Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mzuji uça

Mzuji uça
@Mzuji
Ben buraya unutma korkusuyla yazıyorum
Rahmet neye yarar bir suç olmazsa silinecek?
Reklam
Kendi kendimize verdiğimiz sözü tutmak, En çabuk unuttuğumuz şeydir, ne yapsak. Tutku bitti mi, istem de biter gider, Ateşli sevinçler de kederler de Yeminleri yakarlar kendileriyle birlikte.
Kötü işler gömülse de yerin dibine Çıkar bir gün insanların gözü önüne.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Ah bu katı, kaskatı beden bir dağılsa, Eriyip gitse bir çiy tanesinde sabahın! Ya da tanrı yasak etmemiş olsa Kendi kendini öldürmesini insanın!
Her yaşayan ölür, sonsuzluk hepimizin sonu, Olağan bir şey bu.
Reklam
Mzuji uça
@Mzuji·Bir kitabı okumayı düşünüyor
Dünyamıza Bakış
Dünyamıza BakışAlbert Einstein
8.1/10 · 654 okunma
88 syf.
·
Puan vermedi
·
26 saatte okudu
Babamın Bavulu
Babamın BavuluOrhan Pamuk
7.7/10 · 2.598 okunma
Özgürlük, eşitlik ve kardeşlik üzerine ne kadar konuşsam; sözlerimin müslümanların göçünden duyulan korku karşısında pek etkisi olmayacaktır. Bu korkunun Avrupa'nın kendi sınırlarına duvarlar dikmesine ve dünyaya zamanla sırt çevirmesine neden olduğu da ortada. "Liberté, egalité, fraternité" (özgürlük, eşitlik, kardeşlik) sloganı yavaş yavaş unutuldukça Avrupa, dini ve etnik kimliklerin hakimiyeti altında, muhafazakâr bir yere dönüşecek diye düşünüyorum.
Okuduğumuz şeyin hem yazarın hayal gücünün ürünü olduğunu, hem de şu yaşadığımız dünyanın malzemesiyle yapıldığını biliriz. Romanlar ne bütünüyle hayaldir, ne de bütünüyle gerçek.
Birisinin çok fazla gururlandığı, çok mağrur davrandığı yerde, "öteki"nin utancının ve aşağılanışının gölgeleri vardır. Ya da çok fazla aşağılandığını hayal eden biri, mağrur bir milliyetçilikle çıkar karşımıza.
Reklam
İnsan toplulukları, kabileler, milletler edebiyatlarını önemsedikleri, yazarlarına kulak verdikleri ölçüde zekileşir, zenginleşir ve yükselirler; ve hepimizin bildiği gibi, kitap yakmalar, yazarları aşağılamalar milletler için karanlık ve akılsız zamanların habercisidir
Benim için hakiki edebiyatın başladığı yer, kitaplarla kendini bir odaya kapatan adamdır
Ben boş sayfaya yavaş yavaş yeni kelimeler ekleyerek masamda oturdukça günler, aylar, yıllar geçtikçe, kendime yeni bir alem kurduğumu, kendi içimdeki bir başka insanı, tıpkı bir köprüyü ya da bir kubbeyi taş taş kuran biri gibi ortaya çıkardığımı hissederim. Biz yazarların taşları kelimelerdir. Onları elleyerek, birbirleriyle ilişkilerini hissederek, bazan uzaktan bakıp seyrederek, bazan parmaklarımızla ve kalemimizin ucuyla sanki onları okşayarak ve ağırlığını tartarak, kelimeleri yerleştire yerleştire, yıllarca inatla, sabırla ve umutla yeni dünyalar kurarız
Benim için yazar olmak, insanın içinde gizli ikinci kişiyi, o kişiyi yapan alemi sabırla yıllarca uğraşarak keşfetmesidir.
188 syf.
9/10 puan verdi
·
21 saatte okudu
Öteki
ÖtekiFyodor Dostoyevski
7.6/10 · 22bin okunma
124 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.