Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Abdullah ANAŞ

Abdullah ANAŞ
@Pskabdullahanas
Kütüphaneden tam çıkarken kitap almadığını gören ve acayip bir kitap okuma tutkusuna kapılan çocuk
Psikolog
Psikoloji Lisans Mezunu
Kocaeli
10 okur puanı
Mayıs 2020 tarihinde katıldı
Abdullah ANAŞ
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Muhtelif 1
Muhtelif 1Altay Cem Meriç
8.7/10 · 442 okunma
Reklam
Hazrecliler dediler ki : biz böyle yaptığımız takdirde buna karşı mükafatımız ne olacaktır ? Hazreti peygamber cennet dedi . İnanmayan birisi için cennet bir sözden ibarettir. Bu insanlar inanmıyor olsaydı ve samimi olmasalar da bu sayılan fedakarlıklar dünyevi olmayan bir karşılık için yüklenirler miydi?
Sayfa 99 - İnsan yayınlarıKitabı okuyor
Peygamberliğin İspatı
Peygamberliğin İspatıAltay Cem Meriç
9.7/10 · 637 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Abdullah ANAŞ
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Kendin Olmanın Dayanılmaz Hafifliği
Kendin Olmanın Dayanılmaz HafifliğiFerhat Jak İçöz
8.2/10 · 801 okunma
Anne babalar çocuklarını duygusal anlamda reddettiklerinde ya da görmezden geldiklerinde, bu çocuklar aynı davranışı genellikle diğer insanlardan da bekleyerek büyürler. Başkalarının onlarla ilgilenebilecekleri konusunda kendilerine güvenmezler. Ne istediklerini sormak yerine düşük özgüvenleri nedeniyle daha çekingen olurlar ve ilgi görmek istediklerinde kafaları daha karışık bir hal alır. Kendi ihtiyaçlarını bilinir hâle getirmeye çalıştıklarında başkalarını rahatsız edeceklerine inanırlar. Maalesef, geçmişteki gibi tekrar reddedileceklerini düşündükleri için bu çocuklar kendi duygularını bastırırlar ve kendilerini duygusal yalnızlığa iterler. Bu durumda, insanlar başkalarıyla iletişime geçmek yerine bir adım geride durarak kendi duygusal yalnızlıklarını yaratırlar
Sayfa 41 - Sola unitas
Reklam
İster kadın ister erkek olsun çocukluklarında duygusal ilgiden yoksun olan kişiler, başkalarının onlarla kendileri oldukları için bir ilişki kurmak isteyeceklerine genellikle inanamazlar
Sayfa 34 - Sola unitas
Neden Geçmiş Kendini Tekrar Eder
Duygusal olarak olgunlaşmamış ebeveynlerle duygusal bir bağ kuramamak böylesine acı verici bir şey ise o hâlde neden birçok insan yetişkinlikte sinir bozucu ilişkilere kapılır? Beynimizin en ilkel kısımları emniyetin aşinalık içinde yer aldığını bize söylemektedir (Bowlby, 1979). Deneyimlediğimiz durumların çekimine kapılırız çünkü onlarla nasıl başa çıkabileceğimizi biliriz. Bir çocuk olarak ebeveynlerimizin sınırlarının farkında olamayız çünkü anne babalarımızı olgunlaşmamış ya da kusurlu olarak görmek korkutucudur. Maalesef, ebeveynlerimizle ilgili bu acı verici gerçeği inkâr ettiğimizde benzer zarar verici insanları gelecekteki ilişkilerde tanıyamıyoruz. Bu durumu reddetmek aynı şeyin gelecekte de tekrar tekrar yaşanmasına sebep olmaktadır. Sophie'nin hikâyesi, bu dinamiği çok güzel resmetmektedir.
Sayfa 31 - Sola unitas
Yalnızlık
Baskaları tarafindan görülmemenin verdigi yalnizlik duygusu, fiziksel yaralama kadar temel bir acıdır ve bu acı içeridedir, dışarıdan görülmez. Duygusal yalnızlıgın anlasilması güçtür ve kisiye özel bir deneyimdir.
Sayfa 25 - Sola unitas
Duygusal olarak olgunlaşmamış anne babalar, gerçek duygulardan korkarlar ve duygusal bağ kurmaktan uzak dururlar. Onlar, gerçekle mücadele etmek yerine ona direnen savunma mekanizmaları kullanırlar. Kendileriyle ilgili düşünmeyi hoş karşılamazlar, bu nedenle hatalarını nadiren kabul eder ve özür dilerler. Olgunlaşmamış olmaları onları tutarsız ve duygusal olarak güvensiz kılar.
Sayfa 17 - Sola unitas
Kaygılı bağlanan insanların, duygu ifadesinin değiştiği ânı diğerlerinden daha önce fark etme eğilimi olduğunu buldular. kaygılı bağlanma stiline sahip insanlar başkalarının duygusal ifadelerindeki değişime karşı çok daha tetikte; dahası diğerlerinin verdiği ipuçlarına karşı daha hassaslar ve doğru okuyorlar.
Sayfa 79 - AgantaKitabı okuyor
Reklam
Kaygılı bağlanma
Bağlanma sistemi beynimizde bağlanma figürlerimizin uygunluğunu ve güvenirliğini gözlemlemekle sorumlu bir mekanizmadır. Eğer kaygılı bağlanma stiline sahipseniz, eşsiz bir ilişkinizin tehdit altında olduğunu hissetme yetiniz vardır.
Sayfa 78 - AgantaKitabı okuyor
Kaçınganların kendilerini güçlü ve bağımsız gördüklerine dair savunmacı öz-algıları, diğerleri onları rahat hissettiklerinden daha fazla bir yakınlığa çekmek istediğinde doğrulanır. Kaygılı tiplerin de partnerlerinin verebileceğinden daha fazla yakınlık istediklerine dair algıları, önem verdikleri birileri tarafından hayal kırıklığına uğrama beklentileri gerçekleştiğinde doğrulanır. Yani böylece her bağlanma stili aşina olduğu senaryoyu tekrarlar.
Sayfa 88 - AgantaKitabı okuyor
Güvenli insanlar yakınlık konusunda rahattır, çoğunlukla sevecen ve sevgi doludur. Kaygılı insanlar yakınlık ihtiyacındadır, kafaları çoğunlukla ilişkileriyle meşguldür ve partnerinin sevgisine karşılık verip veremeyeceği konusunda endişe duyma eğilimindedir. Kaçıngan insanlar yakınlığı özgürlüğün kaybedilmesiyle eş tutar ve sürekli asgari düzeyde tutma çabasındadır.
Sayfa 15 - AgantaKitabı okuyor
. İn- sanların yüzde 50’den biraz fazlası güvenli, yaklaşık yüzde 20’si kaygılı ve yüzde 25’i kaçıngandır. Kalan yüzde 3-5 arası ise daha az yaygın olan karmaşık kategorisine girer.
Sayfa 16 - AgantaKitabı okuyor
100 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.