Yasin Utay Güleryüz

Yasin Utay Güleryüz
“Şiir yazanın değil, ihtiyacı olanındır.”
Spoiler yok, sevgi var!
Puan vermedi·160 syf.··
2024 1. kitabı
İşte burada bir saniyenizi rica edeceğim! Ne denir ki şimdi bu kitaba... Arkadaşlar, merak etmeyin, hiçbir şekilde spoiler vermeyeceğim. Spoiler işlerini hiç sevmem. Ancak bu kitap! Bir düşünün, bir kitap sizi başından sonuna kadar bir düşünceye ikna ederken, tam sona yaklaştığınızda o düşünceden utandırıyor. Sabahattin Ali, bana ne yaptın sen! Evet, hepimiz Rus edebiyatının en iyiler arasında olduğuna dair genel bir kabul içerisindeyiz. Ancak kendi ülkemizin yazarlarını da unutmamamız gerekiyor. Bana kalırsa, Sabahattin Ali, Rus edebiyatının öncü isimlerinden pek de uzakta değil. Gerek hayata bakışı gerekse benzetmeleriyle, kitaptaki altı çizilecek yerleri bitiremedim. Kitap resmen rengarenk oldu! :) Demem o ki, arkadaşlar, Sabahattin Ali okuyun. Belki de sizlere sevmenin yepyeni bir kapısını açacak; insan olmanın, insan olmaya çalışmanın ve sevmenin ne kadar güzel bir his olduğunu hatırlatacak. Robotlaştığımız, sevgilerin sahte, insanların yapmacık olduğu bu çağda, kitaplara sığınan biz küçük bir grup için Sabahattin Ali’nin Rauf Bey karakteriyle hayat tekrar canlanıyor. İnsan olduğumuzu hatırlıyoruz. Ben ilk defa kendimi bu kadar çaresiz hissettim. Bu kitabın, en sevdiğim eserler arasında yer alması bir yana, bir Türk yazarın kaleminden çıkması beni ayrıca gururlandırıyor. Lütfen, Sabahattin Ali’yi herkese okutun, okutturun. Vakit ayırdığınız için hepinize çok teşekkür ederim. Umarım, böyle güzel kitapların sayfaları arasında kurutulmuş güzel kokulu çiçekler gibi oluruz. İyi okumalar dilerim!
1000Kitap
Kürk Mantolu MadonnaSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2025376,4bin okunma
Reklam
Spoiler içermez, ama biraz sert konuştum!
Puan vermedi·160 syf.··
2024 17. kitabı
Şimdi başlıyor benim mesaim! Arkadaşlar, açıkça söylemek gerekirse kitaptan hiçbir şey anlamadım! Bunun nedenlerini elbette tek tek sıralayacağım ve üzerine düşüncelerimi paylaşacağım. Öncelikle, kitapta belirgin bir konu yok. Evet, altını çizebileceğiniz güzel cümleler var, bunu inkar edemem. Ancak, bir hikayenin bize hitap etmesi için bir giriş, gelişme ve sonuç olmalı. Ne yazık ki bu kitapta bu üç temel unsurdan hiçbirini bulamıyoruz. Kitapta, sadece ayrıldığı kadının arkasından yazdığı güzel sözler var. Peki, bundan ne anlamamız gerekiyor? Biz, okuyucular olarak, hikayenin içine dahil olamıyoruz. Kitabın neresindeyim ben, bir okuyucu olarak? Yazar keşke bu güzel cümlelerini not defterinde saklasaydı, diye düşündürdü beni. İlginç olan şu ki, yazarın çok sevdiğim bir başka kitabı da var. Bu ise okuduğum ikinci kitabı ve büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Şanslıyım ki, ilk kitabımda bu esere denk gelmedim! Yine de okumak isteyen arkadaşlarım varsa, elbette okusunlar. Ancak şunu söyleyebilirim ki, bu kitap sizi bir adım ileriye taşımaz. Tabii, herkesin yorumu farklı olabilir. Bu benim kişisel düşüncem. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın!
1000Kitap
Yalnızlığımdan Sev BeniEzgin Kılıç · Destek Yayınları · 2016678 okunma
Spoiler içermez
Puan vermedi·128 syf.··
2024 36. kitabı
İnsan nüfusu sayıca fazla fakat insanlığın nesli tükenmek üzere! Kitabın, Osamu Dazai’nin kendi hayatından parçaları yansıttığını düşünüyorum. Kendi yaşamında da intihar etmeye çalışan bir adamın içsel hezeyanlarını bu eserde görüyoruz. Kitap genel olarak sürükleyici miydi? Bana göre değil, fakat burada asıl vurgulanan, insanın zamanla nasıl kendine olan saygısını yitirip, hayatı sorgulamasıyla yaşadığı hayal kırıklıklarıdır. Açıkçası, eğer akıl sağlığınız tam anlamıyla yerinde değilse, bu kitabın psikolojik açıdan ağır gelebileceğini düşünüyorum. Osamu Dazai, Japon edebiyatının en önemli yazarlarından biri olsa da, bu eser insanı derin bir sorgulamaya sürükleyebilir. Kitap, hayatın daha karanlık ve yaşanması zor yanlarını ele alıyor, ancak bana göre, hayat her şeye rağmen o kadar da kötü bir yer değil. Okuyacaklara şimdiden keyifli okumalar dilerim. Yine de, psikolojisi gitgelli olan ve "Okursam kaldırabilir miyim?" diye düşünen arkadaşlarımın bu eserden uzak durmalarını tavsiye ederim. Vakit ayırdığınız için teşekkürler!
1000Kitap
İnsanlığımı YitirirkenOsamu Dazai · İthaki Yayınları · 202560,3bin okunma
Aşık birisi için sevmek işte bu kadar sade!
Yanımda yürüyordun Milena. Düşünsene yanımda yürümüştün. Aşık birisi için ne büyük nimet değil mi?
Sayfa 94·Kitabı okudu
Alıntı

Yasin Utay Güleryüz

, bir kitap okudu
7/10
·224 syf.·
2024 97. kitabı
Franz Kafka
7.1/10 · 65,9bin okunma