Tuba

Engellere ve zorluklara karşı gelmek sessizliğe çekilmekten daha asil bir davranıştır.
1000Kitap
Kadın eskiden ışıkta bir kör gibi yürürdü, oysa şimdi karanlıkta gözü açık yürüyor. Eskiden cehaleti içinde güzeldi, yalnızlığında erdemli ve güçsüzlüğünde güçlüydü. Bugün becerileriyle çirkin, bilgisiyle yüzeysel ve kalpsiz. Bir kadında güzellikle bilginin, beceriyle erdemin, bedensel güçsüzlükle ruhsal gücün birleştiği günü görebilecek miyiz?
1000Kitap
"Evet, her şey çürüyor, demek biz de çürüyeceğiz",diye düşündü .Demek ki çürüyecek, o da çürüyecek.Böyle hiçbir mutluluk gelmeden , daha henüz beklerken , hele de hayatının nasıl boş geçmiş olduğunu anladıktan sonra , artık bir şey de yapmak mümkün olmadığını görerek böyle çürümek, bitmek , ona pek insafsızca , pek acı geliyordu.
Sayfa 212
1000Kitap
Bildiğini yaşayamıyorsa insan, yalnızlaşır ve mutsuz olur. Mutluluk, insanın düşündüğü, söylediği ve yaptığı şeylerin uyum içinde olduğu andır.
Sayfa 223
1000Kitap