Macit

Hindistan'ın eski devlet başkanlarından Radhakrishnan bir keresinde şöyle demişti: "Başkasını da kendin gibi sevmelisin, çünkü sen o başkasısın. Başkasının senden başka biri olduğuna inanman bir yanılsama sadece."
Sayfa 158·Kitabı okuyor
Kitap Alıntısı
Reklam
Plotinos'un asıl vurguladığı, bu karanlığın aslında var olmadığıydı. Karanlık sadece ışığın olmayışından ibaretti -yani yoktu.
Sayfa 154·Kitabı okuyor
Kitap Alıntısı
Yaklaşık 6 yıl önce, 30 yaşımdan önce 200 kitap okumuş olmak gibi bir hedef belirlemiştim. Planım her yıl 25 kitap bitirmekti; başladığımda ise yaklaşık 50 kitap okumuştum. Elbette her yıl aynı verimlilikte geçmedi. Az okuduğum dönemleri, sonraki yıllarda daha çok okuyarak telafi ettim. Bugün itibarıyla bu yolculuğu tamamladım ve 200. kitabı okumayı bitirdim. Bu süreçte okuduğum tüm kitapları, çevremdeki veya görüşüne değer verdiğim insanların tavsiyeleriyle seçtim. Onlara 'Sizi en çok etkileyen kitap hangisi?' diye sorarak yola çıkmıştım ve ilk 200 kitabımın bu şekilde oluşmasına karar vermiştim. Bu hedefi tamamladığıma göre, artık genellikle kendi ilgi alanlarıma giren veya şahsi olarak merak ettiğim kitapları okumaya çalışacağım, belirli bir sayı tamamlama kaygısı olmadan. Bununla birlikte uzun vadeli planlar gerçekleştirebileceğimi görmüş oldum. İlerde başka konularda yeni hedefler belirleyebilirim. Şuan için bu hedefimi gerçekleştirdiğim için iyi hissediyorum ve ilerisini düşünmüyorum.
2025 Okuma Raporları

Macit

, bir kitap okudu
8/10
·248 syf.·
288 günde okudu
·
Okunma: 28 Aralık 2025 11:38
·
2025 32. kitabı
Mark Manson
7/10 · 1.193 okunma
Yalnızlık büyüyen bir meseledir. Geçen yıl ilk kez Amerikalıların çoğunluğu yalnız olduklarını beyan etti ve yeni araştırmalar hayatlarımızdaki az sayıdaki kalitesi yüksek ilişkinin yerine çok sayıda yüzeysel ve geçici ilişki koyduğumuzu ortaya çıkartır. Putnam'a göre ülkedeki sosyal bağlantıların dokusu eğlenceliklerin bolluğu nedeniyle zarar görmektedir. İnsanlar evde kalarak TV izlemeyi, internette gezinmeyi, video oyunlarını yerel bir organizasyonda ya da grupta yer almaya tercih etmeye başladılar. Ayrıca bu durumun daha da kötüye gideceğini öngörmektedir.
Sayfa 219·Kitabı okudu
Kitap Alıntısı
Reklam