Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Nurul42

En önemli keşiften mahrum bıraktı insan kendini: KARDEŞLİK. Keşfedemedi Habil'i Kabil. Peygamberlerin yeryüzüne gelişleri yanlız Allah'ı tanıtmak için değildi. İnsanı insanla tanıştırmak için yaratmıştı evreni Allah: "Ey İnsanlar! Doğrusu, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizi tanımanız için sizi boylara ve kabilelere
Reklam
Bugün yediğim her lokmayı yiyebileceğim zamanda, mekanda, imkanda, sağlıkta ve duyguda olduğum için şükretmem gerekiyor ki bunların hiçbiri benim gücümle ve kontrolümle olmadı. Bundan sonra da olmayabilir. Olması için fark etmek, şükretmek, kıymet bilmek gerekiyor.
Bilelim ki insan karpuz değil, zamanla dura dura gelişip büyümez. Karpuz bile durarak büyüse de yine bir emek ister. İnsan kabiliyeti, yeteneği ise karpuzdan daha çok emek istiyor. İşlenirse bir ömür işe yarıyor, işlenmezse çürüyüp gidiyor.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Küsmek kolay, vazgeçmek kolay, yenilmek kolay. Ama biz kolay bir hayat yaşamaya gelmedik bu dünyaya.
Sevelim kirine pasına rağmen hayatı, eksiğine gediğine rağmen kendimizi, hatasına günahına rağmen insanları.
Reklam
En olmadık zamanda en zor imtihanla baş başa kalabiliyoruz. Olabilir.
Bir insan ol; bedenin, ruhun ve kalbin yükte hafif pahada ağır olsunlar. Bırakma kendini. Bir sebep bul; varlığını önemseyen biri ya da varlığını önemsediğin birini düşün. Bırakma kendini.
Gözünü karartma, gönlünü daraltma. Buraya kadarmış deme, burası kadermiş...
Ancak İmâm-ı Rabbânî hazretlerini okursam nefes alabiliyordum! Gazâlî hazretleri başımı okşayan, beni teselli eden bir baba gibiydi. Başımı dizine koyduğum, bana şefkat gösteren bir ana gibiydi.
Sayfa 121 - Hayati İnançKitabı okudu
Maddiyatta senden geride olana, maneviyatta senden ileride olana bak. Böylelikle şükrün artar, mutluluğun artar, gerçekten yaşamaya başlarsın. Herkes ölür ama herkes yaşamaz. Yaşamak buna bağlıdır işte: Noksanını görmeye, onu ikmal etmek için çalışmaya, iyilere benzeme gayretine denir yaşamak. Bu da vermekle olur, başkalarını düşünebilmekle olur, diğergam olmakla olur. Kimsenin derdiyle dertlenmiyorsan insan sayılmazsın, diyor şair.
Sayfa 53 - Hayati İnançKitabı okudu
Reklam
Ruhu tanıdıktan sonra onu beslemek ve geliştirmek için ne yapmalı?
1- Namaz: Çünkü ruhun gıdasıdır. 2- Vermek: Çünkü ruhun diğer gıdasıdır. Verdikçe alışkanlık hâline gelir, yani iyiliğe de alışır insan, biraz zor da olsa alışır. İnsan böyledir; üns, alışkanlık...
Sayfa 52 - Hayati İnançKitabı okudu
" Alışkanlık haline getirmeli, bir şey vermeli; selam vermeli, yol vermeli, sadaka vermeli, güler yüz vermeli... Birinin gönlüne bir sürur, bir neşe kondurduğun zaman ondan fazla sen mutlu olacaksın, emin ol."
Sayfa 47 - Hayati İnançKitabı okudu
"Sen bir ruhun olduğunu, yanlızca bedenden ibaret olmadığını anla, ruhumu nasıl beslerim derdine düş, dermanın gelip seni bulacaktır."
Sayfa 39 - Bekir DeveliKitabı okudu
"Nasıl olmalı güzel insan, güzel Müslüman? dediler. Cevaba bakın: "Geldiği yere sürur ve neşe getirir, giderken de hüzün bırakır. Arkasından, 'Ah nerede?' denir, özlenir, aranır."
Sayfa 33 - Hayati İnançKitabı okudu
"Yanlızca mal mülk, söz değil; hâl de miras kalıyor."
36 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.