Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

》LEYLA《

》LEYLA《
@SEYYAH_HANIM
*Sen o seyyahsın. Bu dünya ise bir çöldür. *
Bediüzzaman Said Nursî
Bediüzzaman Said Nursî
Sabitlenmiş gönderi
Ey kendini insan bilen insan! Kendini oku!
Bediüzzaman Said Nursî
Bediüzzaman Said Nursî
Reklam
Mâdem çiçekleri görmek için baharı beklemek zarûreti vardır, biz de ona şiddetle ve sabırsızlıkla intizar etmekteyiz. Hüsrev
Sözler Yayınevi
Biliniz ki, mevcûdât içinde en kıymetdâr, hayattır. Ve vazifeler içinde en kıymetdâr; hayata hizmettir. Ve hidemât‑ı hayatiye içinde en kıymetdârı; hayat‑ı fâniyenin hayat‑ı bâkiyeye inkılâb etmesi için sa'y etmektir. Şu hayatın bütün kıymeti ve ehemmiyeti ise; hayat‑ı bâkiyeye çekirdek ve mebde' ve menşe' olması cihetindedir. Yoksa hayat‑ı ebediyeyi zehirleyecek ve bozacak bir tarzda şu hayat‑ı fâniyeye hasr‑ı nazar etmek; ânî bir şimşeği, sermedî bir güneşe tercih etmek gibi bir dîvâneliktir.
Sözler Yayınevi

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
》LEYLA《 tekrar paylaştı.
İmam-ı Gazali
İnsanoğlu başka herhangi bir şeyle değil; ancak kalbiyle Allah'ın marifetine hazırlanabilir. O halde Allah'ı bilen kalptir. O'na yaklaştıran da. Allah için çalışan ve O'nun için gayrette bulunan da yalnızca kalptir. Allah nezdindeki sırları keşfeden de kalbin ta kendisidir. Diğer uzuvlara gelince onlar, kalbin hizmetçisi ve bağlılarıdır.
》LEYLA《 tekrar paylaştı.
Bakara Suresi
274- Mallarını gece ve gündüz, gizli ve açık (Allah yolunda hayra, hayır işlerine) harcayanlar var ya, işte onların Rableri katında mükafatları vardır. Onlara hiçbir korku yoktur, onlar mahzun da olmayacaklardır.
Reklam
》LEYLA《 tekrar paylaştı.
Bakara Suresi
266- Sizden biriniz arzu eder mi ki alt tarafından ırmaklar akan ve içinde her çeşit meyvelerden (bir miktar) bulunan hurmalığı ve üzüm bağı olsun da, hem kendisine ihtiyarlık çökmüşken hem de güçsüz (ve bakıma muhtaç) çocukları varken, bu sırada ateşli (kavurucu) bir kasırga ortaya çıkıp da bağı kasıp kavursun? (Elbette istemez.) İşte Allah düşünesiniz diye, ayetlerini size böyle açıklıyor. 267- Ey iman edenler! (helal olarak) kazandıklarınızın ve sizin için yerden (bitirip) çıkardığımız ürünlerin iyi (ve temiz)lerinden 'Allah için sarf edin' (zekat ve sadaka verin), kendinizin, ve gönül rızası ile değil, ancak gözünüzü kapatıp alabileceğiniz kötü şeyleri vermeye kalkışmayın. Bilin ki Allah (zengindir hiçbir şeye ihtiyacı yoktur ) ve övülmeye layık olandır.
Ümîd ve îmân gibi pek àlî sermâyemiz var. Hoca Efendi Hazretlerinin àlî tavsiyeleri: Beş vakit namazını ta'dil‑i erkân ile kıl; yani başka ibâdete gücün yetmez. Namazın nihâyetindeki tesbihleri yap; yani başka zikri yapamadım diye teessüf etme. Yedi kebâiri terk et; çünkü sağâiri arayacak zamanda değiliz. İttibâ'‑ı sünnet et; zîra bu zamanda arkasında gidilecek ve harekâtı taklide değer, sâf, hàlis ve muhlis bir hâdî ( ki, o da seni yine bu yola götürecektir ) maalesef bulamayacaksın. Belki bu yola çıkaracaklar vardır. Fakat kömür ile elması kim fark edecek? Öyle ise sen çalış; ondan daha iyi kılavuz bulamazsın.
Felillâhilhamd, Allah’ımız bir, Peygamberimiz bir, Kitabımız bir, Dinimiz bir‥ ilâ âhir. Bu bir birler, bize yekdiğerimizi Allah için sevmek kaydını sağlamlaştırmakla beraber, rûhî, kalbî, ebedî, lâyemût bir birlik te'min etmektedir. Hamd ve şükürler olsun mü'miniz. Hayatta tesâdüf edeceğimiz binlerle musîbet ve acılara مَنْ اٰمَنَ بِالْقَدَرِ اَمِنَ مِنَ الْكَدَرِ gibi çok müessir devamız var. Yine idrak ediyoruz ki, burada vazifeleri nihâyet bulanlar için, ebedî mev'ûd bir hayat başlıyor. Biz de bu yolun yolcusu, bu hanın misâfiri, bu fabrikanın muvakkat bir amelesi olduğumuz için, er geç o kafileye iltihak edeceğiz.
》LEYLA《
Bir kitabı okumaya başladı
Barla Lahikası
Barla LahikasıBediüzzaman Said Nursî
9.6/10 · 1.926 okunma
Herkes Sorumlu
Dinimiz hiç kimseye sorumsuzluk ya da dokunulmazlık gibi bir ayrıcalık tanımamıştır: "Kendilerine peygamber gönderdiklerimize de gönderdiğimiz peygamberlere de elbette hesap soracağız."(A'raf Sûresi, 6) Bu sebeple hiçbir yöneticinin kendisini kural üstü yani Kitap ve Sünnet dışı görme ve gösterme hakkı yoktur. Öte yandan "Kıyamet günü her grup kendi önderleriyle çağırılacaktır." (İsra Suresi, 71) Bu da dünyadaki liderliğin dünyada bitmeyip ahirete de uzanan ciddi bir sorumluluk çizgisine sahip olduğunu göstermektedir. Nitekim vefatından önce "kendine bir halife tayin et" dedikleri zaman Hazreti Ömer, şu cevabı vermiştir: "Sorumluluğunuzu hayatımda olduğu gibi ölümümden sonra da mı üstleneyim?"
Sayfa 317 - Siyer YayınlarıKitabı okudu
Reklam
343 syf.
·
Puan vermedi
·
127 günde okudu
Suffa Meclisleri Hadis Dersleri
Suffa Meclisleri Hadis Dersleriİsmail Lütfi Çakan
9.1/10 · 68 okunma
Irzımızdır çiğnenen, evladımızdır doğranan! Hey sıkılmaz ağlamazsan, bari gülmekten utan! Mehmet Akif Ersoy
Sayfa 299 - Siyer YayınlarıKitabı okudu
Duygusuz olmak kadar dünyada lakin dert yok, Öyle salgınmış ki mel'un, kurtulan bir ferd yok Kendi sağlam... Hissi ölmüş, ruhu ölmüş milletin! İşte en korkuncu hüsranın, helakin, haybetin! Hiç sıkılmaz mısınız Hazret-i Peygamber'den Ki uzaklardaki bir mü'mini incitse diken, Kalb-i pakinde duyarmış o musibetten acı, Sizden elbette olur ruh-i Nebi davacı!... Mehmet Akif Ersoy
Sayfa 298 - Siyer YayınlarıKitabı okudu
Ümmet
Vücut bütünlüğüne karşı duyarlığını kaybetmiş, onunla duygusal ve sinirsel bağlarını koparmış olan organın, sadece görüntüde o bünyeye dahil olmaktan öte, vücut fonksiyonları açısından hiçbir önem taşımadığı açıktır. Aynı şekilde sosyal bir bünye olan ümmet birimlerinin de "duyarlık" çerçevesi dışında kalmaları halinde birbirleri için herhangi bir anlam ifade etmeyecekleri, sadece, elem ve hasret konusu olacakları bilinmektedir. Çünkü özü, iç dinamikleri çürümüş, sözü ve görüntüsünden başka hiçbir şeyi kalmamış bir yapı, sadece ızdırap konusu olabilir. Hatta belki de böyle bir yapının varlığı, yokluğundan daha üzüntü vesilesi olur.
Sayfa 298 - Siyer YayınlarıKitabı okudu
Sevgili Peygamberimiz: "Zalim de olsa, mazlum da olsa kardeşine yardım et." buyurmuştur. Kendisine sormuşlar: "Mazlum kardeşe yardımı anladık, fakat zalime nasıl yardım edeceğiz?" Hz Peygamber bunun üzerine: "Onu da zulmünden vazgeçirirsiniz. Bu da ona yardımdır. " buyurmuştur.
Sayfa 291 - Siyer YayınlarıKitabı okudu
Kavmiyetçilik
Zulüm ve haksızlıkta kavmine yardıma kalkışan kişi, kuyuya düşmüş deveyi kuyruğundan tutup çıkarmaya çalışan gibidir. ( Faydasız bir işle meşgul olmaktadır. Çünkü nasıl kuyruğundan tutmakla deve çıkarılamazsa, haksızlıkta kavmine yardımcı olmaya çalışmak da hiçbir fayda sağlamaz.) Hz Muhammed (asm)
Sayfa 290 - Siyer YayınlarıKitabı okudu
725 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.