Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Zehra Dönmez

Zehra Dönmez
@appisae
İstanbul
1 Kasım 2000
19 okur puanı
Şubat 2021 tarihinde katıldı
131 syf.
·
Puan vermedi
·
64 günde okudu
Kitabın dili çok akıcıydı.Cemal süreya'nın hiçbir şiirini okumadan bu kitabı okumak ne kadar doğru bilemiyorum.Fakat kitabı okurken sebepsiz bir mutluluk ve huzur hissettim.Kitapta geçenlerin samimiyetinden kaynaklı olabilir.Hayatın zorlukları karşısında insanoğlunun yaşayışını gördüm.Kitap 2 günde bile bitebilecek bir kitap. Şiir seven ya da günümüze yakın (yani bir 50 sene öncesi) aşk hikayesi okumak isteyenlere tavsiye ederim
Cemal Süreya
Cemal Süreya
On Üç Günün Mektupları
On Üç Günün MektuplarıCemal Süreya · Yapı Kredi Yayınları · 20174,617 okunma
Reklam
131 syf.
·
Puan vermedi
·
64 günde okudu
On Üç Günün Mektupları
On Üç Günün MektuplarıCemal Süreya
8.6/10 · 4.617 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Zehra Dönmez
@appisae·Bir kitabı okumayı düşünüyor
Kayıp Tanrılar Ülkesi
Kayıp Tanrılar ÜlkesiAhmet Ümit
8.6/10 · 20,5bin okunma
Reklam
222 syf.
8/10 puan verdi
·
14 günde okudu
Spoiler Var Bilginize!!!
Kitabın dili çok akıcıydı. Yazıları çok sık olduğu için bir sayfayı bitirmekte normalden uzun sürdü. Kitapta en önemli olayların atlandığını gördüm.(evlenmeleri vs.).Kafamda kitabı okurken çok soru işareti vardı. Misal Yusuf ve Muazzez evlendiğinde Şakir ne tepki verdi. Kitap çok enteresandı. Asla beklemediğim şeyler oldu. Bu bir kitapta en beğendiğim ve sevdiğim şeylerden biridir.Kitabı genel olarak beğendim ama kitap ruh halimi etkiledi. Biraz depresif bir kitap ama gerçekleri yansıtan bir kitaptı.
Kuyucaklı Yusuf
Kuyucaklı YusufSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2021174,5bin okunma
''Ne olursa olsun!''dedi.Hayatını berbat eden şeyin bu duraklamalar,bu boyun eğmeler olduğunu zannederek,artık aklına estiği gibi hareket etmeye karar verdi.
Sayfa 207Kitabı okudu
Geçen günleri bir daha geri getirmek mümkün değildi ve sadece hatıralar,iki insanı birbirine bağlayacak kadar kuvvetli değildi.
Sayfa 177Kitabı okudu
Bir gün Allah peygamberlerini çağırıp sormuş,saadet nedir?demiş.Her biri kendilerine göre cevap vermişler.Musa:Arzı Mev’uda gitmektir;İsa:Bir yanağına vurana ötekini uzatmaktır;Buda:Hayatta hiçbir arzusu olmamaktır,yollu şeyler söylemiş.Sıra bizim Muhammed’e gelince:Saadet,hayatı olduğu gibi kabul etmektir…’’demiş.Ne doğru söz!Hayatı olduğu gibi kabul etmeli ve ona ne bir şey ilave etmeli,ne de ondan bir şey eksiltmeli,ne de ondan bir şey eksiltmeli…Bazı şeyler vardır,canımızı sıkar; ‘’Bu neden böyle?Böyle şeyleri dünyadan kaldırmalı!’’deriz.Bazı şeyler de mevcut değildir.İçimizden,bunların olmasını ister,hatta bu uğurda çalışırız.İkisi de saçma ve faydasızdır.İnsan dediğin mahluk hiçbir şeyi değiştiremez.Bunun için,gönlünün rahat olmasını istersen,gördüğün fenalıkların bile bir hikmeti olduğunu düşün ve yeryüzünde olmayan iyilikleri oraya getirmek sevdasına kapılma...
Sayfa 151Kitabı okudu
Sonra en mühimi:Kendini halinden şikayet etmeye alıştırma!Ömrünün sonuna kadar dövünsen bu hayatın cefası tükenmez;kendine etmiş olursun.İçkiye de şimdilik pek heves etme.Bazen insan avunmak için başka çare bulamıyor ama,sen nefsine hakim ol.Biraz daha yaşlandıktan sonra nasıl olsa başlarsın.Hatta o zaman lazımdır da.Akşamdan akşama iki kadehin zararı yoktur.İnsana dünyayı unutturur.Eh,bu dünya da unutulacak dünya zaten…
Sayfa 151Kitabı okudu
Reklam
Fakat hasta adam her şeyin kendiliğinden gelmesini bekliyor,hiçbir harekete geçmeyi düşünmüyordu.
Sayfa 110Kitabı okudu
Hayatta hiçbir şey ona kıymetli görünmemiş,peşinden koşmak,erişmek,sahip olmak arzusunu vermemişti.Etrafına daima bir yabancı gözüyle bakmış,hiçbir yere bağlanmak arzusu duymamış,bu yalnızlığının gururu içinde memnun olmaya çalışmıştı.Şimdi ilk defa bir şey istiyor,hem de korkunç bir şiddetle istiyordu.Fakat niçin bu istek imkansızlıkla beraber gelmişti?Niçin hayatının en büyük arzusunu,şimdiye kadar belki yine içinde,fakat en gizli yerlerde saklı duran bu arzuyu,hapsedildiği yeri parçalayarak ortaya çıkar çıkmaz,öldürmeye mecbur kalıyordu?..Niçin?Kimin için?..
109 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.