Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Nurçe Cansevdi

Girit'te Türkler İçin Sonun Başlangıcı Olan İsyanlar
Osmanlı İmparatorluğu'ndan koparak kurulan ilk bağımsız devlet olan Yunanistan, bunu İngiltere- Fransa- Rusya ittifakına borçludur.
Reklam
Girit'te Türkler İçin Sonun Başlangıcı Olan İsyanlar
Türklerle Girit'in yerli halkı arasındaki çatışma 1820'lerde Mora'daki Yunan isyanlarıyla birlikte başlamıştır.
Girit'in Fethi Sonrası Nüfus Hareketi
... birçok yabancı kaynak Girit'teki Türk nufusunun artışının ama nedeninin kimi yerde Müslüman kimi yerde ise Türk olarak adlandırılan, İslam'ı seçmiş Yunanlar sayesinde olduğuna vurgu yapar.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Papa'nın Çağrısı Üzerine Girit'e Giden Fransız Donanması
Mazarin : "Merak etmeyin, siz gerekeni yaptınız, kahramanca savaştınız. Ancak Kıbrıs, Rodos gibi Girit de Türklerin elinde sonsuza kadar kalmayacak. Hepsini birer birer bırakıp gidecekleri zaman da gelecek. Denizcilik Türklerin işi değil. Ana karadan uzaktaki adaları ellerinde tutmayı başaramazlar. Denizcilik, biz Avrupalıların işidir.
Reklam
Girit Tarihini Değiştiren Olay
Yaklaşık 24 yıllık Girit Savaşı, 1645'te başlayıp 1669'da sonuçlandı. Savaşın bu kadar uzun sürmesinin nedeni, seferin başında Hanya (Khania) ve Resmo (Rethymnon) kentlerinin hızla alınmasına rağmen, Ada'nın idare merkezi olan Kandiye'ye girilememesidir.
Girit'te, Venediklilere karşı, 1211'den 1527'ye kadar irili ufaklı 17 isyan olmuştur. Yani Ada'da isyan geleneği Türklerden önce Venedikliler döneminde de vardır.
Girit Uğruna Haçlı Zihniyet Canlandı
Girit Adası, Akdeniz üzerinden Uzak Doğu ve Hindistan'a giden ticaret yollarının kontrol edilmesi için önemli bir merkezdir.
Girit'i Yazmak
Başlayan Yunan isyanlarıyla birlikte Türklerin, Müslümanların katledilmesine duyulan tepki, ilk kez milli duyguların uyanmasını sağlamıştır.
Girit'i Yazmak
Amacım, Yunan yaygaracılığına ve Avrupalı devletlerin riyakarlığına ellerimizle teslim ettiğimiz o güzelim Girit hakkında derli toplu bilgilerin yer aldığı bir eser bırakmak.
Reklam
Medeniyetler çatışmasına inanmayan Stratfor'un kurucusu Friedman, "Türkiye, rotasını Avrupa Birliği yerine İslam dünyası ve ABD'ye çevirmeli" tezini savunuyor ve "Türkiye tarih sahnesine imparatorluk olarak dönecek, Türkiye Birliği adında bir örgütlenmeye gidecek." diyordu.
Sayfa 377Kitabı okudu
Herkes, kendi bireyselliği içinde diğer herkesin bireyselliğinden besleniyordu.
Sayfa 300 - 10.Kitabı okuyor
Gözler dilin tarif edemediğini görüyordu.
Sayfa 296 - 10.Kitabı okuyor
Ama önce bunu görmezsen tüm konuşmamız boyunca bunu arzulayacaksın.
Sayfa 293 - 10Kitabı okuyor
3.287 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.