Ne olursa olsun, âşık olma duygusu, genellikle, kişinin kendi olanaklarım değiş tokuşa sokabileceği bir düzeye ulaşması gibi, sadece insani metalara bağU olarak gelişmektedir. Pazarlık peşindeysem, alacağım nesne toplumsal bakış açısından arzu edilir olmalı, aynı zamanda benim açık ve saklı değerlerimi ve potansiyelleri göz önünde tutmalı ve beni istemeli İki insan böylece kendi piyasa değerlerinin sınırlan içinde, pazarda mevcut bulunan en iyi nesneyi bulduklarına inandıktan zaman, birbirlerine âşık olurlar.
Sayfa 13·Kitabı okuyor
Ne kadar değerli görünürse görünsün, hayatımızdaki hiçbir insan, hiçbir rol ruhun tüm beklentilerini taşıyamaz, sadece bütünlüğe ulaşma çabamız bu beklentileri sırtlanabilir. Bütünlüğü mükemmellikte bulamayız; mükemmellik ne elde edilebilir ne de arzu edilir bir durumdur. Elde edilemez çünkü fazlasıyla kusurluyuzdur ve her şeyi yoluna koyacak kadar uzun yaşamayız. Arzu edilir de değildir çünkü mükemmellik tezatları dışlayarak bütünlüğü baltalar.
Sayfa 272
Psikoloji
SUNUŞ .. ÖNCEKİ adı David Benjamin Keldani olan Abdülehad Davud Efendiyi, 1986 yılında, kendisinin Muhammad in The Bible adlı eserinin başında yer alan kısa biyografisini tercümem dolayısıyla gıyaben
Sayfa 11 - İnkilab basım yayım.Eylül 2024.İstanbul
1000Kitap
Arzu dolu ruhun coşkusuyla uzun süre beslenen onca umut, bir gün içinde yıkılıp gitti!
Gücünüzün üzerinde hiçbir şey istemeyin: güçlerinin üzerine çıkmak isteyenlerde kötü bir sahtelik vardır.