Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Hadimûl Fukara

Hadimûl Fukara
@__ebubekir
Konya
Konya
15 okur puanı
Kasım 2021 tarihinde katıldı
Yarın yaparım dediğin işi bugünden yap;çok önemsiz bir iş bile olsa,sen onu hemen yapmaya bak! Çünkü az sayıdaki o küçük işler birike birike, altından kalkılması imkansız bir hale gelir,sonunda bütün yaptıkların da heba olur gider...
Sayfa 31 - Sufi KitapKitabı okudu
Reklam
İlgisizlere ve ehil olmayanlara ilim öğretirseniz, onlara zarar vermiş olursunuz.Bu tıpkı, sıtma hastası yada ateşi olan kişiye bal ve tatlı yedirmek veya safranın artması sebebiyle migreni tutmuşa misk ve amber koklatmak gibidir.
Sayfa 24 - Sufi KitapKitabı okudu
Kendini dünya ihtirası için harcayan kimse, yakutu çakıl taşıyla değişen kimse gibidir...
Sayfa 15 - Sufi KitapKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
128 syf.
·
Puan vermedi
Erdemli İnsanın Yol Haritası
Erdemli İnsanın Yol Haritasıİbn Hazm El-Endelüsi
8.5/10 · 995 okunma
Reklam
Bir âlim yüzlerce savaşçıdan üstündür.
Sayfa 109 - Siyer YayınlarıKitabı okudu
İlim zenginliktir.Akıl ve kalbin yükselmesidir.
Sayfa 64 - Siyer YayınlarıKitabı okudu
İzzetle ölmek onursuzca yaşamaktan daha sevimlidir... Sûbhanallah...
Sayfa 49 - Siyer YayınlarıKitabı okudu
Bir teslimiyet örneği... Allah bana kâfidir.Onun yolunda zilletime sebeb olacak bir imtihanla sınansam bile...
Sayfa 45 - Siyer YayınlarıKitabı okudu
"Alem yörüngesine hareket eden bir haldedir, ışık halkasıdır.Yıldızlar arasında ölçülü bir mesafe var ve ona göre etrafında dönerler.Bu hareket sonucu gece, gündüz, sıcaklık, soğukluk gibi olaylar gerçekleşir.Yengeç,aslan,kova,akrep,terazi,başak, balık gibi burçlar bu sistemin birer parçasıdır." İbn-i Sinâ
Sayfa 42 - Siyer YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Sare Mahmud'dan kendisine yaklaşmasını istedi ve şöyle dedi; Allah seni hiçbir tabibe muhtaç etmesin,sen benim gönlümün tabibisin."
156 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
Es selâmu Aleykûm değerli kardeşlerim. Îmam-ı Gazalî Hazretleri'nin İhyâ'u-Ulûmi'd Din adlı eserinden bölüm bölüm Semerkand Yayınları'nın bizlere sunmuş olduğu "Aşkın Halleri" eserini Yüce Mevlâm bitirmeyi nasip etti. Malesef kitabı geç bitirdim çünkü ciddi rahatsızlıklarım meydana geldi.Duanıza ihtiyacım var inşallah dua buyurun Eser iki bölümden oluşuyor.İlk bölümünde hazret Semâ yani (Sûfilerin şiir-ilahi ve nağme dinleme sırasında cezbe gelip,ayakta zikir yapması)na âlimlerin görüşleri ve işin hakikatinden,ikinci bölümde ise Semâ'ın etkileri ve edepleri'nden bahsediyor. Gayet mütehassıs bir dil ile yazıldığı için tüm kardeşlerimizin anlayacağını ümid ediyorum. Eser kısaca Semâ hakkında mezheplerin,İslâm Âlimlerimizin görüşleri ve birtakım hadisler ile mubah olduğu'nun delilleri ile haram diyenlere verilecek cevapları arz ediyor. Birkaç alıntı ile yazımı sonlandırıyorum 1-Eğer Güzel ses ancak Kur'an okumak şartı ile helâldir demek caiz ise,o zaman bülbülün sesi de haram olması gerekirdi. 2-Şunu diyebiliriz; haram işleri hatırlatan telli çalgılar işitene zevk vermeyecek şekilde ve vezinsiz ve düzensiz çalınsalar bile yine haramdır. Bundan anlaşıldı ki onların haram kılınmasının sebebi sadece zevk almak ve hoşses çıkması değildir. Kıyasa göre içinde fesat olanlar hariç bütün hoş ve güzel sesler helaldir.
Aşkın Hâlleri
Aşkın Hâlleriİmam Gazali · Semerkand Yayınları · 202151 okunma
Eğer,"Güzel ses ancak Kur'an okumak şartıyla helâldir" denilmesi câiz olursa, o zaman bülbülün sesini dinlemenin haram olması gerekirdi. Çünkü o, Kur'an okumuyor; manası olmayan sesler çıkarıyor. Manası olmayan bir sesi dinlemek câiz olunca, kendisinden güzel hikmetler ve sahih manalar anlaşılan sesi (şiir ve kaside türü şeyleri) dinlemek niçin câiz olmasın? Bir hadiste de geçtiği gibi; Öyle şiirler vardır ki sırf hikmettir... (Buhari,edep/90)
Sayfa 23 - Semerkand YayınlarıKitabı okudu
Hazreti Davud aleyhisselâm'ın övüldüğü bir haberde denilmiştir ki:"O,kendi başına ağlarken ve Zebûr okurken öyle güzel sesliydi ki;cinler,insanlar, kuşlar ve vahşi hayvanlar onu dinlemek için toplanırdı.Bazı vakitlerde okumasını bitirdiği zaman meclisinden (dinledikleri şeyin etkisinden can vermiş) dört bin veya ona yakın cenaze çıkardı..."
Sayfa 22 - Semerkand YayınlarıKitabı okudu
Mümşâd ed-Dîneveri'nin [rahmetullahi aleyh] şöyle dediği nakledilmiştir: "Resûlullah'ı rüyamda gördüm; kendisine, 'Yâ Resûlallah! Şu semâdan kabul etmediğiniz herhangi bir şey var mıdır?' diye sordum. Peygamber efendimiz ﷺ; 'Onu kötü görmüyorum, fakat onlara söyle; semâ meclisini Kur'an okuyarak açsınlar, Kur'an tilavetiyle kapasınlar' buyurdu."
Sayfa 17 - Semerkand YayınlarıKitabı okudu
160 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
13 günde okudu
Es selâmu Aleykûm değerli kardeşlerim. Bu eseri bilerek ben yavaş yavaş okudum,eserin ana gayesi özellikle ilim talibi olan ve ilme olan isteklerimizin azaldığında,ve azmimizin azaldığı vakitlerde kendimizi doping uygulayacağımız eser.Söz konusu olan bu günlerde bu eser gerçekten bizim iştiyakımızı arttıracağından eminim. Bilmiyorum ben okurken bazı yerlerinde çok şaşırdım bazı yerlerinde çok üzüldüm.Acaba gerçekten bizlerin ilme aşkı var mı? Sorusu aklımdan hiç çıkmadı. İlme olan aşkından 30 yıl elleri ile yemek yemeyen Ubeyd İbn Yaiş,Elleri ile bir milyon hadis yazan Yahya İbn Main,Yolda yürürken mûteala eden Ebû Hilâl el-Askerî ve nice alimler ile gerçekten aynı yola baş koyduk mu, gerçekten biz ilim talebesi miyiz ? Artık o kadar ki Alîm bir zat ekmeği sürekli suya batırıp yiyormuş, yanındakiler sormuş neden öyle yiyorsun diye "Ekmeği ıslatıp yemek ile,kuru yemek arasında 50 ayet kıraat etme süresi var" demiş... Sûbhanallah! Şu aşk şu azim ve bizim istikrarsızlığımız, ömrümüz akıp geçiyor vallahi ne zaman kendimize geleceğiz bilmiyorum.Rabbim bizlere de aynı aşkı, aynı istikrar ve azmi nasip etsin. Eğer gerçekten ilme olan aşk'ları okumak ve kendinize yeniden bir reset atmak istiyorsanız gerçekten okumanızı tavsiye ederim kardeşlerim...
Zamanın Kıymeti-Pratik Baskı
Zamanın Kıymeti-Pratik BaskıAbdulfettah Ebu Gudde · Takdim Yayınları · 20195,7bin okunma
Reklam
Eski alimler vakitlerini boşa harcamaktan sakınırlardı.Bakınız Fudayl İbn İyâd şöyle demiştir;"Cumadan Cuma'ya konuştuğu kelimeleri sayan insanlar biliyorum." Geçmiş Alîmlerin birisinin yanına girmişler,kendisine "Belki de sizi meşgul ettik!"demişler.O da şöyle cevap vermiş. "Doğru söylüyorsunuz.Kitap okuyordum sizin gelmeniz sebebiyle okumayı bıraktım." :)
Sayfa 54 - Takdim KitapKitabı okudu
İmâm Ebû'l Vefâ şöyle diyor; "Ömrümden bir saati bile zayi etmem helâl olmaz.Dilim müzakere ve münazara,gözüm mûteala yapmadığı durumlarda yani uzanıp yatıp rahat ederken bile tefekkür ederim.Kalkarkrn yazacağım şeyleri düşünmüş olarak kalkarım.Şu seksen yaşımda,ilme karşı olan hırsımı yirmi yaşındaki hırsımdan daha çok buluyorum
Sayfa 47 - Takdim KitapKitabı okudu
Muhammed ibn Nasr el-Mervezî şöyle der:Yahya İbn Main'in şöyle dediğini duydum:"Kendi ellerimler bir milyon hadis yazdım."
Sayfa 34 - takdim KitapKitabı okudu
Ammâr ibn Recâ anlatıyor; Ubeyd ibn Yaîş'i şöyle der ken işittim: "Otuz yıl geceleri kendi ellerimle bir şey yemedim. Ben hadis yazarken kız kardeşim ağzıma lokma koyuyordu." Sûbhanallah!
Sayfa 31 - Takdim KitapKitabı okudu
Güneşi Yerinde Tut,Seninle Konuşayım...
Tabiin zahidlerinden Âmir îbn Abdikays'tan rivayet edilmiştir.Bir adam kendisine,"Benimle konuşur musun?"diye sorar.O da ona şöyle cevap verir:"Güneşi yerinde tut,seninle konuşayım." Yani demek istiyor ki güneşi benim için biraz yerinde durdur, dönmesini engelle;ben de seninle konuşayım.Çünkü zaman hızlı bir şekilde geçip gidiyor...
Kitaplar akıllı kişilerin bahçeleri, faziletti kişilerin güzel kokulu çiçekleridir... Hazreti Ebubekir (r.a)
2022 OKUMA HEDEFİ
5/100 kitap - %5 tamamlandı
5 kitap okudu
100 kitap
883 sayfa
2 inceleme
15 alıntı
Reklam