Pınar

Pınar
@Pinarrr__
Lisans
24 Şubat
218 okur puanı
Şubat 2021 tarihinde katıldı
Çok üzücü ama gerçek malesef.
Bugün tüm insanlar, itiraf etmek istemeseler bile giyim kuşamda, düşüncede ve zevkte Avrupalıdır. Söylemde çok katı Avrupa karşıtı olabilirler ama gezegendeki neredeyse herkes siyaset, tıp, savaş ve ekonomiyi Avrupa'nın gözlerinden görüyor, Avrupa melodileriyle yazılmış ve Avrupa dillerinde söylenen müzikleri dinliyor.
Alıntı
Reklam
Silahlanma yarışı
Çoğu zaman silahlanma yarışı tarafların iflasına sebep olur ve güç dengesini de değiştirmez. Pakistan gelişmiş savaş uçakları alınca Hindistan da aynı şekilde cevap verir, Hindistan nükleer bomba geliştirdiğinde Pakistan da onun arkasından gelir, Pakistan donanmasını büyütür, Hindistan da ona cevap verir. Sürecin sonunda güç dengesi büyük ölçüde ilk durumda olduğu haliyle kalır ama eğitim veya sağlığa harcanmış olabilecek milyarlarca dolarla silah alınmış olur.

Pınar

, bir kitap okudu
Puan vermedi·88 syf.·
2025 20. kitabı
Stefan Zweig
7.6/10 · 51,3bin okunma
Offf Nietzsche ciğerimi dağladın...
Bir yurt bulamadım baktığım yerde: her şehrin huzursuzuyum, her kapının ayrılığı.
Alıntı
Bütün insanları eşitle ki bir olanın yüceliğini kavra
Liberal hümanizm gibi sosyalist hümanizm de tektanrıcı temeller üzerine kuruludur. Tüm insanların eşit olduğu fikri tüm ruhların Tanrı önünde eşit olduğu biçimindeki tektanrıcı görüşün modernize edilmiş halidir.
Alıntı
Reklam