Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Gönül almayı bilmeli
“Dil şikest edenler hasmullah olur” Farsça dil “gönül ve şikest; “kıran, kırılan” sözcüklerinden oluşan dil şikest, gönül kıran demektir. Hasmullah ise Arapça hasım ve Allah sözcüklerinden oluşuyor. “Gönül kıranlar Allah'a düşman olur.”
Cemil Meriç'e nesirde, Ahmet Hâşim'e şiirde, Nurullah Ataç'a tenkitte meydan okumayacaksam, bu üç büyük kaleme niçin sempati besleyeyim?..
Reklam
Âkif'e, N.Fâzıl'a, İsmet Özel'e, Karakoç'a atıfta bulunmak, bizim muhafazakâr câmianın şâir olma kriteri olarak kâfi; Nâzım Hikmet'te, Attila İlhân'da, Cemal Süreya'da âdetâ fâni olmak da, yine bizim modern kesim için, başlı başına şâirlik ölçütü... Öyleyse, bir ölçüt de benden: Yahya Kemâl ve Ahmet Hâşim.. Şiirden başka derdi olmayan iki isim...
Ahmet Haşim der ki bir şiirinde
Yollar Ki gider kimsesiz, tehi, ebedi, Yollar Hep birer hatt-ı pür-sükût oldu Akşamın sine-i gubârında. Yollar Ki gider kimsesiz, boş, sonsuz Yollar Hep birer sessizlik çizgisi oldu Akşamın tozlu göğsünde.
Sis'e Dair
Her yağmur tanesinde bir hatim vardı, hissettim bunu. Her yağmur tanesinde bir cinnet ve hüzünlü bir tebessüm gördüm... Cinnet insanın içindeki delilik nüvesini fark ve aşikâr edişi. Hüzün de bir fark ediş... ve tebessüm bu hüznün aşikâr edilişi... İnsan... Yağmurun neresindesin? Bir yağmur, taneleri adedince hatim indiriyor insanın
Yeniden Doğuş
- İbrahim Golestan'a - Tüm varlığım benim karanlık bir ayettir seni, kendinde tekrarlayarak çiçeklenmenin ve yeşermenin sonsuz seherine götürecek. Ben bu ayette seni ah çektim, ah
Reklam
İbn Teymiyye'ye Atılan İftiralara Reddiye...
Şeyhu’l-İslam İbn Teymiyye’ye; çağdaşı mutasavvıf, kelamcı ve bid**’atçi düşmanlarından çokça iftiralarda bulunulduğu gibi, çağından sonra günümüze kadar da (bu durum) devam edecek gibi görünmektedir. (Meyve veren ağaç taşlanır) Ancak bu iftiralar arasında en şaşırtıcı olup hasım bidatçilerin dayanak kabul ettikleri iftira
O Belde / Ahmet Haşim Denizlerden Esen bu ince hava saçlarınla eğlensin. Bilsen Melal-i hasret ü gurbetle ufk-ı şama bakan Bu gözlerinle, bu hüznünle sen ne dilbersin!
Zevcesi, onun hakkında şöyle söylüyor: "Ömer Bin Abdülaziz radıyallahu anh bir gece eve geldiğinde oturup başını dizlerinin üstüne koydu ve ağlamaya başladı." kendisine "Allah aşkına söyle, niçin ağlıyorsun." dediğimde, "bana beni rahat bırak Müslümanlar halifesi oldum aralarında fakirler var, ancak ihtiyaçlarını gidermeye gücüm yetmiyor. Yakınlarımla ilgilenemiyorum ve mazlumun hakkını alıp kendisine iade edemiyorum. halbuki onlardan ben sorumluyum. Resulullah s.a kıyamet günü onlar için bana hasım olacaktır bunu hatırladıkça kalbim parçalanıyor vallahi kendi kendime acıyorum.
Önerme, Totoloji, Antikahraman
_Önerme (Görüş, düşünce, fikir)_ _Mantıkta, doğrulanabilir ya da yanlışlanabilir ifadelere denir. En az iki terimden oluşan, içinde en az bir yargı ve bir doğruluk değeri taşıyan cümlelerdir. Soru ve emir tümceleri önerme olamaz çünkü bir soru ve emir doğruluk ifade etmez. Önermeler bir yargı bildirmelidir. _Önerme Türleri_ _1- Nitelik bakımından:
336 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.