Ah be Murathan :(
Bir askerin kalbi kurşunla değil, geride bıraktıklarının acısıyla vurulurmuş.
Sayfa 115 - Ephesus Yayınları·Kitabı okuyor
1000Kitap
Ah be yaz heç bu kadar soğuk olmamıştı
Gittin... Koca bir yaz girdi aramıza. Yaz ve getirdikleri. Döndüğünde eksik, noksan bir şeyler başlamıştı. Sanki yaz, birbirimizi görmediğimiz o üç ay, alıp götürmüştü bir şeyleri hayatımızdan, olmamıştı, eksik kalmıştı.
Sayfa 15 - Pdf - Metis yayınları
Şiir
Reklam
10/10
·576 syf.··
Beğendi
·
2025 80. kitabı
·
4 günde okudu
·
Okunma: 17 Mayıs 2025 23:41
Bin bir çeşit çiçek, yeşillik, toprak, yağmur ve o. Timur. Memleketi gibi koktuğunu yeni fark ediyordum. Burasıydı o. Başı bu dağlar kadar yüksekteydi. Hüznü dağları sarmalayan sis kadar bulanık ve
Bülbül Kapanı IILoresima · Ephesus Yayınları · 20252,126 okunma
Ah be Murathan Abe! Zannetmek ağır yükmüş...
“Adını koyabildiğin hiçbir duyguyu yardıma çağıramazsın.İçin karmakarışıktır;her şey, birbirinin içindedir.Bütün zannettiklerinin yanlışını yaşarsın.”
Sayfa 78 - Metis Yayınları·Kitabı okudu
Kepçük Sonu…
9/10
·576 syf.·
2025 23. kitabı
"Gökçen" evreninin sonuna geldik demek ha..Vay be... Sevdik, sevildik, ağladık, güldük, eğlendik, duygulandık, gururlandık, canımız yandı, ama asla bir birimizden sıkılmadık,
Gökçen 4Loresima · Ephesus Yayınları · 20253,078 okunma
Ah be Tagan, ah be Gamenn, düşünür üzülürüm hala. Çok güzel kitaptı… Murathan Mungan da sevmiş midir acaba bu kitabı benim sevdiğim kadar 🫣😅

Duygu Oran

@Teacher_Duygu
·
Şiir dediğin de bir yol aslında...
Yazar 15 yılda yazmış da biz nasıl hemen okuyup bitirmek istiyoruz değil mi ? Böyle titizlikle yazılmış kitaplara bayılıyorum. Başka türlü bir sabrın, emeğin ürünü olduğu kesin. Roman okuyoruz ama şiirin tadını da son zerresine kadar alıyoruz. Çok şahane değil mi ? Kitaba başlarken bu kadar ters köşe bir kurgu beklemiyordum. Klasik bir roman okuyacağımı düşündüm açıkçası. Ama yazar öyle bir yol hikayesi yazmış ki tüm karakterlerin yanında biz de yürüyoruz sanki. Moottah ve ikizlerle olan hikayeye ayrı bir kalp bırakıyorum buraya. En sevdiğim karakterlerdi. Sonunu asla hayal edemedim. Ütopik başlayıp polisiye tadında bitmiş bir kitap. Okunması gereken bir eser. Söyleyebileceklerim bunlar. Daha fazla yazarsam tüm hikayeyi anlatabilirim. Not : Ahh be Agabu :)
Edebiyat
Reklam
Reklam