sevgi

“Bir zamanların para sahibi şimdi kapitalist olarak önden gidiyor, emek gücü sahibi de onun işçisi olarak arkasından yürüyor; birinde anlam yüklü bir bıyık altından gülümseme ve iş yapma hevesi , diğerinde , kendi derisini pazara getirip bunu yüzdürmekten başka bir şey beklemesine imkan olmayan bir kimsenin çekingenlik ve tutukluğu .”
Sayfa 178 - Yordam Kitap·Kitabı okudu
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
“ÖZGÜRLÜK ! Çünkü bir metanın, örneğin emek gününün, alıcıları da satıcıları da yalnızca kendi özgür iradelerine bağlıdır. Aralarındaki sözleşmeyi özgür ve hukukça eşit kişiler olarak yaparlar. Sözleşme , içinde iradelerine ortak hukuki ifade verdikleri bir sonuçtur. EŞİTLİK ! Çünkü , birbirleriyle yalnızca meta sahipleri olarak ilişki kurarlar ve aralarında eş değerde olan şeyleri değiştirirler. MÜLKİYET ! Çünkü , her biri yalnızca kendisinin olan şey üzerinde tasarrufta bulunur . BENTHAM ! Çünkü , her ikisi de yalnızca kendi gemisini kurtarmaya çalışır.”
Sayfa 177 - Yordam Kitap·Kitabı okudu
1000Kitap
“Bir yanda yurdum ve uçurum sözcüklerindeki o sersemce ,o saçma uyak , -demek ki , İki sözcükle de bir şiir yazılıyor Gökyüzü maviliğinden soyunuyor akşamdadır diyorlar dünya hala dönüyorsa öyle dalgın,öyle umarsız sorsam neyi ,bağırsam kime ? beni kim anlar ? bir kaçık şair diyecekler anca yalnız , kanca yalnız…” Ahmet Erhan
1000Kitap
“Keşke bir taş olabilseydim! Yürek’: Bütün azapların kökeni…Küçük bir sineğin gelgiti bana kıyamet bir iş gibi görünüyor. Kendinden çıkmak günah işlemektir. Rüzgar , havanın çığlığı ! Müzik , sessizliğin çığlığı ! Bu dünya hayatın önünde pes ederek hiçliğe karşı kusur işlemiştir….”
Sayfa 32 - Metis yayınları·Kitabı okudu
1000Kitap
“O zaman şiire doğru dönmemek elde mi ? Onun da tıpkı hayat gibi , hiçbir şey kanıtlamama mazereti var .”
Sayfa 25 - Metis yayınları·Kitabı okudu
1000Kitap