Aslı

Aslı
Yabancısı olmadığım tek olgu var. O da kendi varoluşum. Belki tek mutluluğum bu. Tek bağlantım. Kendimi kavrayamazsam, tüm varoluşum yitmiş demektir. Tezer Özlü

Aslı

, bir kitap okudu
Puan vermedi·222 syf.·
13 günde okudu
·
2025 24. kitabı
Nihat Behram
8.8/10 · 13,2bin okunma
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
Rahmet her tarafı yıkıyor, temizliyor, toprağın bünyesine iyice yerleşerek ona hayat vermeye çalışıyordu. Yakında bu bereketli topraklar uyanacak, tohumlar çatlayıp yeşerecek ve yepyeni bir hayat başlayacaktı.
İtimat Kitabevi·Kitabı okudu
Edebiyat
Oyarken yuvasını yarlara kartal çelik tırnaklarıyla kopardığı kayalar ışık, kanat ve hırslanışı toplayıp kıvılcımlarına nasıl çağıltıyla inerse dipsiz uçurumlara sular arasına gizlediği rüzgârı balabanlar kalkarken nasıl bırakırsa sazlara yüzün öyleydi baharda halkların dünyayı kaplayan yakarışları ve mahpuslar ve ölümlerini bekleyen arkadaşlar çınlayıp duruyordu kulaklarında ...bahardı
Everest Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı
Hüseyin İnan'ın son mektubu:
babama, anneme, kardeşlerime ve yakın akrabalarıma, söyleyecek fazla söz bulamıyorum. bir insanın sonunda karşılaşacağı tabii sonuç, bildiğiniz sebeplerden dolayı erken karşıma çıktı. üzüntü ve acınızı tahmin ediyorum. ileride durumumu çok daha iyi anlayacağınız inancındayım. metin olunuz. üzüntü ve acılarınızı unutmaya çalışınız. bütün varlığımla hepinize kucak dolusu selamlar sevgiler! yazılacak çok şey var, fakat hem mümkün değil, hem de sırası değil.. candan selamlar. söyleyecek çok şey var fakat hem mümkün değil hem de sırası değil..
Everest Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı
Yusuf Aslan'ın son mektubu:
sevgili babacığım, bu mektubu aldığın zaman ben ebediyen bu dünyadan göç etmiş olacağım. ne kadar sarsılacağını tahmin ediyorum. bir-buçuk seneden beri benim yüzümden nasıl üzüntü içinde olduğunuz malûm. bu son olayı da metanetle karşılamanızı sadece dileyebiliyorum. babacığım bu olaydan da annemin ve yücel’in senin tesellilerine ve desteklerine ihtiyaçları çok. bunun için ne kadar metin olursan, hem senin sağlığın için hem de onlar için o kadar iyi olur. elbette ki, yıllarca emek verip yetiştirdiğin bir oğlun, bir günde öldürülmesi kolay göğüslenecek bir olay değildir. fakat siz benim ne için, kimlere karşı mücadele verdiğimi biliyorsunuz. ben bu açıdan rahat ve vicdan huzuru içinde gidiyorum. sizlerin de bu bakımdan rahat ve huzur içinde olduğunuzu ve olacağınızı biliyorum. babacığım, annemin ve yücel’in senin desteklerine muhtaç olduklarını yukarıda söylemiştim. onları rahat ettirmek için bütün gücünü kullanacağından zaten eminim. babacığım, burada şunu ilave edeyim ki, yücel’in hastalığından kendini sorumlu hissediyorum. yücel için her şeyinizi ortaya koyacağınız konusunda da kuşkum yok. ablamlar için söyleyeceğim; fazla üzülmesinler, olayın sarsıntıları geçtikten sonra normal hayatlarını devam ettirsinler. mehtap’a ne diyeyim... benim için her zaman bol bol öpün. babacığım, cezaevinde kalan arkadaşları arasıra yoklarsan, hallerini hatırlarını sorarsan çok memnun olurum. herbirisi oğlun sayılır. dışarda bizler için uğraşan dostlarımı ve dostlarını unutmayacağını biliyorum. mektubum burada biterken sizi, annemi, yücel’i, ablamı, aziz abiyi, mehtap’ı hasretle kucaklarım babacığım... sağlıcakla kalın.
Everest Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı