Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Selda Kurt

Selda Kurt
@_zegida
MEB Öğretmen
Harvard University-#architecturehistory Sanat Tarihi&Restoratör& Grafik
İstanbul
133 okur puanı
Eylül 2019 tarihinde katıldı
240 syf.
·
Puan vermedi
·
78 günde okudu
Ezilenlerin Pedagojisi Freire, okuryazarlık programları, eğitimde katılımcılık ve öğrenci merkezli yaklaşımlar gibi pratik öneriler sunar ve ezilenlerin özgürleşmesi için eğitimin gücünü ortaya koyar. Freire'nin önerdiği alternatif pedagoji, "diyalog" ve "toplumsal bilinç" kavramlarına dayanır. Ezilenlerin özgürleşmesi için eğitimin, öğrencilerin düşünme becerilerini geliştirmek, eleştirel bir farkındalık oluşturmak ve toplumsal değişimi desteklemek amacıyla bir araç olarak kullanılması gerektiğini savunur. Öğrencilerin kendi deneyimlerini, kültürlerini ve toplumsal kimliklerini paylaşmalarına ve bunları eleştirel bir perspektifle incelemelerine olanak sağlamak, Freire'nin pedagojik yaklaşımının temel unsurlarındandır. Kitap, eğitimin toplumsal dönüşümdeki rolüne odaklanır ve eğitimin ezilenlerin özgürleşmesinde nasıl bir araç olarak kullanılabileceğini araştırır.
Ezilenlerin Pedagojisi
Ezilenlerin PedagojisiPaulo Freire · Ayrıntı Yayınları · 20181,190 okunma
Reklam
280 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Zeze ve hayal dünyası... Büyüyor olmanın müthiş sancısı... Şeker Portakalı fidanının yerine geçen cururu kurbağası;Adam. Portuga’nın yerini monptit diyen Maurice ya da Fayolle bile dolduramamış fakat yeni bir nefes... Güneşi uyandırabilmenin mümkün olduğu... Fakat güneş uyanmıyor diye mi büyüyoruz yoksa büyüdük diye mi güneşi uyandırmıyoruz? Bu suale bir cevap bulamadım kendi içimde.. Sanırım Zeze’nin sözleriyle soracağım: “Büyükler güneşi nasıl uyandırabilir? Tek bir kez.” ...
Güneşi Uyandıralım
Güneşi UyandıralımJosé Mauro de Vasconcelos · Can Yayınları · 202334,8bin okunma
308 syf.
·
Puan vermedi
·
19 saatte okudu
aşinalığım vardı fakat bu denli dimağımda mutedil bir tad bırakan kelamlara, hayretle ve bir takım mukaddesat keşfine nail olmuş hissiyle bakınıyorum. Derin meselelerin konuşulduğu fakat dahil olamadığım bir hususa, aralık bulduğum kapıdan zâirim. Bu denli mistik bir vukuat silsilesinin gerçek bir şiarı hissettiriyor oluşu -bana pek tabii gelmeyecek hususları saatlerce sigaya çekmekle beraber- tahayyülatımı yeniden tekrar etmemi söyleyip duruyor. Her şeyden evvel muazzam bir yarım kalmışlık, yanıtını asla tam olarak bulamayacağım sualler, tarifi ve talihi mümkün olmayan bir özlemin saik oluşu inanılmaz güç.! Bir kitabı, bir dostu bir aşkı yitirir gibi bir özlemle aramak üstelik henüz elimden yeni bırakmışken, mütemadiyen mütevekkil bir sabrı takındığım tavrımı yok saymak istercesine, elimden duran bu kelamları tozlu raflara kaldırmak istemiyor, bu ısrarın beni saatlerce sürecek bir hal içerisine çektiğini görüyorum . Hayretim geçmiyor, kitabın tesiri devam ediyor nitekim.
Ruh Adam
Ruh AdamHüseyin Nihal Atsız · Ötüken Neşriyat · 202126,8bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
155 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Şir-i Kadim
Şir-i Kadim
“Külden oluşan kuş mazmunu bize hemen Kaknûs’u hatırlatır. Efsaneye göre Kaknûs, gayet büyük bir kuş olup rüzgâr estikçe, çok delikli gagalarından çeşit çeşit sesler çıkarmış. Hindistan’da bulunduğuna inanılan bu kuş çeşitli renk ve şekillerle süslü imiş. Gagasındaki 360 delik vasıtasıyla çıkardığı sesler sonucu etrafına toplanan kuşları avlayarak geçinirmiş. Bu sesler o denli yanık ve etkili olurmuş ki duyanların bağrı yanar ve onu dinlemekten kendilerini alamazlarmış. Beyitteki “mürg-i alem-sûz” imajı budur. Kaknûs’un ömrü yalnızca bir yıl imiş. Yaşının sonuna geldiğin zaman Çalı çırpı toplayıp üzerine çıkarak ötmeye başlamış. Ötüşü kendisini de coşturacak kanatlarına çıkmaya başlar, kanatların çıkardığı kıvılcımlardan otlar tutuşur ve birlikte parlak bir aleme yanarlarmış. Geride kalan küllerden bir yumurta ortaya çıkar ve bir yavru yaparmış. Bu yavru bir yıl yaşayacak olan yeni Kaknûs kuşu imiş.Eski musıkî bilginleri bu kuşun gagasından ve ağzından çıkan seslerden esinlenerek musıki ilmini icat etmişler. Bu nedenle Kaknûs’a “Mûsîkâr” da denilir. Ancak bu kuşun daha çok anıldığı yönü yanmasıdır.” Atâî’nin; “Dimağı duhân ile fanûs-veş Yanar âteşe durma Kaknû-veş” Beliğ’in ; “Âteş-i aşkı nasıl söndüreyim dilde aceb Per salıp kendi yakar cismini nâra Kaknûs”
Şir-i Kadim
Şir-i Kadimİskender Pala · Kapı Yayınları · 2019144 okunma