Deneyimlerime dayanarak söyleyebilirim ki, eğer herhangi bir kimseyi... konu ne olursa olsun... yeterince uzun bir konu üstünde konuşturabilirseniz, er geç kendini ele verecek bir şey söyleyecektir.
Ve bir kez daha anlaşıldı ki bir kitabın filmi/dizisi varsa önce kitabı okunmalı. Hiç sekmez kitap daha ayrıntılı ve gizemli oluyor. Film serisini önceden izlemiş olmamdan dolayı okurken malesef zevk alamadım. Hem de bu eserden! Muhteşem bir macera, muhteşem bir yaratıcılık. "Okunmalı mı?" sorusuna "İzlenmemeli! diye cevap verebilirim. Hiç vakit kaybetmeden İki Kule'yi okumaya başlayacağım.
Sabahattin Ali okumayı seviyorum.
Onun 'edebiyata gerek yok olan bu' tarzında yazdığı öykülerini seviyorum.
Her öykü sonunda küçük bir burukluk hissettiriyor. Bence küçük insanların kısa hikâyeleri ilginizi çekiyorsa okumalısınız.
Sadece tek eleştirim yazarın öykülerinin bir düzende olmaması. Daha önce başka eserlerinin içinde okuduğum öyküler bu kitapta tekrar edilmiş.
Siz sevemezsiniz Adaşım, siz, şehirde yaşayanlar ve köyde yaşayanlar; siz, birisine itaat eden ve birisine emredenler; siz, birisinden korkan ve birisini tehdit edenler... Siz sevemezsiniz!