Su Eda

Gözleri görmek için yaratılmıştı, ama o ana dek dünyanın sürekli değişen görüntüleriyle dolu ve kendine bakmak yerine dünyaya bakmakla meşguldüler.
Sayfa 42·Kitabı okudu
Bakmak/Görmek
Reklam
O bir harptı; tek hayatı ve bilinci, telleriydi; müzik ise arasından aktığı o telleri hatıralar ve hayallerle titreşen bir seldi.
Sayfa 27·Kitabı okudu
Müzik
Biz çıkarlarımızı yanlış anladığımız için arzularımızın çoğu da yanlış yoldadır.
Sayfa 29·Kitabı okudu
Alıntı
Puan vermedi·140 syf.··
2022 37. kitabı
Bu kitap en sevdiklerim arasında zirveye oynuyor. Yeraltı adamının düşüncelerini anlamak için biraz yorulsak da anladıktan sonra ne kadar derin olduklarını görüyoruz. Kendi iç dünyasında sürekli bir çelişki halinde. Bu yüzden anlamamız biraz zorlaşıyor. Aslında her insan da kendi içinde bir çok çelişkiye düşmüyor mu? O zaman Dostoyevski bu eserinde her birimizden bir parça almış diyemez miyiz? Yeraltı adamının hırçınlığı, öfkesi, kendini sürekli haklı çıkarmaya çalışması, düşüncelerinin birbiriyle olan zıtlığı... Hepimiz yeri geldiğinde hırçın oluruz, öfkeleniriz, kendimize göre çoğu zaman haklıyızdır, çoğu zaman kafamızın içindeki zıt düşünceler birbirine savaş açar. Bu kitap aslında hepimizden bir parça taşıyor. Sadece anlatımı biraz farklı.
İnsan
Yeraltından NotlarFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025159,6bin okunma
Bize hiç bir şey yapılmadı, yalnızca tam bir hiçliğin içine koyulduk, çünkü bilindiği gibi dünyada hiçbir şey insan ruhunu hiçlik kadar baskı altına alamaz.
Hiçlik
Reklam