Merve Tatlı

Merve Tatlı
@Merve__Tatli
Okumak; kâinatı, insanları ve kitapları...
7 Mart
5 okur puanı
Kasım 2025 tarihinde katıldı
"Halbuki ne şeytanı azizim , ne şeytanı ? Bu bizim gururumuzun,aklımızın uydurması... İçimizdeki şeytan pek de kurnazca olmayan bir kaçamak yolu...İçimizde şeytan yok... İçimizde aciz var... Tembellik var... İradesizlik, bilgisizlik ve bunların hepsinden daha korkunç bir şey: hakikatleri görmekten kaçmak itiyadı var ...Hiçbir şey üzerinde düşünmeye,hatta bir parçacık durmayı alışmayan gevşek beyinlerimizle kullanmaya lüzum görmeyerek nihayet zamanla kaybettiğimiz biçare irademizle hayatta dümensiz bir sandal gibi dört tarafa savruluyor ve devrildiğimiz zaman kabahati meçhul kuvvetlerde, insan iradesinin üstündeki tesirlerde arıyoruz."
Reklam
"... Ancak hayat dediğin nedir ki? Anlaşılmaz bir sır .Kurduğumuz düzen hep öyle sürüp gidecek sanırız .Birden ip kopar, ışık söner, her şey darmadağın olur..."
Zihni dürten o cümle...
"Yalnız herkesin hülyası verimli, iradesi de istediklerini gerçekleştirecek kadar güçlü olmaz."
Sayfa 24
"Etrafınızdakilere açılın. Şefkate muhtaç olmayan kimse yoktur. ALLAH'tan uzak olursak, hepimizi bekleyen akıbet ve nasip birdir. Bunu bilmek, herkese merhamet etmek için yeter de artar."
Sayfa 333

Merve Tatlı

, 1000Kitap'a katıldı.