Süha Murat Kahraman

Süha Murat Kahraman
@SuhaMurat
Zeynep Demir Kahraman
Zeynep Demir Kahraman
ile evli, bir oğlan babası , tabiatsever, hayvansever, İstanbulsever, köysever,seyahatsever, sanatsever, şiirsever, kalem ile yolculuk yapmayı seven, ümitvar bir ilim talebesi...
Lisans,Hacettepe İİBF,Maliye(mezun) - Anadolu Üni. Açıköğretim Fak. Sosyoloji Bölümü (devam)
İstanbul
Çanakkale
2115 okur puanı
Mayıs 2017 tarihinde katıldı
"...Oyunun en yararlı kısmı kahkahadır. Araştırmalar, kahkahanın gerginliği, endişeyi ve öfkeyi azalttığını gösteriyor. Çocuğunuzla oyun oynayıp kahkaha attığınızda, disiplin sorunlarının çoğunu çözer, çocuğunuzu stres ve travmadan uzaklaştırırsınız. Bu nedenle, çocuğunuz ile birlikte gülmek ve saçma sapan oyunlar oynamak asla zaman kaybı değildir!..."
Sayfa 24 - Doğan KitapKitabı okuyor
Reklam
"...Çocuklar oyun oynamaya bayılırlar, özellikle de ebeveynleriyle oynamaktan büyük keyif alırlar. Çocuğunuzla oyun oynadığınızda, onun bağ kurma ihtiyacını karşılayıp sevildiğini hissetmesine de yardımcı olursunuz. Aslında, oyun, çocuğunuzun duygusal enerjisini şarj etmenin en iyi yollarından biridir..."
Sayfa 21 - Doğan KitapKitabı okuyor
Çocuklara dokunabilmenin en kilit noktası kendi çocukluğumuza dokunmaktır.
Sayfa 224 - Kanon KitapKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Risksiz Hayatın Riski
Günümüzde maalesef pek çok aile çocuklarının hayatlarını her türlü riske karşı korumaya çalışıyorlar. Onları kendilerince güvenli bir fanusun içinde tutmaya çabalıyorlar. Çocukları adına beyin görevi görüyorlar. Çocuklarının beyinlerinin yapacağı işi üstleniyorlar. Oysa biyolojik alemde risksiz hayat, gelişime kapalı bir hayattır. Eğer birey ya da bir canlı topluluğu risksiz, bol besinli, hastalıksız ve avcısız bir hayatta yeterince süre yaşarsa sonra bir durağanlık sürecine yani biyolojideki adıyla "stasiz" sürecine girer. Uzun süreli durağanlığa bağlı olarak keşif ve sorun çözme yeteneklerini kaybetmiş gruplar, hızla eleneceklerdir.
Sayfa 217 - Kanon KitapKitabı okudu
Beyniniz birden çok kişiliği olan bir insan gibidir; bazen rasyonel, bazen irrasyoneldir; bazen reflektiftir (yansıtıcı), bazen de reaktif (tepkisel). O yüzden , hepimizin farklı zamanlarda farklı insanlar gibi görünmemize şaşmamak gerekir.
Sayfa 185 - Kanon KitapKitabı okudu
Reklam
Reklam
8,3bin öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.