Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Elif Can

Elif Can
@Sadecelif
4 okur puanı
Nisan 2020 tarihinde katıldı
Kabe'yi yüzünün ve bedeninin kıblesi, Kabe'nin rabbini ruhunun ve kalbinin kıblesi yap.
Sayfa 27
Reklam
Huşu, sıvışıp kaçmasın diye kalbin karışıklıklarını ve iltifatlarını kontrol altına almayı sağlayacak daimi bir ruhsal uyanıklıktır. Sapmasın diye kalbin kuşku ve vesveselerinden zekice sakınmak, eğrilik üzerini kasvet ve ölüm kaplamasın diye kalbin yanılgı ve gafletlerine karşı tedbir almaktır.
Sayfa 19
Akletme tekil, tefekkür ise çoğul bir fiildir. Gerçi ikisi de düşünme anlamı taşır; ama akletme yalnız akılla yapılan tek bir düşünme işlemini; tefekkür ise tüm duyguların seferber olduğu sürekli bir düşünme ameliyesini ifade eder.
Sayfa 36

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
"Eğer zamanı istediğin hayatı kurmak için harcamazsan, eninde sonunda istemediğin bir hayatla başa çıkmak için zaman harcamak zorunda kalırsın." Kevin Nga
Ara sıra algımız bizi yanıltabilir ve kendimizi 'daha fazla devam edemeyeceğimize' inandırmamız, kendimize yapacağımız en büyük kötülük olabilir.
Sayfa 87
Reklam
Gerçek ibadetin amacı ruhsal mekanizmaları iyiye doğru değiştirmek, aşağı derecelerden ve isteklerden yukarılara çıkarmaktır. Namazın sürekliliği ve zamanı, orucun belli sürelerde yemeden içmeden sakınarak açlığa ve susuzluğa tahammül etme olduğu düşünüldüğünde; burada belli bir düzenlilik, ilahi iradeye teslim olup bir nevi ondan iyiyi ve güzeli öğrenme sözkonusudur.
Sayfa 27
İbadet her an Allah'la ilgi kurma vasıtasıdır. Benliğimizin Allah'a yabancılaşmasını ve O'nu unutmamızı önler.
Sayfa 27
Karakterin Tanımı ve Unsurları
Alfred Adler'e göre, hayatın meseleleri karşısında, bir insanın ruhunda meydana gelen çeşitli ifade şekillerine onun 'karakteri' diyoruz. Dolayısıyla karakter doğuştan kazanılan bir şey değildir. Sosyal niteliği olan bir kavramdır. Ancak bir insanın davranışlarına göre onun ahlaklı ve karakterli olduğuna hükmetmemiz yanlıştır. Hareketler, gerçek ruhi durumun hakiki hüviyetini göstermez. Çünkü iç ihtiyaçlardan ve temayüllerden ziyade, zorlama ile yapılan alışkanlıklar ileride hiç yapılmayabilir. İnsanın ihtiyaçlarına uyum sağlamadan teşekkül eden alışkanlıklar hiçbir zaman insanın hakiki karakterini, yani insanın davranışlarındaki asıl niyetini ortaya çıkarmaz.
Sayfa 24