Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Haviye

Haviye
@Sekte
null
Bana tarihselcilik (historismus) ve tarihsicilik (historisismus) ayrımını anlatabilecek var mı?
Reklam
Kuvveti hak kaynağı sayanlar, sözden anlamazlar. Onların zulümlerin engelleyecek bir yaptırım gücüne sahip olmanız lazım.
Necmettin Erbakan
Necmettin Erbakan
Bugün bir kısım gençliğimiz milli değerlerimizden uzaklaşarak çeşitli "izm"lerin peşinden gidiyorsa, materyalist, anarşist oluyorsa hippiliğe ve gayri ciddi yaşayışı özeniyorsa, anaya babaya asi oluyorsa, bütün bunların sebebi körü körüne yürütülen batı taklitçiliğidir.
Necmettin Erbakan
Necmettin Erbakan

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Şu günümüzün özeti
Milletlerin varlıklarının devamı, dini, tarihi, iktisadi ve kültürel unsurların müşterek millet şuurunu meydana getirmesi ile mümkündür. Milli şuur milleti yaşatan güçlerin kaynağıdır. Noksanlığı halinde maddi ve manevi varlığı yıpranacağından millet zayıf düşer. Aziz milletimiz 200 yıldır dış güçler tarafından milli şuuru yok edilerek kendisine yabancı kılınmaya çalışılmıştır.
"Bidayet-i muhrikası olmayanın nihayeti müşrikası olmaz." / Yıkıcı bir başlangıcı olmayanın parlak bir geleceği olamaz.
Reklam
"İnsan bir kez kendisinin hakikatin yanında olduğuna inanmayagörsün hemen hakikatin de kendi yanında olduğuna inanır."
Kendi değerini insanların katında arama.
İbni Kayyim El Cevziyye
İbni Kayyim El Cevziyye
Yanlış üslup, doğru sözün celladıdır.
Şeyh Sadi Şirazi
Şeyh Sadi Şirazi
Uyuyacak, uyanacaksın. Bakacaksın, benzemiyor Gelen günler geçenlere, Dalacaksın. Bir seviyi anlamak Bir yaşam harcamaktır,  Harcayacaksın.
Özdemir Asaf
Özdemir Asaf
Kalbinizi yumuşatın, ama iradeniz sert olsun Kelimelerinizi yumuşatın ama, nüfuzunuz kuvvetli ve derin olsun.
Cahit Zarifoğlu
Cahit Zarifoğlu
Reklam
Tevekkül ehli kimdir?
Hz.Ömer (r.a), sürekli ibadet ederek vakit geçiren bir topluluğa ; "siz necisiniz ?" Diye sordu. Onlar; "Biz tevekkül ehliyiz." Dediler. Bunun üzerine Emirü'l Müminin; "Hayır, bilakis siz insanların mallarını yiyen yiyicilersiniz. Tevekkül ehli tohumu toprağa attıktan sonra tevekkül edendindir. Toprağa tohum atmadan ekin beklenmez." Buyurdu.
İyi, doğru haraket et. Çünkü özür ve tövbe sebebiyle kendini Allahın azâbından kurtarabilirsin ama insanların dilinden kurtaramazsın. Hz.Ali
Karşına çıkan iki işten hangisinin doğru olduğunu kestiremezsen, hangisinin senin tutkuna daha yakın olduğuna bak, ona aykırı davran. Çünkü doğru davranışların pek çoğu tutkuya aykırılıktır. İbnu'l -Mukaffa
Toplum Nedir?
"İbn Haldun insanların toplumsal birer varlık olduklarını belirterek, yaşamlarını sürdürebilmeleri için birbirleriyle yardımlaşmak, tehlikelere karşı birbirlerini korumak, kısaca sosyo-ekonomik sorunlarını çözebilmek için bir araya gelmelerinin bir zorunluluk olduğunu ileri sürmüştür. Ona göre, insan doğa karşısında yalnızdır. Sırf bu yalnızlığını gidermek için bile olsa insan, insana ihtiyaç duyar. Kendisine durmadan bir hemcins arar. Çünkü insan, diğer varlıklardan çok farklı bir şekilde yaratılmıştır. Kaldı ki, insanın fizyolojik ihtiyaçları onu bir topluluk oluşturmaya itmektedir. Ayrıca doğanın acımasızlığı da insanı insana bağlanmayı zorunlu kılar. Bütün insanlardan başka, insanın insana karşı olan bir düşmanlığı vardır. İnsan yalnız başına bu sorunları çözse bile, hiçbir zaman bu düşmanlık sorununu çözemeyecek, bunun için de insan daima kendisine bir dost arayacaktır. "
89 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.