Soylicek söz bulamiyorum
1/10
·544 syf.··
Beğendi
·
2026 18. kitabı
·
14 günde okudu
·
Okunma: 14 Haziran 2026 00:22
Asla özet geçmicem.Cunku asla okumak için vakit harcamaya degmiyecek bir kitap maalesef.Yani resmen ahlaksızlığı kitaba almışlar .Lanet olsun ki başladığım hiçbir kitabı yarim birakamiyorum.Bu kitabı okuduktan sonra bu huyumdan nefret ettim...
Gizli SaklıLucia Franco · Prime Kitap · 2025125 okunma
Puan vermedi·592 syf.··
2026 12. kitabı
Hikmet Hükümenoğlu’nun okuduğum ilk kitabı. Keşke daha önce tanışsaydım. Hem dil hem anlatım hem de olay örgüsü yönünden çok çok akıcı bir kitaptı. Özetlemek gerekirse: Körburun, İstanbul'da Büyükada'dan sonra gelen en son ada olarak geçen hayali bir ada. Günde iki defa vapur seferi olan ıssız, insanların pek bilmediği, içinde Rumların da yaşadığı bir yer. Kitap geçmişi ve bugünü anlatarak ilerliyor. Karakter sayısı oldukça fazla. Her biri ayrı hikaye. Seher,Murat(kitabın sonunda ona üzüleceğim asla aklıma gelmezdi), Meral Hanım, Hayri, Neriman abla... Olaylar sadece adada geçmiyor bu arada. Zamanın siyasi olaylarına yer vermesi, Rumlarla yaşanan sorunlar, bu olayların karakterleri doğrudan ya da dolaylı olarak etkilemesi kitabı çok zenginleştirmiş. Sadece birkaç soru işareti kaldı kafamda. Örneğin Reyhan’a ne oldu, Hayri Dilara’ya ne söyledi de intihar etti, Seher’le Altan nasıl yüzleşti, Seher nereye gitti gibi… Her neyse. Fırsat buldukça yazarın diğer kitaplarını da okuyacağım. İyi okumalar.
KörburunHikmet Hükümenoğlu · Can Yayınları · 20242,722 okunma
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
Puan vermedi·408 syf.··
2026 185. kitabı
Ahmet Ümit, Beyoğlu’nun o büyülü, çok kültürlü ama bir o kadar da tekinsiz sokaklarını üç eski dostun gözünden adeta bir labirent gibi örüyor. Sırf monoton hayattan kaçmak için girilen bir oyunun, insan ruhunun en karanlık dehlizlerine ve sarsıcı cinayetlere uzanması, şehre bir daha asla aynı gözle bakamayacağınızı hissettiriyor.
Beyoğlu RapsodisiAhmet Ümit · Everest Yayınları · 201632,9bin okunma
giyotinin gölgesinde ışık
Puan vermedi·464 syf.··
2026 40. kitabı
Paris ile Londra arasında gerilmiş eski bir ipin üstünde yürür hikâye; bir yanda devrimin kanlı nefesi, öte yanda geçmişin sisli borçları. Doktor Manette yıllar sonra karanlıktan çıkar, Lucie ışık gibi ona dokunur, Charles Darnay soyunun lanetli gölgesinden kaçmaya çalışır, Sydney Carton ise kendini harcanmış sanan bir ruhken ansızın kaderin en parlak yerine düşer. Asıl mesele iki şehir değil, iki insan hâlidir: birinin içinde intikam kaynar, diğerinde fedakârlık sessizce demlenir. Kalabalıklar burada yalnızca insan topluluğu değildir; açlığın dişleri, tarihin kırılmış çenesi, bastırılmış çığlıkların beden bulmuş şeklidir. Devrim, haklılığın sarhoş olup cellat gömleği giymesidir sanki. Ezilenler ayağa kalkınca adalet değil de bazen eski zalimin aynaya ters düşmüş kopyası belirir, korkunç olan da bu. Sydney Carton’un çizgisi, anlatının en tuhaf büyüsüdür. İlk bakışta kül tablasında unutulmuş bir hayat gibi durur; dağınık, isteksiz, kendine bile uzak. Fakat bazı insanlar yenilgiyle çürürken bazıları yenilgiden gizli bir merdiven yapar. Onun fedakârlığı aşkın romantik süsü değil, kendini ilk kez ciddiye alan bir ruhun son imzasıdır. Ölüm burada kapanış değil, karakterin nihayet kendi adını bulduğu yer olur. Beni en çok çarpan taraf, şiddetin yalnız meydanlarda değil hafızada da çalışması. Bastille duvarları yıkılır ama insanların içindeki zindanlar kolay kolay sökülmez. Madame Defarge’ın örgüsü mesela, sadece iplik değil; her ilmek bir mezar taşı, her düğüm bekletilmiş bir hınç. Bu yüzden anlatı geçmişin asla geçmişte kalmadığını fısıldar, hatta bazen bağırır. İnsanlık dediğimiz şey ince bir cam: adalet isteğiyle tutulur, öfkeyle sıkılırsa avuç içinde kanar.
Edebiyat
İki Şehrin HikâyesiCharles Dickens · Can Yayınları · 202376,5bin okunma
Bilinçaltımızı Namaza Nasıl Hazırlarız?
10/10
·152 syf.··
Beğendi
·
2026 11. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 17 Haziran 2026 23:02
Kitaptan aldığım bazı notları paylaşmak istiyorum: • Namazlarımızı bilinçli bir şekilde kılabilmek için öncelikle bilinçaltımızı bu doğrultuda hazırlamamız gerekir. • İslam’ı sorgulayarak, anlayarak ve içselleştirerek kabul etmeliyiz. • Bu süreç çocukluk döneminde verilen din eğitimiyle başlar. Bu nedenle evlatlarımızın sorularını ciddiye almalı, onlara nitelikli cevaplar aramalı ve soru sorma isteklerini asla bastırmamalıyız. • Bilinçaltı gördüklerini kaydeder. Bu yüzden çocukları yalnızca sözle değil, davranışlarımızla da eğitmeli; onlara örnek olmalıyız. • Bilinçaltı neye inanırsa ona göre şekillenir. Bu sebeple zihnimizi güzel ve faydalı düşüncelerle beslemeliyiz. • Dünya ve ahiret saadeti için bilinçaltımıza olumlu mesajlar göndermeliyiz. • Namaz konusunda ilham gelmesini beklememeli; abdest alıp namaza durarak bilinçaltımızı bu ibadete alıştırmalı ve pekiştirmeliyiz.
Namazlarımızı Bilinçaltında KılabilmekM. Emin Karabacak · Ensar Yayınları · 202137 okunma
8/10
·463 syf.··
2026 40. kitabı
Puanının ne kar bu kadar düşük olduğunu asla anlamayarak başladım ve bir önyargım vardı ama çok güzel okudum hikaye çok iyi gidiyordu puanının bu kadar düşük olmasını ilk etapta fmc erkek karakteri aldattigini farklı bir şey çıktı o da okeyde her şey yolundaydı derken 62. bölümde neden puanının düştüğünü anladım. Çok gereksizdi ben kitaba dokuz verecektim o sahne yüzünden yine içim koca bir kurguyu çöp etmeye el vermediğinden sekiz vereceğim ama bence çok gereksizdi saçmaydı kadın karakterin saçmaydı ben erkek karakteri çok sevdim. Oldukça keyifli okudum yedi kitaplık bir seri olacakmış daha önümüzde uzun bir yol var bu tarz durumLara alışkınım ama gereksizdi. Kai rita ve micheal olayı gibi oldukça gereksiz de ama bence Alex’in kitabına biraz pay çıkarmak için de yapıldı. Zaten kitap sonlarında kadın karakterimiz bayağı diğer kitaplarda ne olacağını gösteriyor gibi oldu. Seriyi okumaya devame edeceğim ama 62. Bölümü okumadım sayıyorum umarım diğer karakterlerde böyle bir şey yaşamayız. Tabi luca nın kitabı nasıl olacak onu da asla kafaöda kuramıyorum:D
Twisted PawnL. J. Shen · Bloom Books · 202616 okunma