Abdülhamid

200 syf.
İrade Terbiyesi
İrade TerbiyesiJules Payot
8.1/10 · 28,5bin okunma
Reklam
134 syf.
·
Puan vermedi
·
14 günde okudu
Ölümcül Kimlikler
Ölümcül KimliklerAmin Maalouf
8/10 · 7,7bin okunma
1973'te yayımlanan bir metinde, İngiliz tarihçi Arnold Toynbee insanlık yolunun birbirini izleyen üç merhaleden geçtiğini açıklıyordu. Tarih öncesine denk düşen birinci merhalede iletişim son derece yavaştı ama bilginin gelişimi daha da yavaş ilerliyordu. Öyle ki bir başka yenilik araya girinceye kadar her yenilik bütün dünyaya yayılacak kadar zaman buluyordu. Bu yüzden insan toplulukları hissedilebilir biçimde aynı evrim düzeyindeydiler ve sayılamayacak kadar çok ortak özellikleri vardı. İkinci merhalede bilginin gelişimi yayılmasından daha çabuk oldu. Öyle ki insan toplulukları her alanda gitgide farklılaşmaya başladılar. Tarih adını verdiğimiz bu merhale binlerce yıl sürdü. Sonra, çok yakın tarihlerde yeni bir dönem başladı. Bilginin kuşkusuz gitgide daha hızlı ilerlediği ama yayılmanın daha da hızlı gittiği bizim dönemimiz. Öyle ki insan toplulukları kendilerini gitgide daha az farklılaşmış bulacaklar.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Adab-ı muaşeretten şehir hayatına, mimariden hukuka, davranış biçimlerinden müziğe, sanat ve zanaatten mutfak kültürüne kadar her alana dokunan bir kavram olarak medeniyet, son iki asırdır gündemden düşmeyen, farklı tanım ve kullanımlara konu olan ve bir o kadar da örselenen ve tüketilen bir kavram. Savaş çıkartmak isteyenler de barış yapmak isteyenler de aynı kelime üzerinden teoriler, stratejiler, söylemler, politikalar üretebiliyorlar.
304 syf.
Barbar Modern Medeni
Barbar Modern Medeniİbrahim Kalın
8.7/10 · 639 okunma
Reklam
232 syf.
·
Puan vermedi
·
5 günde okudu
Geçen sene Kuşçubaşı Eşref Bey'le ilgili bir araştırmam ve akabinde sunumum olmuştu. Bu sunumda Benjamin Fortna'nın yazdığı Kuşçubaşı Eşref adlı eserden çok faydalanmıştım. Eşref Bey'in eşi Pervin Hanım hatıralarını yazmıştı. Yazar bunu yakın bir tarihte kitap haline getirmiş. Bunu öğrenince hemen aldım tabiki. Ve iyi de yapmışım. Bu mücahidi tanımak isterseniz önce yukarda bahsettiğim kitabı, sonra da bu kitabı okumanızı öneririm. İki kitap birbirini tamamlar nitelikte. İlk kitapta aklıma takılan bazı hususlara burada cevap buldum. İlk kitapta Eşref Bey'le birlikte mücahid bir ruha bürünürken bu kitapta eşi Pervin Hanım'la birlikte özlemi, hasreti, sabrı yaşıyorsunuz. Ayrıca Pervin Hanım'ın verdiği bazı bilgiler tarihe ışık tutar nitelikte. Yazara bu kıymetli eserlerinden ötürü teşekkürlerimi sunarken sizlere de bu kitapları okumanızı tavsiye ediyorum. Selametle..
Kuşçubaşı Eşref'in Eşi Pervin'in Savaşı
Kuşçubaşı Eşref'in Eşi Pervin'in SavaşıBenjamin C. Fortna · Timaş Yayınları · 201924 okunma
232 syf.
·
Puan vermedi
·
5 günde okudu
Abdülhamid tekrar paylaştı.
Hayatın Şifası
Bir bilgeye zehirin ne olduğunu sormuşlar. Demiş ki: “İhtiyacımızdan fazla olan her şey zehirdir. Fazla güç, fazla dinlenmek, fazla yiyecek, fazla ihtiras, fazla korku, fazla sakinlik, öfke, fazla neşe, nefret hatta iyi niyet.” Hayatın özü ve şifası dengede kalabilmektir.
Abdülhamid tekrar paylaştı.
AÇLIK diye bir virüs var. Korono'dan daha beter 1 günde 8000 çocuk öldürüyor. Aşısı da var. Yemek. Ama bu kadar gündem olmuyor. aa.com.tr/tr/dunya/dunyad...
106 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.