Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Rojin Turay

Rojin Turay
@RojinTuray
Mali Müşavir
Okan Üniversitesi Denetim Ve Muhasebe Yüksek Lisan
Evren
Evren
255 okur puanı
Nisan 2017 tarihinde katıldı
Rojin Turay bir yorumu yanıtladı.
223 syf.
8/10 puan verdi
Zamanında okuduğum, merak ettiğim, lakin artık taraflı yazdığına kanaat getirdiğim bir yazardır Emine Şenlikoğlu. Kimseye tavsiye etmeyi düşünmüyorum.
İmamın Manken Kızı
İmamın Manken KızıEmine Şenlikoğlu · Mektup Yayınları · 19976bin okunma
kübra aslan okurunun profil resmi
hangi konuda taraflı düşünüyorsunuz peki?
Reklam
Rojin Turay bir yorumu yanıtladı.
53 syf.
10/10 puan verdi
Evimin yanması sebebiyle giden binden fazla kitap ve biriktirdiğim dergilerimden sonra , dergi okumaya küsmüştüm. Kafkaokur bu inadımı kırmamı sağlayıp takip ettiğim ilk dergi. Gittikçe daha da güzelleşeceğine inanıyorum.
KafkaOkur - Sayı 1 (Eylül - Ekim 2014)
KafkaOkur - Sayı 1 (Eylül - Ekim 2014)KafkaOkur Dergisi · Kafka Okur Dergisi Yayınları · 2014530 okunma
Mathmazel okurunun profil resmi
Cok uzuldum ama guclu bir sekilde geri donusunuz beni cok etkiledi.
Rojin Turay okurunun profil resmi
Çok teşekkür ederim :)
Rojin Turay bir yorumu yanıtladı.
80 syf.
·
Puan vermedi
“Kuşkusuz devletin mahkemesi bu tip olayları benden daha sert değerlendiriyor; onun görevi genel ahlak kurallarını ve gelenekleri acımasızca korumaktır; bu da onun insanları affetmesini değil, yargılamasını gerektiriyor. Kaldı ki resmi kimliği olmayan ben, neden bir savcının rolünü üsteleneyim ki? Ben savunmayı tercih ediyorum. İnsanları
Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat
Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört SaatStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2020126,6bin okunma
Metin T. okurunun profil resmi
Ahlak erkeğe göre belirlenmiş gibi duruyor.))) Sınırları ise toplumun üst yapı kurumları tarafından çiziliyor. Toplumlar kendilerine ait, özerk bir yapıdalar hala. Ama kültürel alışveriş bu görece heterojen yapıyı zorluyor iyice. Homojen bir yapıya doğru evriliyor toplumlar. Ancak hala yerellik dediğimiz yapı hakim çoğu topluma. Yerellik belki de milli kültür diyebileceğimiz özerk yapıların bu kendine haslıkları etik kurumlarla besleniyor. En etkilisi din desek pek hata yapmış sayılmayız . Zira din, içinde gelenek ve görenekleri de bulundurur. Yani bir toplum edindiği dinle kendi geleneklerini barıştırır ve en önemli üstyapı kurumunu bir denetçi, bir belirleyici olarak kutsar. Son tahlilde bu yapı öznel ve dolayısıyla izafidir. Yani farklı toplumlarda farklı ahlaki anlayışların olmasının sebebi budur. Aşk dediğimiz şey karşı konulması hayli güç bir reflekstir. Güdüseldir sanki. Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisinde ilk basamağın içinde olduğuna daha çok inanırım ben. Temel ihtiyaç, temel güdü gibi. Sanki sevgiyle birebir örtüşmez. Öyle olsa üçüncü ihtiyaç olan ait olma ve sevgi ihtiyacına yerleşirdi. Galiba hem güdüsel olan ilk ihtiyaç hem de sosyal yönü daha ağır üçüncü ihtiyacın harmonisidir. Karşı konulamaz derim ben. Konulsa bile ki bu olasılık hep vardır. Zira en temel güdüsel ihtiyacı alt edip kendini ölürebiliyor insan. Karşı konulsa bile ruh sağlığı bozulur insanın ve ömür boyu sürecek bir ruh hasarıyla yaşamak zorunda kalır insan. Pişmanlıkla. Doyurucu bir inceleme okudum. Kaleminize sağlık Rojin hanım.
Rojin Turay okurunun profil resmi
Eksik olmayın :)

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Rojin Turay bir yorumu yanıtladı.
111 syf.
·
Puan vermedi
-Bugün annem öldü veya dün tam hatırlamıyorum. On defa okuyup , üzerinde tekrar tekrar düşünüp , ağırlığını hissettiğim ; bu cümleyle muhteşem bir girişe sahip olan bu enfes kitabı şiddetle tavsiye ediyorum.
Yabancı
YabancıAlbert Camus · Can Yayınları · 2019111,4bin okunma
Bu yorum görüntülenemiyor
11 öğeden 6 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.