğer bibliyoterapi diye bir şey gerçekten varsa, bu eser kendine yardım uygulamaları için gerçekten faydalı bir yerde duruyor.
Hayat Bilgisi
Hayat BilgisiAlper Hasanoğlu · Pinhan Yayıncılık · 202423 okunma
Günümüzde Sisyphos'un eylemi, nafile bir uğraş için kullanılan gündelik bir deyime dönüşmüş olsa da, Camus'nün yaptığı yorumu akılda tutmakta fayda var. Kitabın sondan bir önceki cümlesi şöyledir: "Dağın doruğuyla girişilen savaş insanın yüreğini tatmin edecek kapasitede bir uğraştır." Sisyphos kendisine verilen yaşama cezasından bir anlam çıkarmayı başarmış mitolojik bir kahramandır. Bu anlamda Camus, acılı ve zorlu bir uğraş yoluyla da olsa hayata bir anlam yüklemiş ve kitabın en başında sorduğu tehlikeli soruyu, ölümü değil hayatı seçerek yanıtlamıştır.
Sayfa 103Kitabı okudu
Reklam
Yeni insan, yalnızca bedensel hazların ve ihtiyaçların peşinde koşarak mutlu olabileceği yanılgısından çıkmış olmalıdır. Sahip olmak ve tüketmek üzerine kurulu bir hayatın, bedeni aşırı doyuracağını ama vûcudunu açlıktan öldüreceğini bilmelidir. Bedenin ruh aracılığıyla vücuda geldiğini ve onun, zihnimizde var olabilen bir kavram olduğunu yeniden anımsamalıyız. Öte yandan, ruhun da beden aracılığıyla tinsel bir var olana dönüştüğünü ve duyularla algılanan bir özne haline geldiğini...
Günümüzde bağlanma teorisinin neden bu kadar önem kazandığı sorulduğunda şu yanıt verilebilir: Günümüz insanının sorunlarının temelini 20. yüzyıl başında olduğu gibi cinselliğin baskılanması ve bastırılması değil, kendini emniyette ve güvende hissetmeme ve uyumsuzluk, kendini toplum içinde konumlandırmada yaşanan belirsizlikler oluşturmaktadır.
382 syf.
8/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Spoiler içeriyor. Hayri İrdal gibi silik, kırık, yönünü tayin edememiş ve birisi onu omuzlarından tutup kurmalı bir oyuncak gibi bir yana çevirmedikçe hareketsizliğin ötesine geçemeyecek bir karakteri bunca tasarının ve işin içerisine sokmak ancak Halit Ayarcı gibi iradeli bir eylem adamının muvaffak olacağı cinsten bir iş. Doktor Ramiz hastasını disiplinine ve değerlendirmesine uygun bir rüya görmemek sebebiyle azarlayan cinsten bir psikanalist, Zarife kefeni gerçek anlamıyla yırtmış, memnuniyetsiz bir hala... Bunlar ve diğer karakterle her ne kadar sıradışı bir izlenim verse de karşılaştığımızda yadırgamayacağımız bir güruhun hikâyesi, SAE.
Saatleri Ayarlama Enstitüsü
Saatleri Ayarlama EnstitüsüAhmet Hamdi Tanpınar · Dergah Yayınları · 202341,5bin okunma
-Yine aynı mesele... dedi. Daha doğrusu hep aynı mesele! Aziz dostum, siz şifa kabul etmez bir gayrimemnunsunuz... Bu işlerde bilmek ikinci derece kalır. Yapmak vardır, sadece yapmak! Sonra kendi kendine konuşur gibi ilâve etti: -Bilgi bizi geciktirir. Zaten ne sonu, ne de gayesi vardır. Mesele yapmak ve yaratmaktır. Bilselerdi, bilselerdi... Fakat bilselerde bunu yapamazlardı. Bu heyecana, bu icada, bu kendiliğinden bulmağa erişemezlerdi. Bilgileri buna mâni olurdu. Kızınız bu geceyi yarattı. Ne ile? Yaratma kabiliyetiyle... Çünkü yaratmak, yaşamanın ta kendisidir. Biz yaşayan, yaşamayı tercih eden insanlarız. Siz istediğiniz kadar somurtun!
"Belki bu iyi gelir!" diyordum. Elbette birinden biri iyi gelecek ve ben de etrafımdakilere benzeyecektim. Muhakkak benzemeliydim. Benzemezsem yaşamak çok güçtü.
Reklam
Asıl felaketi o kadar beğendiğim kadının birdenbire hayatından şikâyet edecek kadar herkese benzemesiydi. Fakat daha garibi, hatta daha gülüncü vardı. Sıkıntılarımdan biraz çıkar çıkmaz kendime yeni ıstıraplar bulmamdı.
Sayfa 274Kitabı okudu
Darılmayınız ama sizin insan ve hayat tecrübeniz hiç yok. Siz harbe girmeden mağlûp olmuş bir orduya benziyorsunuz...Teknenin üstüne çıkacağınız yerde altında kalmışsınız. Hastalığım, yahut üzüntülerimin sebebi böylece teşhis edildikten sonra içmekten başka yapacak bir şey kalmıyordu.
Sayfa 230Kitabı okudu
Fakat hayır, bütün bunları yapabilmek için, kendisini alışkanlıklarının dışında denemek için başka türlü adam olmak lazımdı. Koşmak, kımıldamak, atılmak, istemek, isteyişinde devam etmek lazımdı. Bütün bunlar benim için değildi. Ben biçare bir gölge idim.
45 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.