Erbay

Peygamber Efendimiz Abdullah b. Mes'ûd'un hanımı Hazreti Zeyneb'e: "Kendilerine tasaddukta bulunmana en lâyık kişiler, kocan ve çocuğundur." (1) buyurmuştur. Demek ki kadın, bir mecburiyet olmadan aile ekonomisine katkıda bulunabilir, bu durum onun için hayra vesile olur. Ancak, ailenin ihtiyacını karşılama mükellefiyeti kocaya ait olduğundan, karısının parasına el koyma hakkı olmadığı gibi, evin geçimine katkıda bulunmasını istemeye ve buna zorlamaya da hakkı yoktur. Kadın da buna mecbur değildir ve böyle bir sorumluluk ve zorunluluk yoktur. Ancak kadın kendi özgür iradesiyle hiçbir baskı altında kalmadan aile geçimine katkıda bulunabilir.
Sayfa 237·Kitabı okudu
Reklam
Namaz kılarken anne ya da baba çağırsa namaz bozulur mu?
CEVAP: Farz olan bir namazı kılarken anne veya baba- dan birinin çağırması durumunda namazı bozmak gerek- mez. Ancak, anne-baba veya başka birisi ciddi bir tehlike veya ihtiyaçtan dolayı kişiden yardım isterlerse, o takdirde kişi namazını bozar. (2) Fakat nâfile namaz kılmakta olan bir kimseyi, anne veya babası çağırdığında, ciddi bir ihtiyaç olmasa bile kişi namazını bozar ve anne-babasına itaat eder.
Sayfa 56·Kitabı okudu
Okul dışı hayat dersi
10/10
·135 syf.··
2024 5. kitabı
·
18 günde okudu
·
Okunma: 22 Eylül 2024 07:37
Derdini dert zannedenler, kendini zor şartlar altında yaşıyor zannedenler, açlığı yokluğu garibanlığı , varken bir yeni kıyafet alamamakta görüp evde onca çeşit yemek varken dışarıda yemek yiyememekte görenler için güzel bir ders kitabı. Zor şartları bile kendilerine nimet olarak görenlerin hayatları bize unutulmaz bir ders verir niyetiyle.
Gayriresmi HayatlarAbdulgani Bozkurt · 3 Çivi Yayınevi · 2014126 okunma

Erbay

, bir kitap okudu
10/10
·135 syf.··
18 günde okudu
·
2024 5. kitabı
Abdulgani Bozkurt
9.3/10 · 126 okunma
Değişim
Oğlumuzun kötü bir alışkanlığı var mı, namaz kılıyor mu, arkadaş ortamında fazla vakit geçiriyor mu, kızımızı üzer mi, ahlâken nasıl bir insandır gibi ulvi sorularla teşerrüf ettiğimiz devirlerden mezkûr süfli meselelere tenezzül ettiğimiz bugünlere geldik. Bir tarikat şeyhinin tarikatını dinden daha önemli gördüğü ve kendisine tabi olmadığı için dört beşlik olan bir damat adayını reddetmesinin anlam kazandığı zamanlara.
Sayfa 88·Kitabı okudu
Reklam