" "Dünyadaki her şey, delilik ve bilgelik, zenginlik ve yoksulluk; sevinç ve acı, bunların hepsi bostur, hictir. Insan ölüp gider ve ardında bir sey kalmaz ve bu sacmadır" der Hz. Süleyman."
📚🔔 Tatil zili çaldı!
Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞
Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
"Kader kimseye ayrıcalık tanımıyor, hakpereste neyse, Tanrı'sıza da öyle: iyiye temize neyse, kötüye de öyle; kurban kesene neyse, kesmeyene de öyle. İyinin keyfi neyse, günahkârın da öyle. Yeminini bozanla yeminden korkan bir. Yeryüzündeki bu hâl, kötü bir seydir. Bu yüzden de insanların kalbi kötülük dolu, yaşadıkları sürece kalplerin de çılgınlık var, sonra da ölüm geliyor. "
" "Hayatımın anlamı neden ibarettir?" sorusuna bu bilimin cevabı yalnızca şuydu: "Sen, hayatım dediğin seysin: sen moleküllerin zamana bağlı ve rastlantısal bir kenetlenmesisin. Bu moleküllerin değişimi, karşılıklı etkileşimi senin icinde "hayatım" dediğin şeyi doğurur. Bu kenetlenme bir zaman boyunca sürer; sonra bu moleküllerin karşılıklı etkileşimi son bulur ve senin hayatım dediğin sey de böylece son bulur. "
"Bugün yarın hastalık ve ölüm. sevdiğim insanları ve beni yakalayacak ve geriye pis koku ve kurtçuklardan başka bir sey kalmayacak. Başarılarım, nasıl olurlarsa olsunlar, er geç unutulacak ve ben hayatta olmayacağım. O hâlde bütün bu çaba niye? Insanoğlu bunu nasıl göremez ve yaşamaya devam eder, bu şaşılacak bir şey doğrusu! Ancak hayatın sarhoşluğuna kapılmışsa yaşayabilir insan. Ayılır ayılmaz, bunun yalnızca bir yanılma, hem de aptalca bir yanılma olduğunu görür! Mesele bu işte! Komik ya da esprili bir yanı bile yok; sırf acımasızca ve aptalca."