Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Depresyon ve anksiyete beyindeki kimyasalların dengesizliğinden ötürü ortaya çıkmaz. Sinirlerin aşırı derecede uyarılmasından ötürü ortaya çıkarlar yani duyarlı kişilerde..
Şaşırdık mı, hayır. “Türkiye, anksiyete ve depresyonda Avrupa’da birinci oldu.”
Reklam
Freud'un bir anlatısına göre genç bir insanın hayatını mahveden üç berbat şey vardır: duygusallık, farkındalık ve fazla düşünmek. Yüksek bir bilinç düzeyi, en büyük cehennemdir. Bunu, anksiyete nöbetlerinin tam ortasında anlarsın.
Mark Twain’ın çok beğendiğim bir sözü var; “Okul hayatımın eğitimimin önüne geçmesine izin vermedim.” Başarı ferdîdir. Okulda başarılı olan, yüksek dereceyle mezun olan birçok arkadaşım şu an “super office man.” Bir iddiası, teklifi ve insanlık ideali yok hiçbirinin. Müfredatın alıklaştırma terbiyesinden yüksek ortalama ile mezun olanlar katarında dehleniyor her biri. Tasdikname’nin diplomadan daha hayırlı olduğu bir ülkemiz var. Okuldan atılanlar, hayata tutunmayı en erken kavrayanlardır bu memlekette. Diplomaya tutunanlar ise sosyal anksiyete, depresyon, kişilik bozukluğu, kimlik kargaşası, toplum nezlesi gibi palyatif ıkınmalarla hayata asılı kalma uğraşı veriyor. Başarı hikayesi yazanların kahir ekseriyeti sınavdan tam puan alanlar değil geçer notla mezun olanlardır. Okulu asmamış, herhangi bir kavgaya karışmamış, disiplin suçu işlememiş hiçbir öğrencinin hayata dair söyleyebileceği kayda değer bir iddiası olduğunu düşünmüyorum. Belki de şairim ve mübalağayı seviyorum.
Muhammed Ali

Muhammed Ali

@MuhammedAli94
·
30 Nisan 14:50
MEB yeni müfredatta metin türleri içine; hiper metin infografik grafik simge vlog fragman dijital öykü türlerini ekliyormuş. Sınanmamış, gelişmemiş, içeriksiz-derinliksiz metin bile denmeyecek çiziktirmelerin müfredata girmesi ne kadar abes. Gençleri yüksek bir seviyeye çekmek gerekirken Milli Eğitim en banal, en bayağı seviyeye çekiyor koskoca maarifi. Çocuklara, gençlere kaliteli, derinlikli, hayata ve dünyaya bakışını geliştirecek metinleri sunmak varken zaten her gün iç içe oldukları ucube tarzları müfredata yerleştirmek “ihtiyar kompleksi”nden başka ne olabilir ki? Yıllarca halk goygoyu, popülizm millet hayatını mahvetti; şimdi de “gençleri anlama” popülizmi için en yıkıcı anlayış geliyor. Müfredat demek zihniyet, kültür savaşı, paradigma, varoluş, kendilik demektir. Kemalizm ve modernleşmeci Batıcılıkla hesaplaşmayı geçtik; küresel kültüre bütünüyle teslim oluyoruz anlaşılan! Ercan Ýıldırım
Panik atak ve ya anksiyete si olan var mı Nasıl başa çıkıyorsunuz uyku düzeni nasıl ayarlıyorsunuz …
Sosyal fobi ile sosyal anksiyete aynı mı? Sosyal anksiyete bozukluğu olarak da adlandırılan sosyal fobi, sosyal ortamlarda aşırı korkuya sebep olan bir anksiyete bozukluğu olarak tanımlanmaktadır. Sosyal fobiye sahip olan kişiler insanlarla iletişim kurmakta, yeni insanlarla tanışmakta ve sosyal toplantılara katılmakta zorlanmaktadır.
Reklam
Sosyal fobi ne demek? Sosyal fobi, diğer insanlarla etkileşimi içeren toplumsal durumlarda ortaya çıkan kaygı bozukluğudur. Rahatsızlık diğer insanlar tarafından olumsuz değerlendirilme ve küçük düşme korkusundan kaynaklanır. Sosyal anksiyete bozukluğu olarak da adlandırılan bozukluk, toplumda yaygın olarak görülen bir sorundur.
OKB krizi nasıl olur? Obsesif-kompülsif bozukluğu (OKB) olan kişiler, kontrol edemedikleri yinelenen ve stres yaratan düşünceler, korkular veya görüntüler (obsesyonlar) nedeniyle huzursuz olurlar. Bu düşüncelerin yarattığı anksiyete bazı ritüelleri ya da rutinleri acil olarak gerçekleştirme ihtiyacına (kompülsiyonlar) neden olur.
Unutamadığınız anlar olur ya hani insanlar unutur da sizin içinizden çıkmaz. Öyle bir anıyı gecenin 2 3 sularında burda yaşadım. Ne kadar kötü oldu bu uygulama desemde o gün anksiyete krizinden beni çıkaran kişi sana hiç teşekkür etmemiştim, gerçi krizdeyim de dememiştim sonrasında sen benimle konuşmak istememiştin yinede teşekkür ederim o gün için her şey için ❤️
.... Narsist Kişilik Bozukluğu Nedir? Narsist kişilik bozukluğu, psikolojik bir durum olup bireyin kendini aşırı derecede önemseme, başkalarını manipüle etme eğilimi ve empati eksikliği gibi belirgin özellikleri içerir. Bu kişilik bozukluğuna sahip bireyler genellikle kendi yeteneklerini ve görünüşlerini abartılı bir şekilde yücelterek,
Reklam
Anksiyete bazen bastırılmış özleme tekabül eder
Şerefe!
Çölde Kutup Ayısı
Çölde Kutup Ayısı
Alkolizm temasından yer yer tetiklenerek yer yer fenalık geçirerek okudum desem yalan olmaz herhalde. Ara ara gözümde Shameless dizisi de belirdi. Dimitri Verhulst’un daha önce Geç Kalan kitabını okumuştum ve yazara aşırı hayran olmuştum. Bu kitabı kişisel travmalarımdan ötürü anksiyete içinde okudum maalesef. Birkaç kadın düşmanı söylemi de midemi bulandırdı. Belki de işin ironisiydi ancak objektif bakamayacak kadar tetiklendim muhtemelen. Verhulst’a başka kitapları için sans vereceğim tabii ki.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.